adreno genital syndrome

בוזיקית

New member
adreno genital syndrome

שלום לכולם. אני פעם ראשונה באתר בכלל ובפורום בפרט. אובחנתי כחולה בתסמונת אדרנו גניטלית (חסר באנזים מסוג 3 בטא OLE) לפני כ - 7 שנים, וזאת לאחר שאיבחנו אותי בטעות כחולת קושינג. בתחילה קיבלתי טיפול באלדקטון, ואחרי התפתחות ציסטה בשחלה (שהצריכה אישפוז וכמעט ניתוח - ב"ה לא נותחתי בסוף) קיבלתי המון טיפולים הורמונליים כגון: גינרה, פרוגילוטון, אנדרוקור, מרסילון, מיקרודיול, ארגסט ועוד המון סוגים שאיני זוכרת כעת. אני בת 30 בקרוב. המחלה התבטאה תחילה בתופעות כגון: השמנה מופרזת (עלייה של כ - 20 ק"ג בשנה), יתר לחץ דם, שיעור יתר, הפרעות קשות במחזור - חצי שנה דיממתי יום יום ואחר כך במשך חודשים לא היה כלום. עברתי המון בדיקות וטיפולים, והצלחתי בכוחות עצמי לרדת 33 ק"ג. לצערי ,עליתי בחזרה 40 ק"ג, וכעת אני שוקלת 100 ק"ג בקירוב (עברתי משבר אישי שגרם לי להפריז באכילה). מזה כ - 4 או 5 שנים שאיני מטופלת כלל ואיני במעקב, משום שהרופא שלי דורש ממני להפסיק לקחת גלולות (כרגע אני נוטלת יסמין, וכל חודשיים בערך מחליפים לי את הסוג). היות שבפעם שעברה שהפסקתי את נטילת הגלולות חטפתי ציסטה בשחלה, אינני מוכנה לחזור על העניין, ואני מתמהמהת. השאלות שלי הן כלהלן: 1. האם מישהו שמע על המחלה והתמודד איתה (נשים בעיקר)? 2. עד כמה מסוכן לי להפסיק את הגלולות לצורך עריכת בדיקות (אני לא לוקחת אותן לצורך מניעת הריון)? 3. האנדוקרינולוג שטיפל בי מסיר כל אחריות ממני עד שאקח את עצמי בידיים ואפסיק את הגלולות לצורך הבדיקות, אך אני חוששת לעשות זאת מהסיבות שפירטתי, ומי שבינתיים משנה לי את ההורמונים זה רופאת הנשים. האם ישנה דרך אחרת לבצע בדיקות בצורה אמינה מבלי להפסיק את הגלולות? 4. אשמח גם אם מישהו יוכל להאיר את עיני במידע נוסף אודות המחלה, ויפנה אותי לאתרים שעוסקים בכך. אני כמעט שלא יודעת על המחלה שלי שום דבר... אודה על התייחסותכם, בוזיקית

תני לי לנחש איפה נקבעה האבחנה....

שלום לך, האבחנה, המיסטורית שאת מדברת עליה, הפכה למאד פופולרית החל מלפני 15 שנים בבילינסון (אני צודקת?), ולא אכנס להיסטרויה של העיניין. לצערי, ברוב המקרים סתם הדביקו את האבחנה. כל המקרים עם אבחנה זו שהגיעו אלינו בהמשך הוכחו כלא נכונים. מעניין שבין כל התרופות שקבלת לא טופלת בדקסמטזון. האנדוקרינולוג שלך צודק. הוא כנראה מטיל ספק באבחנה ואוצה להעריך אותך שוב, ואת זה אי אפשר לעשות עם גלולות. עכשיו אני לא מבינה מי הכניס לך את הפחד להפסיק את הגלולה. אז מה אם יפויעו ציסטות, הן ביטוי לחסר ביוץ, הן חלק מהשחלה הפוליסטית ולא מהוות סכנת חיים. חוץ מזה, אף אחד לא אומר שתשארי ללא טיפול לאורך זמן, אבל חייבים להפיסק כדי לעשות הערכה אנדוקרינית מחודשת. אגב, השמנת יתר איננה חלק מהצורה ה"לא קלאסית" של המחלה שאת חושבת שיש לך. התבגרות מוקדמת, שיעור יתר ואקנה כן, אבל לא השמנה ויתר לחץ דם. לי נראה שיש לך את התסמונת הלא כל כך מוגדרת של שחלה פוליציסטית PCOD, שהולכת עם כל ההפרעות המטבוליות האלה. אני די בטוחה, שכשירדת 33 ק"ג, אם לא היית מקבלת גלולות באותה תקופה, היית רואה שהמחזור שלך הרבה יותר מסודר. עכשיו, קיימים אתרים על CAH, אני לא יודעת עד כמה הם רלוונטים עבןורך אבל הנה כתובת של אחד מהם, יש בו קישורים לעוד אתרים רבים הדנים בנושאים מקורבים. http://www.congenitaladrenalhyperplasia.org/ לסיכום, הצעתי: תעברי הערכה מחודשת, לגבי ההפרעות המטבוליות, חשיבות עליונה לירידה במשקל, יתכן כי במסגרת הטיפול שתקבלי רצוי יהיה לשלב גלוקופג. בהצלחה!

בוזיקית

New member
../images/Emo13.gifתגובה

ראשית, אני מודה לך מאוד על התשובה הכל כך מהירה - באמת שלא ציפיתי. עכשיו, אני בשוק - מאיפה את יודעת שטופלתי בבילינסון??? (תיכף גם תגידי לי שאת יודעת מי הרופא שלי...:) אגב, אם הזכרת את הדקסמטזון - עברתי איתו בדיקות של דיכוי קורטיזול, ולא ממש טופלתי בו. זה היה ממש מזמן, ואני זוכרת שהרגשתי חולשה נוראית בזמן שלקחתי את זה. את הפחד להפסיק את הגלולות הכנסתי אני בעצמי, משום שבפעם שעברה כשהפסקתי אותן לצורך עריכת בדיקות התפתחה אצלי ציסטה סיבובית בשחלה, ואושפזתי פעמיים. זה היה מאוד לא נעים ומפחיד, ואני ממש לא רוצה שזה יקרה לי שוב. הייתי מועמדת לניתוח, ורק ברגע האחרון ביטלו לי אותו וזה הסתדר עם גינרה. אני נוטלת על עצמי את האחריות למצבי, ומודעת לכך שאני צריכה לעבור בדיקות, רק שבשנה וחצי האחרונות עברתי משבר מאוד קשה בחיי האישיים ואין בי עדיין את הכוחות הנדרשים לגיוס עצמי של משאבים לצורך הבדיקות, שהרי מדובר בבדיקות לא פשוטות שמתבצעות במשך כמה ימים רצופים, וכוללים בין השאר איסופי שתן של 24 שעות (ואני בחורה עובדת) ובדיקות דם במשך כמה ימים רצוף. אני עדיין לא פנוייה לכך בגלל מה שעברתי, אבל אין לי ספק שאצטרך לעשות את זה מתישהו. מה שאני שואלת כרגע זה, עד כמה ניתן לסחוב את העניין ולא לבצע את הבדיקות? וכמה נכון מצד רופאת הנשים שלי להחליף לי את סוג הגלולות אחת לחודשיים (היא מנסה לתת לי את המינונים הנמוכים ביותר - כרגע אני עוברת מ"יסמין" ל"פמינט")? ומה זה גלוקופג? זה לא תרופה לסוכרת (וזה ברוך השם אין לי...)? על תשובתך אודה, ושוב, אני באמת מאוד מודה לך על ההתייחסות המהירה. אני עדיין לא יודעת מה זה שירשור וכל המונחים האלה, כי אני ממש חדשה בעולם האינטרנט, אז עמך הסליחה אם לא עשיתי את זה נכון. המון תודה מכל הלב!!! נ.ב. איך אפשר להגיע לטיפול אצלך? אני לא מתכוונת פרטי, אלא למרפאה או בית חולים שבו את עובדת? צריך טופס 17? אני בקופ"ח כללית והם עושים המון בעיות בעניינים האלה... בוזיקית

בוזיקית

New member
שכחתי להוסיף שאני סובלת גם מ:

אוסטיאופניה כבר מסביבות גיל 20, וכן מאלרגיות שונות ומשונות (אורטיקריה, נזלת אלרגית ועוד מרעין בישין), וכן 2 הורי נפטרו מסרטן (עכשיו את יודעת על איזה משבר אני מדברת...) האם חס וחלילה יש קשר בין הדברים? (2 ההוריםנפטרו כל אחד מסוג אחר של סרטן)

אני מדיום, לא ידעת?

שלום בוזוקית (מה הביא אותך לבחור בניק הזה?, אהבתך למוזיקת רבטיקה?) זה לא היה קשה לדעת כי כמעט רק בבילינסון נתנו את האבחנה הזו לכל אישה שניה. (אני גם יכולה להגיד לה מי הייתה הרופאה, אבל לא אעשה זאת כאן). קבלת דקסמטסון במסגרת טסטים של דיכוי, במיוחד אני מניחה כדי לשלול קושינג, וגם כדי לאשרא שיצור האדנרוגנים העודף אכן מבלוטת האדרנל וניתן לדיכוי ע"י ACTH. יש לי תחושה שלמרות שנתנו לך את האבחנה, הם בעצמם לא היו בטוחים שזאת אבחנה נכונה, אחרת היו בוחרים בדקסמטזון כטיפול. במקרה שלך אני מניחה שהם חששו שזה יגביר את האוסטאופניה (???), את לחץ הדם וההשמנה. האמת היא שלא חובה לערוך בדיקות חדשות נורא מדוקדקות לאיתור של פגמים עדינים. את יכולה להראות את התוצאות המקוריות למישהו אחר לקבל חוות דעת. בכל מקרה ברור כי הבעיה לא השתנתה. כנראה שבאמת השאלה הגדולה היא האם יש לך או בטוח אין לך קושינג, וכאן חשוב לראות עד כמה היו יסודיים בשלילת המצב. לא כל כך סביר לראות אוסטאופניה אצל אישה צעירה עם היפראנדרוגניזם. אז הנושא של קושינג ממש מתבקש. אני לא רואה כל קשר עם מות הורייך מסרטן. לעומת זאת, עם גנטיקה כזו, וכמובן תלוי בסוג הסרטנים, יש אולי בדיקות שאת צריכה לעשות. אבל זה לא ממש התחום שלי.

שכחתי עוד נקודה

כל אחד יכול לבקר במרפאה שלנו. אפשר לבוא עם טופס 17 אם הקופה מוכנה. אם את תושבת תל אביב זה לא יהיה מאד קשה, קצת כושר שיכנוע בסניף שלך וזה ילך. אם את תושבת אזור אחר או שממש מתעקשים לא לתת טופס 17, אפשר גם לבקר באופן פרטי תמורת תשלום של כ-180 ש"ח לביקור.

בוזיקית

New member
תודה ד"ר

שוב אני נפעמת על תגובתך הזריזה כברק. הכינוי הוא בוזיקית ולא בוזוקית, וזה בא מאהבתי לחתול שלי, שהכינוי שלו הוא בוזיק. סתם כינוי חביב שהמצאתי לו. תודה על ההתייחסות, זה ממש משובב את לבי. מצריך מחשבה מעמיקה. ובנושא הגלולות יש לך דעה - אם מותר לשנות כל כמה חודשים?

למעלה