ADHOית - שאלות :)

ADHOית - שאלות :)

להייפרים אין מעצורים במוח - אין את החלק הביקורתי במוח? זורמים אם מה שקורה בלי לחשוב על הצד הבא? בדרך כלל תופסים בכלליות (בלי להיכנס לכל פרט ופרט)?.ולכן גם טובים בחשיבה אסוציאטיבית?? אנחנו חווים את העולם דרך 5 החושים ראייה, שמיעה, תחושה ריח וטעם. כל אחד מהחושים מקבל מליונים של נתונים כל שעה ושעה. הסינון נעשה כדי למנוע הצפה על המערכת העצבים על מנת להרגיש שאנחנו חייבים לחשו באופן מסויים על מה שקורה, מה שמתרחש, בין עם זה כלפינו ואם זה כלפי פנים. כדי לחשוב מה קורה איתנו אנו למעשה משתמשים בחושים בצורה פנימית: שומעים קול פנימי (שמיעה), רואים תמונות או סירטונים פנימיים ( ראייה) חשים תחושות (תחשתי) - פחות בולטים הריח וטעם מבחינת פרשות פנימית. 3 המערכות לפרשנות פנימית ראייה פנימית, קול פנימי, תחושות בטן פנימיות. לכל אדם יש מערכת פנימית מועדפת עליו!!! לפי מה שאני יודעת (על עצמי) ולפי מה שקראתי פה להייפרים אין קול פנימי ובגלל שאני יודעת שהמערכת המועדת עלי היא המערכת ויזואלית שרואים תמונות או סירטונים ודרכם נותנים פירוש שגורם להרגשה,חשיבה ויזואלית ומחשבות בצורה של סרטים או תמונות ולמעשה "ההיתרון" בפירוש פנימיזה המיהירות!! לכן רציתי לשאול אם ככה זה אצל ההייפרים או ככה זה אצלי? ואיך מסתדר כל ההקול הפנימי עם הייפרים צריך אותו או שאפשר בלעדיו?

zivadina

New member
נסיון לענות

שלום פיטר פןGIRL ותודה על התובנות המעניינות שלך. ההתנהגות שאת מפרשנת פה באופן מקורי היא התנהגות אימפולסיבית. לא קראתי פרשנות כזאת באף מחקר, ולכן נראה לי שהיא גרסה פרטית שלך לאימפולסיביות. בקשר ל"דיבור הפנימי" שקראת עליו: הכוונה היא לדיבור האדם לעצמו כדי לנתח את המצב ולשקול מה כדאי לו לעשות. הדיבור הזה צריך להתבצע ברווח הזמן שבין קליטת הגרוי לבין ביצוע תגובה. אצל אנשים אימפולסיביים יש תגובה מהירה ללא מרווח זמן ל"דיבור הפנימי". בדרך כלל אנשים לומדים בעצמם לשכלל את ה"דיבור הפנימי" שלהם כדי להבטיח לעצמם תגובות מועילות יותר שלא יגרמו להם נזק. את מוזמנת להפנות את שאלתך לד"ר איריס מנור, פסיכיאטרית לילדים ולנוער שחוקרת את הפרעת הקשב והרכוז ותענה כאן ביום א'. שרשור השאלות אליה ייפתח לפני כן.

חחח אמ... איזה תבונות מעניינות? :)

אני לא בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת לגבי לדיבור הפנימי!! אולי הדיבור הפנימי שלי לא קיים או שזה מתבטא במשהו אחר כפי שציינתי בעזרת תמונות או סירטונים שז מאוד מהיר לפעמים אני אפילו לא מספיקה לשים לב אליהם!! גם אימפולסיביות רוב הזמן מתבטאת באופן מוזר שרק אחר כך אני מבינה למעשה שהייתי אימפולסיבית (אין חרטות) או שאני בכלל לא מודעת שזה נחשב לאימפולסיבי!!! השאר איטיים ואני בסדר!! :) אם כבר רשמתי על מודעות יש איזה חוסר מודעות להייפרים שזה חלק מהקסם לא? אני מקווה שלא פספתי את ד"ר איריס מנור תודה על ההפניה !!!

למעלה