air tunnel

petzoldprosis

New member
air tunnel

חג עצמאות שמח, ראיתי את הסרט בהמשך הדף וגם אני נדהמתי, ואני לא יכול שלא לשאול - עד כמה להתאמן ב air tunnel יכול לשפר את היכולות בצניחה חופשית. לי נראה (למרות שלצערי לא ניסיתי את ה air tunnel), שאפשר להגיע לרמה ממש גבוהה בלי הרבה שעות של צניחה חופשית של ממש. אם כך הדבר, אז למה לא משקיעים במנהרה כזאת? (אני יודע שפעם היה משהו דומה באילת). האם יש מקום שמומלץ לנסוע כדי להתנסות? מה המחיר? בברכת שבת שלום, petsold.

adietkin

New member
מנהרות רוח../images/Emo121.gif

אין ספק שאימון במנהרת רוח ישפר את יכולת הנפילה החופשית שלך פלאים אולם זה "נראה קל" החברה שראית במנהרת הרוח בסרט הם עם עשרות ומאות דקות או שעות במנהרת רוח, להפעיל מנהרת רוח זה דבר מאוד יקר לכן גם עליות השימוש בה יקרות מאוד 2 דקות ריחוף במנרה כזאת בצרפת עלות משהו כמו -40-60 יורו בקיצור אם יש לך ים כסף זהו המקום ללמוד ולשפר את יכולות הצניחה שלך אפילו מומלץ בחום צריך גם לזכור שצריך לקבוע מראש את הגעתך למנהרה אחרת קששה מאוד להשיג מקום פנוי פעם היה ארודיום באילת שהופעל ע"י משפחת ריטר אבל הוא פורק ונמכר לירדנים הריחוף שם לא היה קל בכלל

petzoldprosis

New member
כלומר זה יקר יותר מלצנוח )-:

לצערי, אין לי "ים של כסף", אבל אולי יש אזשהו קורס, או משהו דומה שאתה מכיר?

adietkin

New member
תחפש באתרים של מנהרות הרוח

ובשביל להגיע לרמה סבירה יש צורך בהרבה דקות ריחוף בקיצור בתור התחלה עדיף להשקיע את הכסף בקורס צניחה

YitzikLevy

New member
הוצאת לי את המילים מהפה...

גם אני, כשראיתי את הסרטונים המדהמים האילו, חשבתי לעצמי, למה אין לנו גם איזו מנהרת רוח ציונית. אבל... 1. לא האמנתי שזה כ"כ יקר (40-60 יורו לשתי דקות.... ממש מטורף!). 2. זה הרבה הרבה הרבה יותר קשה ממה שזה נראה... הנה קישור לסרט של חברה מתחילים, שתבינו כמה זה קשה.

noamk

New member
תראה. תשמע.

תאורטית, אפשר להגיע לרמה גבוהה בלי דקת צניחה. מעבר לזה, למדריך שלי - יש 230 צניחות בלבד, על גבי 40 שעות במנהרה. השליטה האווירית שלו כמעט מושלמת, והוא עדיין צונח תחת חופה גדולה של חניך (גודל 230). מנהרת הרוח יכולה לשפר יכולות צניחה באלפי אחוזים. אבל צריך לזכור דבר אחד - חוץ מהמקרה בפארדייב לפני שבועיים - רןב התאונות בספורט (לעלה מ-80%) ועיקר הבטיחות בספורט הזה נובעת משני פרמטרים עיקריים: א. שאחרי זמן נפילה חופשית אתה פותח מצנח תקין מעליך. ב. שאחרי שהוא נפתח אתה מוביל אותו בבטחה חזרה לארץ. שני הדברים האלה אינם מתורגלים במנהרה, ולכן היא לעולם לא תוכל להחליף צניחה חופשית. הסיבה שלא משקיעים אני מאמין היא שמחיר התחלתי של מנהרה כזאת מתחיל ב- 2.5 מליון דולר, והאחזקה השוטפת מאוד יקרה, וצריך שהיא תעבוד די הרבה כדי לכסות את ההוצאות. בארץ - אני בספק אם זה כדאי כלכלית. בארה"ב יש כרגע 3 מנהרות מובילות - בפלורידה, קליפורניה, ובקרוב תפתח המנהרה באריזונה. יש אחת בפריס, צרפת, ובקרוב אחת באנגליה. מבחינת מחיר - המחיר הממוצע הוא 700$ לשעה, עם קצת שינויים לפה ולשם. מכיוון שפיזית קשה לעופף במנהרה יותר מ-15 דקות כל פעם, לרוב זה יוצא קצת יותר יקר. מדריך אישי או מדריך בעל שיעור קומה (שאל את דן מרדכי - הוא לקח שעה אישית עם מייק סוונסון) מייקר את הזמן בעוד.

petzoldprosis

New member
אחרי כמה זמן מתיחלים לעוף...?

תודה על התגובות. צפיתי בסרטים וזה נראה קשה יותר מלצנוח (עשיתי AFF). אחרי כמה זמן בערך מתחילים להבין את הרעיון (ברור שהעניין אינדיבידואלי אבל בכל זאת)? האם יש מנהרות נוספות מלבד צרפת (ואנגליה בקרוב) באזורנו (למשל באירופה) ? אגב, נראה לי שב- paradive עולה צניחה עם מדריך 100$ (אולי אני טועה), אז אם מנהרת אוויר יכולה לשפר כל-כך אז אולי זה משתלם (לא יודע אולי) ?

noamk

New member
מתחילים לעוף

ברגע שהרוח מתחילה לזרום. מה אתה עושה בתעופה - זה שאלה אחרת. בוא נגיד ככה , הסרט השני שראיתי עם האנשים שמתעופפים לכל עבר ואבר, היה בעיקר בגדר של קומדיה. אנשים שאני ראיתי מעופפים בפעם הראשונה מצליחים הרבה יותר מזה כי מקבלים הדרכה יותר טובה. המנהרות בארה"ב אינן עם רשת בצדדים, אלא זכוכית, ואף אחד לא ייתן לך לנגח ככה את הזכוכיות כמו שראית שם, בעיקר כי ההדרכה הרבה יותר צמודה. למיטב ידיעתי צניחה מודרכת עולה פחות מהמחיר שציינת, וחשוב להבין שאין פה עניין של משתלם. מנהרה לא מחליפה הדרכה, והדרכה לא מחליפה מנהרה - זה שני דברים שונים לגמרי שמשלימים אחד את השני. בתור צנחן שרק סיים AFF, הדרכה במנהרה במשך שעה תשפר אותך פלאים בשליטה על הבטן. ידידה מאוד טובה שלי שעשתה קורס AFF באוקטובר, עשתה קרוב לשעתיים במנהרה, ויחד עם 130 צניחות יכולה לעשות היום הרבה נקודות ברביעיה על הבטן. הרוב - בזכות המנהרה. ברור שהעניין אינדיבידואלי, ובתור אדם חסר כשרון טבעי לצניחה לחלוטין, אחרי למעלה משעה במנהרה - אני עדיין מספק רגעי צחוק למתבוננים. בשורה התחתונה - מנהרה לא מחליפה שום צניחה, מבחינת החוויה. המנהרה היא אמצעי לימוד (שלדאבוננו יקר כמו הצניחה עצמה), ומהווה חוויה בפני עצמה. מנהרת רוח היא מעין Slow Motion של הצניחה - הכל זורם לאט, יש זמן לחשוב, והעבודה יותר נקודתית.

למעלה