adsal+fairwall

ofir3dvb

New member
adsal+fairwall

אני עובד בחברה יש לי כ 20 מחשבים ואני צריך לחבר חלק מהם לאינטרנט קיבלתי הצעות מבזק בנלאומי לחבר fairwall של סיסקו +נתב .חברה אחרת המליצה להתקין s.box וחנויות אינטרנט אחרות המליצו לשים נתב של 150 דולר ולהסתפק בכך וכך לבודד את הרשת המפעלית מהעולם החיצוניולהסתפק בכך ולא צריך להתחבר בעלויות גבוהות כמו שממליצות חברות האינטרנט .בעיה נוספת אם אני הולך על מערכת זולה אך אני מחבר את הnחשבים שלי דרך רשת האינטרנט ב pcanyware היום המערכת שלי מחוברת דרך farmrelay 64k עם כתובות אמיתיות וכך אני יכול לחבר את המחשבים שלי ע"י pcanyware לאנשי תוכנה מחוץ למפעל שנותנים שרותי תוכנה. בתודה אופיר

gafni

New member
אין מספיק נתונים

כמה מחשבים אתה צריך על האינטרנט בשביל מה אתה צריך אותם שם - גלישה ,קישוריות למאגרי מידע (באילו פרוטוקולים.) אילו מערכות הפעלה יש על המחשבים שלך. קו הנתונים הקיים ,לאן מחובר היום (לחברת התוכנה ? ) ,לכמה מחשבים אנשי התוכנה צריכים להגיע ? תצורת הרשת אצלך - המידע ה"רגיש" יושב על שרת אחד או מפוזר בין כל המחשבים ?

ofir3dvb

New member
תשובות..........

אני צריך 12 מחשבים על האינטרנט ואני צריך אותם לגלישה. חלקם nt וחלקם windows 98. ומה זה קו נתונים? אנשי התוכנה צריכים להגיע לכ-5 מחשבים לא קבועים שני מחשבים קבועים(היום אני מחבר אותם דרך פסיאניוואר על ידי שאני נותן ip אמתיים) יש שתי שרתים ברשת nt ויוניקס היונקס לא מחובר לאינטרנט אבל נמצא ברשת הפנימית. תודה על התיחסות.

ofir3dvb

New member
ו....

אני לא משתמש באינטרנט לקבל נתונים(אם לזאת היתה כוונתך).

gafni

New member
אני יודע מה אני הייתי עושה - אני לא

בטוח שזה הפתרון האופטימלי ואיני מתיימר להיות סמכות מקצועית. אני ממליץ לך לכתוב את השאלה בפורום רשתות ופס רחב ושם אני בטוח שתקבל ניתוח מקצועי יותר. עכשיו אני הייתי : מתחבר בחיבור פרטי ל adsl 1.5 עם ip חוקי בודד ושם את הרשת אחרי nat שעובד על מכונת לינוקס. אם יש לך יוניקס אז אתה לא אמור לפחד מלינוקס וכדי לתמוך בנפח נתונים כזה מספיקה מכונת לינוקס מצחיקה - פנטיום 1 עם 16 מגה זיכרון. תצטרך להשקיע מעט זמן וסבלנות בכתיבת החוקים לפאיירוואל ואולי לכתוב סקריפט שיאפשר לאנשי התמיכה שלך להגיע כל פעם למכונה אחרת עם תוכנת הגישה מרחוק שלהם - אבל זה לא סיפור גדול. כך אתה חוסך הרבה כסף - בחיבור הפרטי ולא עיסקי של ספק האינטרנט ,מכונת לינוקס בחינם במקום נתב\מכשיר פאיירוואל מנסיון שלי הלינוקס עומד ראש בראש עם השורה הראשונה של המכשירים היעודיים. במידה וקצב הגלישה שלך לא מספיק תצטרך להכניס קו גישה נוסף - אבל זו אופרה אחרת. דרך אגב אותו לינוקס יכול לתפקד גם כשרת ווב ,שרת דואר אלקטרוני dns dhcp ועוד ועוד. אם תבחר בפיתרון הלינוקסי - גם בפורום לינוקס ישמחו לעזור (וגם אני)

למעלה