AENIMA vs LATERALUS

the use

New member
AENIMA vs LATERALUS

נניח, בעולם דמיוני, שבו יש קרב עד המוות בין שני האלבומים. בעד מי אתם? אני בעד אנימה. כי... 1. יש בו סאונד שונה. בשירה, בדיסטורשיין, שלפעמים נדמה שהוא מחורבן עד שמקשיבים לאלבום ברצף עם אוזניות ושוכבים על הרצפה. 2. כי הלופ באנימה פשוט מזיין את הלופ בלטרלוס. 3. בגלל המתכון לעוגת חשיש (בלי ביצים!!!) 4. בגלל התינוק וביל היקס. בגלל שאין עוד אלבום כזה בשומקום. את לטרלוס אני גם אוהב, אבל פרבולה עצבן אותי, שיר 7 אני מתכוון, זה ממש על הגבול של זרם רוק חדש שאני שונא ולא רוצה להזכיר את השם שלו.. בגלל שלטרלוס זה כמעט שיכפול של אנימה. לופ בשיר 4 מול לופ בשיר 4. שיר 5 דומה בצורת נגינה לשיר 5 באנימה. כנ"ל שיר 7, בשניהם זה השיר שאני הכי פחות אוהב. בקיצור... אנימה יותר מקורי בהכל. לטרלוס, כמה שקשה להגיד את זה, זה כמעט גרסה יותר קלה לעיכול של אנימה. (לא משתמש במילה ממוסחרת, בכל זאת טול). שמתי לב גם שאנשים שאוהיבם להקות כמו סיסטם אוהבים יותר את לטרלוס, ואנשים שאוהבים יותר את קרימזון יותר אוהבי את אנימה. סקר שווקים של שלושה אנשים... שיט. כתבתי הרבה. מצטער. אז אנימה ניצח. אפשר לסגור את הפתיל.

fading lucidity

New member
Und Keine Eier!

סורי, סקארי-פייס... אנימה. למרות שאני נורא אוהבת את טרק שבע.

לייזרהליוס

מצחיק שכל אחד כותב אחרת.. אכן , גם אני קראתי את אותו FAQ שטען שמבטאים זאת Ladder-Alice אבל אני מעדיף לכנותו לטרליס משום מה ז

vespertine

New member
lateralus

אפילו שזו אינה מילה מילונית, בראיון עם מיינד ששמעתי ברדיו באוסטרליה הוא אומר לייטראל-אס. לדעתי זה האלבום הכי טוב לטול והכי טוב ששמעתי אי פעם עד היום ואולי גם מחר הוא ישאר הכי טוב ואולי גם עוד כמה שנים (עד לאבלום הבא של טול, בבבבקשששהה?). ליטראלאס הוא האלבום עם המילים והמוסיקה הכי מתוחכמים וחכמים, מקורים ומבריקים ששמעתי עד היום. הוא בנוי בצורה כל כך ראוית כבוד לחברי להקת טול. כל כלי שמנוגן שם יש בו משמעות. המוסיקה והמילים לא נזרקים סתם לחלל הדיסק בגלל שהם מתחרזים או מזה Fאנקים. כל כך הרבה משמעות יש לאלבום הזה שהוא ממש שינה לי את החיים, שינה לי את ההסתכלות על העולם ועל האנשים. אלבום כל כך חשוב לא יצא כבר הרבה שנים.

Pete666

New member
יש לך שם יפהפה, אבל

לטראלוס זו כן מילה מילונית, אבל את צריכה לחפש במילון לטיני-עברי. Lateralus זה "על הצד". (On the side, לפי מה שקראתי היכנשהו. תפרשי את זה איך שאת רוצה...) [אני האח הגדול שלו כותב כאן, אז אל תשלחי בחזרה הודעות פרטיות כי זה לא הוא.]

j i m m y

New member
אתה מבקש לעשות החלטה אכזרית..

אחרי הכל, מדובר בפורום של אנשים שאוהבים את TOOL ברע ובטוב (אני לפחות מקווה כך) אני אומר לך את האמת. אני אוהב את לאטראלוס ו-גם את אנימה באותה מידה. את אנדרטאו אני אוהב פחות. אני אוהב את האקספרמנטליות באלבום הראשון. שומעים את TOOL שם כלהקה שמנסה ומצליחה לפרוץ מהשוליים של להקות הגראנג´ דאז, גם בתכנים הקשים שתוקפים אותך מתחת לחגורה וגם בסגנון המוזיקלי החדש. זו הייתה תקופה כזאת, שכולם היו שומעים את נירוונה, ואפילו הערסים החזיקו באוטו שלהם קסטה (זו הייתה סופה של תקופת הקסטות ושלהי תקופת הדיסקים) שלהם. הכירו לי אז את מאד סיזן.. (לא אהבתי אותם.. ). אני זוכר מהתקופה הזאת את סטון טמפל פיילוטס, את הספין דוקטורס, ניוררנה (איך לא). האלבום הראשון של פארל ג´ם... הו נוסטלגיה.. כמובן, סאונד גארדן היו אחת מהלהקות שיותר אהבתי. שמעתי עליהם פה ושם, אבל הפריצה ממש החלה בסביבות גיל שלושעשרה או ארבעשרה.. ראיתי אותם מחממים את גאנס אנד רוזס והגארדנים חיממו אותם, ראיתי את הבסיסט שלהם ונשבתי בקסמיהם.. TOOL אז הייתה אחת מלהקות היותר שוליות, מהלהקות שלא קיטרגו אותן כגראנג´ אלא כרוק אלטרנטיבי, ביחד עם WHITE ZOMBIE. כל משבא ממצע של גראנג´ התקשה להתרגל לסאונד הנוקשה ולקול הנשי משהו של הסולן. שנים עברו מאז, סגנונות מוזיקה רבים מאין ספור עברו באזני, ואז, בתקופת הצבא, נחשפתי באמת לTOOL. שמעתי את UNDERTOW שלהם. "וווואווו!!!" הייתה המילה הראשונה שאמרתי. תסלחו לי על הבנאליות , אבל זה היה ממש מסע מוזיקלי. TOOL הם אחת מהלהקות, ובמיוחד אחרי הגיבוש העצמי בÆnima וב-LATERALUS, שאתה שומע בבית, בחדר או בסלון, עם מערכת טובה ורמקולים טובים ופשוט נהנה. אתה לא אמור לקפוץ ולרקוד, זו לא מוזיקה לגוף, אתה אמור לשבת, לבחון, להעריך ולחשוב. זו מוזיקה לראש. זו מוזיקה לא של גיטרות, אלא מוזיקה של תופים ובאס. אתה לא צריך להיות גאון בשביל לעלות על זה... אפילו בהופעות התופים שלהם מוקמים בקדמת הבמה, ולא מאחורה.. טוב, בוא נחזור לנושא. קטעי הפתיחה, הלופים בÆnima ובUNDERTOW הם קטעים לוטים בערפל. עד היום ישנם וויכוחים מה הפתיח של UNDERTOW, אם זה מנוע שובק חיים, או משיכה מבאנג, או איש טובע, או השד יודע מה. גם הפתיחה של 46&2 לא פחות מעורפלת. חלק אומרים שזה מכונת צילום, חלק אומרים שזה אפקט.. השד יודע מה. בLATERALUS מיינרד אומר Over thinking, over analysing sapperates the body from the mind. הוא גם תומך באנטי - עדר, הוא מבקש מאיתנו להסיק מסקנות לבד ולא להסתמך על כלום אלא על דברים שנראים לנו בלבד, ולא איך שמנחים אותנו לחשוב. שיט, שוב גלשתי. נחזור לנושא. אני אוהב את Ænima ואת LATERALUS וזהו. יש בעיות ?!?!

בואנא...כתבת כל כך הרבה ובסוף...

זה תיקו!??!!? יש לי כמה דברים להגיד ולשאול...: 1> TOOL הופיעו בארץ??!?! 2> אם כן ראית אותם? 3> בן כמה אתה?!?!?! 4> בלטראלוס יש סאונד יותר נקי מבאנימה...סאונד של תופים יפה כזה... מה שחסר באנימה כאילו הכל שם בדיסטורשיין...וזה מחזיר אותנו למה שאמרת שTOOL להקה של באס ותופים לפי דעתי רק תופים כי באס אני לא הרבה שומע בנגינה...חוץ מהאפקטים. 5> אני חושב שאנימה נותן לך יותר לחשוב על השירים ויותר מאמץ אותך מבחינת החשיבה 6> TOOL זו כן מוזיקה שמזיזה את הגוף אני לא יכול שלא לזוז שאני שומע EULOGY למשל הבאתי את הדוגמא הזאת כי אני עכשיו שומע..אבל נכון שזו לא מוזיקה סטנדרטית יותר קשה לרקוד וזה מוזר אבל זה מגניב ואוני אוהב את זה.... 7> אני חושב שאנימה הוא דיסק יותר טוב מלייטראלוס ולפי דעתי יש כל כך הרבה דימיון בין הדיסקים בגלל שכידוע לכם TOOL הוציעו את הדיסק הזה בלחץ...אז הם עשו ניסוי.. 8> גם אני יודע לזיין תשכל אפםילו שזה על הבוקר... לילה טוב

fading lucidity

New member
כי הם לא הופיעו פה...

אחרת כל הפורום היה אץ-רץ לשם. מה, נפלת על הראש?! אין דבר כזה שהם יופיעו בארץ ואני לא אהיה שם.. גם אם אני אצטרך למשכן את ההורים שלי. חחח.. הם חייבים להרשות לי ליסוע.. מואהאההה

עזוב על עכשיו.....

אני שואל אותך אם הם הופיעו פעם יענו ב92-3 ככה או משהו שהייתי בבשש....:)

j i m m y

New member
כן, זה תיקו.

1.TOOL לא הופיעו בארץ. ניסינו לארגן חתימות להביא את מיינרד לארץ, אבל בכלל לא התייחסו לזה באתר של TOOL. 2.לא, לא ראיתי אותם. רק בתמונות ראיתי אותם. 3.אני בן 24. 4.הבאס מאוד מאוד מורכב .. שאל בסיסטים, גם בלאטראלוס וגם באנימה. 5. לדעתי יש לך מצב לבחון מחדש את השירים בשתי האלבומים האחרונים שציינתי. 6. לא בדקתי את הנושא. מת עליכם.

scary_face

New member
נחשב

אמרת שראית רק בתמונות הווידאו של salival נכון? אני ראיתי רק במחשב בינתיים אבל הרבה

למעלה