ADHD - מאיזה גיל..

גiלת

New member
ADHD - מאיזה גיל..

שלום לחברי הפורום, אחיינית שלי אובחנה עם ADHD לאחרונה (היא בת 10), אני לא בקיא בנושא, האם זה אומר שהיא נולדה עם ADHD? האם זה אומר שהיה ניתן להבחין בזה כבר כשהייתה תינוקת? ועוד שאלה.. מה הם הגורמים ל-ADHD?

אבייה2

New member
תשובה לשאלתך

1. adhd - הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה מולדת - חד משמעית. 2. גנטית - השניה אחריי אוטיזם - אלו ה"גורמים" בדר"כ. 3. ניתן היה להבחין בזה שהיתה תינוקת, ויש הרבה סימפטומים לכך. 4. ובכלל למה לחטט באיזמיל חד בעומק הגורמים? 5. עכשיו צריך להתמקד במעמקיי הטיפול, תרופתי, התנהגותי, המון תמיכה, חום, אהבה, עידוד, חיבוק, ועוד עידוד ועוד עידוד לחזק כמעט כל מעשה חיובי. 6. נכתבו ספרים רבים מאוד על הנושא. אני ממליצה בחום לרכוש 1 מהם הטוב ביותר הוא של ראסל בראקלי - שחוקר את ההפרעה משנת 78. תוכלו לקבל את כל התשובות לשאלות התמימות והטבעיות - שמן הסתם "צצות" ב ה צ ל ח ה!!!!!!!!!!!!!!!!!

zivadina

New member
מאיזה גיל יש ADHD?

שלום גולת וברוכה הבאה אלינו. כפי שכתבו לך לפניי, ADHD היא תכונה תורשתית, וזה אומר שאחייניתך נולדה ADHD ושזה לא קרה לה בגלל חינוך לא טוב. בקשר להבחנה מגיל צעיר: כיום נזהרים לא לקבוע חד משמעית שלילד יש ADHD לפני גיל 5-6, היות שילד צעיר מאוד יכול להציג התנהגויות דומות ל-ADHD אשר נובעות משלבים בהתפתחות שלו, והן עשויות לעבור אחרי זמן מה. הסיבות ל-ADHD הן תורשתיות, ומתבטאות בעיקר בחוסר של חומר בשם "דופאמין" במוח, ובפעילות נמוכה מדי של האונה הקדמית במוח. היות שהבעייה היא נובעת מבעייה של חומר, נמצא כי הטיפול היעיל ביותר בה הוא באמצעות תרופות ש"מסדרות את התקלה" הזאת במוח למספר שעות, וכך מאפשרות לילד לתפקד כמו "ילד רגיל". אחרי שהילד מתפקד עם תרופה, הוא מחקה את ההתנהגות הזאת גם לזמן שהוא איננו נוטל את התרופה. את מוזמנת לחזור אלינו עם עוד שאלות ולקרוא בספרייה שלנו:

דליה.ד

New member
סימנים מקדימים לadhd

יש בוודאי סימנים מקדימים להפרעת זו, אך לא ששים לאבחן אותה בגיל הרך, למרות שאפשרויות הטיפול בגיל הרך הן מדהימות. באם תרצה רשית סימנים לילד בסיכון לפתח הפרעה כזו בעתיד הנה דוגמאות מספר: ילד שנולד פג ו/או אחרי הריון קשה (סוכרת או רעלת), או לידה מסובכת. ילד שנזקק לטיפול נמרץ ו/או אישפוזים מיד לאחר הלידה. ילד נרגן, בכיין, מתקשה לישון. ילד בעל רגישות קיצונית תחושתית. ילד בעל עיכוב התפתחותי מוטורי בהתאם לגילו. ילד בעל עיכוב התפתחותי שפתי בהתאם לגילו. ילד המתקשה בדחיית סיפוק, אימפולסיבי והמראה פעילות תנועתית גבוהה מידי לגילו. וכמובן כל הסימפטומים של הdsm-4 משנת 2000.

למעלה