adiii

adiii

כולם- אני מתנצלת על העלאת ההודעה מחדש. adiii ביקשה תגובה, אך לא הייתי כאן. בקשר לשרות: לבנות חרדיות אין בחירה. אפילו אם הן רוצות, הן אינן יכולות, לא ללכת לצבא, ואני חושבת שאצל רובן- גם לא לעשות שרות לאומי. אצל בנות דתיות (לא חרדיות), אמנם יש מעט יותר בחירה, אבל כאן הבחירה כבר תלויה במידת ה´אדיקות´ הדתית שלהן. (-לא הצלחתי למצוא הגדרה אחרת, ואני מקווה שזאת מספיק טובה.) ואצל רבות זאת עדיין לא בחירה. ככל שתהיינה בכיוון הדתי החזק יותר, הן תלכנה יותר לש"ל ופחות לצבא. ונסגור את זה כך- לבחורה חרדית אין שום בחירה- היא, פשוטו כמשמעו, לא יכולה לעשות שירות מכל סוג שהוא. גם לבחורה דתית שלא הולכת לצבא, אין, בעצם, ממש בחירה. כי אם אין לה התנגדות אידאולוגית לעשות שירות לאומי, והיא בכל זאת לא עושה, אז אפשר לקרוא לזה השתמטות קלה.. הבחירה היחידה היא לבחורה, שאידאולוגית, אין לה בעיה ללכת לצבא או לש"ל, ובכל זאת, אני לא חושבת שהבחירה כאן כזאת מרקיעה שחקים.. גם בצבא נותנים אפשרות לבחור, פחות או יותר, מה רוצים לעשות שם. אמנם יש הבדל, אבל לדעתי, הוא לא כזה שיש כ"כ מה להתרעם עליו. אבל אולי אני בצד הלא נכון של המטבע כאן
אחרי הכל, גם האקסטרא-בחירה, אולי, המתאפשרת לבת דתית, אינה בבחירתה. ואני חושבת שעל כל אחת מוטל, במסגרת האפשרית, לעשות מה שהיא יכולה לטובת המדינה והכלל.

מצד האידאולוגיה שלה

אין לה בחירה. דוגמא: גם בנאדם צמחוני יכול לאכול בשר. פיזית. אבל לפי דרך החיים שהוא בחר לעצמו, בה מופרך יהיה שיאכל בשר, יהיה טיפשי לומר שיש לו בחירה אם לאכול בשר או לא. אין לה בחירה. לא כי מכריחים אותה, אלא כי ככה בחרה לעצמה. הדוגמא הנ"ל אולי לא כ"כ מדויקת מהצד הדתי/חרדי, בכל הנוגע לפשרות בהלכה, אבל להבנת הענין- ניחא.

Dorfl

New member
תיקון קל

האידיאולוגיה של אביה ושל הרב שלה הם אלו שמונעים ממנה לשרת בצבא.

Dorfl

New member
את לא מבינה

מה מונע מנערה "חרדית" ש-ר-ו-צ-ה לשרת בצה"ל מלשרת בצה"ל? כלום. אולי אביה או הרב שלה (מאוד סביר), אבל בטח לא אף אחד אחר.

Dorfl

New member
וכך היא גם תקרא למשך שארית חייה

מאחר ואין חופש אמיתי לנשים בחברה החרדית.

למעלה