ADHD, ריטלין וצבא

ADHD, ריטלין וצבא

אני יודעת שהנושא נידון פה כמה וכמה פעמים, אבל בכל השרשורים שהועלו פה לא הצלחתי לרדת לעומקו של העיניין... בחודש הבא אני מתגייסת, למרות שאני יודעת לאיזה תפקיד אני מיועדת ואיפה אני בקורס הפחד והחרדות גדולים ועם כל יום שעובר הם רק מתגברים. אחרי לבטים רבים הגעתי למסקנה שאני צריכה לקחת ריטלין, כדי להיות מפוקסת, וכדי ללמוד טוב בקורס. יש לי כמה שאלות וכמה נושאים לא ברורים בקשר לזה ואשמח לקצת סדר בבלאגן וללחץ שבו אני נתונה. *האם אני צריכה להגיד שאני לוקחת ריטלין? אם כן, מתי אני צריכה להגיד ולמי? *האם ההצהרה על מתן ריטלין תפגע בשיבוצי עם סיום הקורס או במהלכו? *האם ניתנות הקלות כלשהן לחיילים עם הפרעות קשב? (גם אם לא לקוחים ריטלין...) אשמח לעוד הערות, הארות ועצות בקשר לצבא. תודה וסליחה על האורך!

05 מיכל

New member
ילדת הזהב שלנו גדלה...

אין לך מה להתנצל על האורך. טוב שאת מגדירה את השאלות, וצר לי שאינני מתמצאת בנושא. אבל נדמה לי שלפחות שתיים מהמנהלות האחרות נמצאות בחופשה, לכן אני ממליצה בנתיים שתבצעי חיפוש מתקדם (בראש העמוד בצד שמאל). חפשי הודעות שבכותרת שלהן ("נושא") מופיעה המילה "צבא". אני מקווה שבין כל ההודעות הקודמות בנושא זה תמצאי מענה. אם לא - אחרי החג כולם יהיו פה שוב...

ריטלין וצבא

שלום, אני הבת של דפנה, התגייסתי לפני מספר חודשים וגם אני לוקחת ריטלין. אם הגעת למסקנה שאת רוצה להמשיך לקחת ריטלין הרי שאת צריכה גם להמשיך ולקנות את הכדורים. אם לא תצהירי על כך, הרי שהצבא לא יספק לך מרשמים ובטח שלא יממן לך את התרופה. בלי מרשם צבאי לא תוכלי לקנות את התרופה בגלל שבזמן השירות הצבאי קופות החולים לא מסבסדות את מחירי התרופות וחוץ מזה, חילים אינם מורשים לקנות תרופות מרשם בקופות החולים. אז כמו שהבנת כבר, את צריכה להגיד, השאלה היא למי... בטח הייתה לך הזדמנות בצו הראשון לפחות, אבל אם יהיה לך ראיון של סיווג ביטחוני תגידי שם. אם אין לך, תגידי למפקד הישיר שלך ברגע שתתגייסי, אם לא, אח"כ יהיה לך כבר יותר מסובך. "האם ההצהרה תפגע בשיבוצך"...-אני יודעת שלי ההצהרה לא פגעה בשום דבר, הגעתי לקורס שרציתי והשתבצתי אחריו איפה שביקשתי. יחד עם זאת, הפרופיל שלי הוא 64 ולא 97. מאחר ואני בת, ואני לא קרבית, זה לא ממש משנה לי או לשיבוץ. בקשר להקלות- אם באיבחון כתוב שאת זכאית להקלות כגון'הארכת זמן' וכד', אז במידה ויהיו לך במהלך הקורס איזה שהם מבחנים, את רשאית לקבל את ההקלה שכתובה באיבחון. חשוב לציין שריטלין היא תרופה נרקוטית כלומר, מבחינת הצבא היא נחשבת לסוג של סמים ולכן לא קל לקבל מירשם. את צריכה להגיע עם איבחון ספציפי ומסודר של בעיות קשב (אם אפשר אז פסיכיאטרי). אם יש לך איבחון לבעיות למידה (ניצן למיניהם..), סביר להניח שיעשו לך בעיות ויפנו אותך לנאורולוג צבאי, כמו שעשו לחברה שלי, אבל גם כך אפשר להסתדר בסוף. זה כל מה שהצלחתי לחשוב עליו, שאולי יוכל לעזור לך... בהצלחה בגיוס ובשיבוצים, מעין.

תודה רבה ושאלה נוספת

מכיוון שגילו את הפרעת הקשב רק בדצמבר שנה שעברה, כלומר בתחילת יב לא היה לי מה להגיד בצו הראשון....וכל מה שנותר לי הוא להגיד למפקד הישיר ואני מקווה שהוא לא יעשה בעיות, במיוחד שאני אהיה רק טירונית... את האבחונים אני צריכה להביא לאותו מפקד? כשאני אורזת את התיק להכניס לשם כבר את האבחונים?

מעין כבר לא כאן אבל שאלתי אותה

והיא אמרה להגיע עם כל האבחונים במיוחד אם יש לך אבחון פסיכיאטרי כי זה מקל מאד. ולהגיד למפקד/ת כב ר ביום הראשון. בהצלחה דפנה

למעלה