AL וNL MVP

AL וNL MVP

לפני רבע שעה הוכרז בהפתעה שאיירוד זכה בAL MVP, כמסורת בשבילו בשנה אי-זוגית (2003, 2005, 2007). הוא נהיה השחקן החמישי בAL שזוכה 3 פעמים. אף פעם לא זכו 4 פעמים. אולי ב2009... איירוד זכה ב26 מה28 הצבעות מקום הראשון בלבד. אורדונייז קיבל את ה2 האחרים וסיים שני. ולאד גררו סיים 3 ואני מרגיש טיפשי שאני אומר כל הכבוד למצביעים שהצליחו לשים את אורטיז לפני לואל...אורטיז 4 ולואל 5. אחרי זה בסדר הבא עוד הרבה שחקנים...בגלל שיש 10 מקומות הצבעה: פוסדה, מרטינז, איצ'ירו, ק. פניה, גרנדרסון, ג'יטר, סייזמור, פוץ, סאבת'יה, האנטר, א. קבררה, אבריו, לאקי, פולנקו, מורנאו, פיגינס, בקט, קרמונה ופ. תומאס. מחר נדע אם ייתנו להולידיי או רולינס...בתקווה שלהולידיי כי הגיע לו יותר מרולינס לפחות...

איזו הצבעה הזויה..

http://www.baseballwriters.org/awards/2007/2007_nl_mvp.html 102 שחקנים בMLB שמו OBP יותר גבוה מג'ימי רולינס...בכל מקרה... רולינס קיבל 16 הצבעות למקום הראשון, 7 לשני, 4 לשלישי ורביעי ועוד אחד בודד לחמישי. הולידיי קיבל 11 לראשון, 18 לשני וגם אחד לשישי(!). במקום השלישי פרינס פילדר קיבל 5 למקום ראשון, 6 לשני ובעיקר 17 לשלישי. (הוא גם קיבל שמיני משום מה) דיוויד רייט רביעי עם הצבעה בודדת למקום שני (לא בחירה רעה אני חייב להגיד) והרוב למקום רביעי. ואז דווקא ראיין האוורד חמישי...ובהמשך בסדר הזה: צ'יפר ג'ונס, פיבי, אטלי, פוהולס, הנלי, בירנס, סוריאנו (כולל הצבעה למקום 3!), אראמיס, וולורדה, מיגל קבררה, חוזה רייס, ברנדון ווב, טורי טולוויצקי (כולל הצעה למקום 3!), קרלוס לי, אדריאן גונזאלז, ק. בלטראן, פיליפס, רואנד, האוופ, ברוון ואחרון חביב....קרלוס מרמול!

תעזרו לי...אני "קרוע" בנושא הMVP

אני לא יודע במה הכי להאמין... מצד אחד, יש את האנשים ("של המספרים" נקרא להם
) שטוענים שMVP = השחקן הכי טוב בליגה. למה? כי השחקן הכי טוב בליגה תרם הכי הרבה VALUE לקבוצה שלו. זה לא משנה אם הקבוצה שלו הגיעה לפלייאוף (רולינס, הולידיי) או לא (פילדר, פוהולס) או אפילו עשתה קריסה ענקית (דיוויד רייט והמטס) ולא עלתה לפלייאוף. הוא סיפק הכי הרבה VALUE. ואני רואה את ההיגיון ודי מסכים איתו... אבל אני גם מבין את הצד השני, אם יש לנו שחקן כמו איירוד של 2005 שהוא חתיכת מסריח במשחקים צמודים וכשצריך אותו ועושה את הSTAT PADDING שלו בבלואאוטס, ותאמינו הייתם צריכים לראות את דיוויד אורטיז במשך 2005 כדי להבין כמה הוא היה הMVP. בצד הראשון, הMVP של הליגה הוא דיוויד רייט כנראה (או...תתכוננו...אלברט פוהולס). טוב אני מכליל אבל רוב האנשים שטוענים ככה גם מסתכלים על נתונים כמו VORP, WARP וכאלה. רייט היה השחקן הכי טוב בNL השנה, ולכן הוא סיפק הכי הרבה VALUE והוא הMVP. בצד השני, הדוגמא של השנה היא לא משהו...אבל ג'ימי רולינס הוא הMVP בגלל שהוא סחב את הפיליז ובגלל שהוא היה הSS לידאוף היטר המוביל שלה שהגיע ל20-20...בלה בלה לא צריך לחזור על זה. או הולידיי, שגם סחב את הרוקיז בספטמבר והיו לו נתונים יותר טובים מרולינס, גם אם לא הכי טובים בליגה. ההצעה שלי היא שילוב ביניהם...מצב כמו ב2005 (כפי שאתם [והטאגליינס
] יודעים הייתי תומך גדול של אורטיז לMVP, ועדיין) שיש שחקנים עם נתונים דומים רק שאחד טיפה יותר טוב בכל דבר, רק שאחד מהם (הטוב יותר) חובט יותר טוב עם בסיסים ריקים, במשחקים לא צמודים וכו' בעוד אחד מתעלה על עצמו כשהקבוצה הכי צריכה אותו...נניח שהקבוצות הגיעו פחות או יותר לאותו מקום (כמו ב2005 וגם עכשיו ב2007). הנתונים היותר טובים האלו...והדברים האחרים (קראו לזה ה"intangibles" הדברים הלא מוחשיים) מספיקים לדעתי כדי להעדיף את השחקן השני. מה אתם אומרים על הנושא? מה הקריטריונים שלכם בנושא MVP? אני מעוניין לשמוע...

למעלה