ADHD

miri2003

New member
ADHD

שלום לכולם. ז"א לכל מי שיכול לעזור ולייעץ מנסיון אישי או מקצועי. הבן שלי, בן 11 , מקבל ריטלין כבר שנתיים, ויש שיפור ניכר בעיקר בלימודים, אממה, יש לנו בעיה "רצינית" איתו עם גבולות ובעיקר עם שליטה עצמית, הילד חכם מאד ומתוחכם ביותר!ואנחנו ההורים כנראה פחות יצירתיים ממנו בלמצוא פתרונות איך להתמודד איתו ואיך לעזור לו להתמודד ועדיין לחיות באוירה נעימה בבית ולא להתנהג כ"מבקרי המדינה" של הבית

zivadina

New member
גבולות ושליטה עצמית

שלום miri2003 וברוכה הבאה אלינו. אכן, הורים של ילד ADHD צריכים להיות שומרי הגבולות בבית יותר מהורים של ילד "רגיל". הסיבה היא, שבגלל חוסר הויסות המולד של ילד ADHD, הוא לא יודע לשים לעצמו גבולות, ולכן על ההורים לקחת על עצמם תפקיד זה. לפי המידע והנסיון שלנו, מסגרת הבית צריכה לכלול זמנים ברורים וכללי התנהגות ברורים, ותפקיד ההורים להקפיד עליהם בנחישות. יתרונות הגבולות הברורים בבית הם: 1. חסכון בויכוחים (לכל בעיה נקבע פתרון קבוע. למשל: מהי שעת ההליכה לישון, מהי שעת הקימה, מהו אורך התור של כל ילד למחשב, ועוד) 2. ייצוב מצבו הנפשי של הילד ה-ADHD, אשר נוטה לחרדות. את הגבולות בבית יש לשמור בעזרת עידוד חיובי (תגמול) ובעזרת עונש, לפי הגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית. הורים יכולים להיעזר בסדנאות-הורים כדי ללמוד את נושא הגבולות בבית. בקישור כלים להורים להתמודד בבית עם התנהגות ADHDית תמצאי הרבה קישורים עם הכותרת "גבולות בבית" (באות ג'), ובהם יש מידע רב מנסיוננו בעכיפת הגבולות בבית. אני מקווה שתמשיכי לבקר אותנו, לשאול את החברים ולענות מתוך נסיונך.

דליה.ד

New member
גיל ההתבגרות

נכנס כעת לחייכם ויהיו תקופות קשות, עליות לשיאים ונפילות למעמקים. הכי חשוב: הבניית סדר יום, גבולות בטוחים, שהכל יהיה ברור מה מותר ומה אסור ולהזכיר שוב ושוב ושוב. אל תשכחי מעכשיו להתחיל לטחון אותו בכל הנוגע לעישון, אלכוהול, סמים ומין! מידע טוב בספר: "מי מכיר את המתבגר (adghd) שלי?"

למעלה