AJP PR5 250 LC

ChatteNoire

New member
AJP PR5 250 LC

למישהו יש ניסיון איתו? קראתי כמה ביקורות שטוענות שהוא מאוד ידידותי למתחילים. עשיתי סיבוב על הוסקוורנה FE250 והרגשתי שהוא ממש גדול עליי והיה לי קשה להשתלט עליו, אני חדשה.. הWRR לעומת זאת הרגיש ממש טוב, מישהו יכול להעיד איך הוא בהשוואה לאחד מהם? אשמח לחוות דעת אישית ובנוסף, מישהו יודע לומר אם יקר לתחזק אותו מבחינת חלקים טיפולים וכו'? מדובר על שנת 2014, קראתי גם איזה משהו על כך ששנתונים קודמים היו פחות מוצלחים.
אור על הנושא?

המחשמל 64

New member
מנהל
היתה כאן התייחסות של גולש בולט(אדום)

"הנשמה הצהובה" כינויו לגבי הדגם הנ"ל.
תגוללי מטה לתגובותיו ובאחת מהן הוא מתייחס לנ"ל ומציין כמה דברים לגבי הדגם שמקורר נוזל ולא אויר.
למיטב זכרוני טיפול ב AJP PR5 היא כל 3000 קמ'. מדובר באופנוע דוש'-אינדורו לייט עם מנוע סיני ומכלולים טובים. לא שמעתי על תלונות לגביו ברשת עד כמה שאני זוכר.
לגבי הימהה זה אופנוע שונה.קצת כבד יותר. מנוע יפני ,אמין מאד, בעל מוניטין טוב מאד .אופנוע מוצלח מאד ליעודו .מוזרק טיפול כל 5000 קמ'.
הימהה כלי מבוקש ובעל שוק. יש ביד 2 כלי 2009 כחול (יד 5) משופר שאני מכיר את בעליו. צרי עימו קשר אולי תגיעו לעמק השווה במחיר. לדעתי אופנוע שיהיה לך מצוין. לגבי ה AJP אולי נשומקה' יגיב ויוכל לתת לך עוד מידע . ככלות הכל גם אני הייתי מתלמידיו עוד שניהל כאן את הפורום והרבה שנים טובות ומוצלחות לפני

Mister Blonde

New member
כל עוד ה wrr והדרוזי נמכרים ב 40 וקצת אין שאלה בכלל

ה pr 5 מעבר לזה שהוא מגיע עם מנוע העתקה סינית ג'יוג'טסו זונגשן לא יודע איך קוראים להם חיקוי של הונדה ושהדגם הקודם שלו היה צ'יזבט שסוחרים מפולפלים היו מספרים ללקוחות מפוחדים באולמי תצוגה - מעבר לזה אני לא יודע כלום על ה pr 5.
אבל אני יכול להבטיח לך דבר אחד: בוא ניקח את המקרה הכי טוב. בוא את המקרה הכי אופטימי... במקרה הכי טוב זה משהו עם יכולות שוות ערך לימאהה/סוזוקי, עם אמינות של חצי מהימאהה/סוזוקי, ועם שמירת ערך ושוק משומשים של שליש מהימאהה/סוזוקי.
במקרה הכי טוב.
&nbsp
עונה לך על השאלה?

ChatteNoire

New member
תכלס כן, צודק

אבל יש את גם הפן התקציבי- אני על תקציב של 20+-, ואם הבחירה היא בין WRR 2009/10 לבין AJP 2014, לא עדיף לי באותו המחיר ללכת על שנתון גבוה יותר? כל הזמן מפחידים אותי שאני לא אצא מהמוסך עם 2009. חלום שלי חדש אבל אין לי 40K לצערי... שוב, מניסיונכם זה נכון?

PRORIDING

New member
לטעמי חשובה הפרופורציה

נכון, הכלים המוכחים והמוכרים שווים את מחירם, ויחד עם זאת גם אני לא בטוח שהייתי בוחר WR-R 2009 מול PR5 2014...
בסופו של דבר יש 2 דברים עיקריים ש"מפריעים" ללכת נגד העדר ולבחור ב PR5:
1. שאלת המנוע הסיני ואמינותו כולל יכולת אספקת חלקים לאור מצב גסגס העולמי.
2. סחירות ופחת לקראת המכירה.

בשאר הדברים לטעמי לפחות מדובר באופנוע טוב+ ואולי אפילו ++ לאור יכולותיו הגבוהות והתאמתו למגוון רוכבים וסוגי שימוש לצד תחזוקה בסיסית ביותר לעומת אופנועי אנדורו.

לגבי הסעיף הראשון, ובכן כמי שטחן את המנוע הזה בגרסת הגסגס קאמי כמו שכנראה אף אחד אחר בארץ לא יספיק לעשות - מדובר במנוע אמין! כן היו תקלות כאן ושם מדי פעם אבל לאור אופי השימוש מדובר בדברים שוליים.
משהו מהותי אחד היה וזאת תקלה חוזרת בציר רגלית ההילוכים בחלק שבתוך המנוע אולם לאחר הסטאז' שעשו על הכלים שלי יש היום פתרונות קלים וזמינים ולא יקרים - אם מישהו נוסף יגיע לזה מה שבכלל לא בטוח.
בנוגע לאספקת חלפים, הרי שגס מצבה הלא ברור של גסגס לא ממש משפיע כאן, מכיוון שגם גסגס וגם AJP רוכשות מנועים מיצרן חיצוני שלא סגר את שעריו וממשיך לספק חלפים. לא תמיד היה זמין מה שרציתי על המקום אבל בסוף החלקים הגיעו ומחירים היה נמוך יחסית.
לגבי הסעיף השני מדובר בעניין של זמן בו המותג חודר לתודעה של הרוכשים הפוטנציאלים ובסה"כ יש עליה במכירות הדגם, ואם עוד אנשים יהיו מרוצים מהקניה שלהם אז ערך המותג יעלה. ברור שיש כאן נעלם שקשה לחזות אותו במדויק.
פיתרון ביניים יכול להיות אם מוצאים כלי בן כשנה, שמור ולאחר ירידת הערך הראשונית מה שמצמצם את ירידת הערך לעומת קניית חדש.

בשורה התחתונה יש סיכון, אבל כך גם ברכישת ימאהה 2009 עם יד גבוהה ועבר עשיר בשטח...

זה גם תלוי מה הגובה שלך כי ל AJP יש פתרון עדיף בדמות ה PR4

ואפילו ה PR3 שהוא נמוך יותר,עם מנועי 200 סמ"ק.
הPR5 מוצלח רק בשנה/שנתיים האחרונות עם המנוע מקורר מים,לפני זה זו היתה מכונה שלא ראוייה להיקרא "אופנוע".
הPR4/PR3 היו יותר אמינים וטובים בהרבה מהPR5 הישן ,ולדעתי הם יכולים להיכנס לך בתקציב.
העדפה אישית ? כל WR250R עדיף...מכל AJP.זו דעתי,אלא אם את 1.60 ואז ה PR3-200 יכול להיות לך מתאים וטוב.

ChatteNoire

New member
חברים תודה רבה על התשובות, שאלה אחרונה

ממש עזרתם! שאלה קטנה, גם הפניות זה טוב:
אני הולכת לראות איזה כלי או שניים בסופ"ש הקרוב ואין לי מישהו שמבין להביא איתי. איך אני יכולה לדעת אם שווה לקחת את הכלי לבדיקה? מה אני יכולה לבדוק ולראות בעצמי? כל טיפ באשר הוא יעזור לי מאוד.

המחשמל 64

New member
מנהל
אני שמח שענו לך ונתנו לך כיון. הנה כמה כללים לקראת

הבדיקה שאת יכולה לבצע.
1. בדקי בעלות ברשיון הרכב על שם המוכר. כמו כן ראי מספר בעלים קודמים ברשיון הרכב.שאיפה תמיד ליד נמוכה, ק"מ נמוך בצג.
2. ראי משך הבעלות של המוכר על האופנוע.
3. בדיקת רישוי תקין /טסט לאופנוע.
4.תיעוד טיפולים : היכן טיפל, מי טיפל ,קבלות על טיפולים. ראי משכים בין טיפול לטיפול.
5. פלסטיקה פצועה- שרוטה מצידי האופנוע. שאיפה לשמלמה ומה שפחות פגועה וכו'. מדבקות שלמות יעידו על מיעוט נפילות וכו'.
6. ראי מצב הרדיאטורים ממבט מקדימה. שהם במקומם, לא מעוכים בחלק הנוגע בגוף המנוע ולא בחלק החיצון שלהם.
7.תבקשי לראות פילטר אויר ותראי עם הוא נקי או מלוכלך. זה יכול להעיד על הקפדה בנושא מצד המוכר שתרמז גם עד כמה הקפיד על תחזוקה נאותה.
8.תראי מצב צמיגים -נשאר בקוביות בשר או לא .
9. תתבונני באגזוסט ותראי באם פגוע בחלקיו החיצוניים ומו כן מעיכות או פגיעות מנקודת מוצאו מהמנוע ועד לקצהו.
10.הזעות רטיבות תחת המקום בו עמד, הזעות באזורי סביבת המנוע.
11. תראי שרגליות הרוכב לא מפוייסות ולא מעוכות וכן שרגלית ההילוכים של הרגל אינה עקומה או "שקועה" פנימה לכיון גוף המנוע.
אינני יודע מהיכן את בארץ אבל עדיף מאד שיהיה בחור שמבין איתך קצת לפחות שיתקבל רושם ראשוני מול מי את ניצבת.
תרצי סיוע באזור הצפון פני במסר מבטיח שאנסה לבדוק אם ואיך ניתן.

איפה הכלי ? יש אם אני לא טועה שירות שניתן ע"י אלון אודלסמן

או סטפן ,שהם באים איתם (בתשלום כמובן) לבחון בדיקה ראשונית את האופנוע .
אם זה באיזור ת"א אני (אמנם לא מכונאי אבל קניתי כמה אופנועים) אקפוץ איתך ,או לחלופין ,לקבוע עם בעל האופנוע במוסך ,ושבעל המוסך ייקבע אם יש מה להכניס את האופנוע לבדיקה.
יש לא מעט מכטנאים שישמחו לעזור לך ,ובכלל לייעץ אם יש מה להמשיך לבדיקה מעבר למבט ראשוני.

ChatteNoire

New member
אתם כאלה מקסימים

ויעילים! שמע הכלים תקועים בכל מיני מושבים קטנים ובלי ביטוח, ותמיד אומרים לי שאין להם איך להביא לת"א או שאין על הכלי את האבזור של כביש (מראות וכל השיט הזה) ושצריך להתקין. באופן כללי אנשים נרתעים ולא רוצים להגיע לת"א "סתם" , כי מסובך להם להתארגן על ביטוח או עגלה. נראה לי הכי הגיוני פשוט להגיע להחליט אם מתקדמים ואז למצוא לזה פיתרון...

ב wr250r משומש את מעוניינת?

יש לי קרוב משפחה שמתלבט אם למכור את הwr250r שלו. אני יודע שההורים שלו לוחצים עליו. אם את רוצה תשאירי לי הודעה פרטית אני אשאל בשבילך פרטים או אתן לך פרטי התקשרות שלו.
&nbsp

mnbv987

New member
מה אתה שולח אותה ל hm?

היא תחזור משם עם חולצה ונעליים.

המחשמל 64

New member
מנהל
יתכן ובהחלט יש שם כלים בטרייד אולי מדגמי

Ajp בנפח כזה או אחר. ככלות הכל הם היבואן של הדגמים הללו.יש גם סיכוי שיש אולי גם כלים מדגמים אחרים.מה לא טוב?

למעלה