ADHD ו BIPOLAR

zuchmirm

New member
ADHD ו BIPOLAR

שלום אני בן 49 וכנראה שיש לי את שניהם מה יש ב ADHD ואין ב bipolar 1. לחלום בהקיץ בזמן רמיסיה מ bipolar 2. לדבר שטויות ולעצבן את הסביבה 3. הבית מבולגן כי הדברים מפוזרים בצורה שרק אני אולי מבין אותה . 4. לבצע פעולה שהסדר שלה הוא א - ב - ג ד- ה - ו - ז -ח בשלבים ג- ו - א -ז -ח -ב -ה -ד מה יש ב bipolar שאין ב ADHD 1. היפומאניה או מאניה שדומים לנסיעה במהירות 200 קמ"ש בירידה למוצא שעלולה לגרום חבטה איומה שיש פנצ'ר 2. דיכאון מז'ורי שהוא גהינום עלי אדמות סממנים דומים ב ADHD ו bipolar affective disorder מה עדיף ? ADHD השאלה : אם טיפול בריטאלין הוא מסוכן כשיש מאניה דיפרסיה בציר 1 מה הטיפול ? טיפול התנהגותי ידוע טיפול פסיכודינמי לא במקום

nutmeg

New member
זוכמיר -

לא הייתי מסתכנת לומר מהו הטיפול מעל דפי הפורום, השאלה ששאלת ראויה להתייעצות רצינית עם מומחה. מכיוון שאנשים גם מגיבים לתרופות באופן שונה, אין ממש תשובה חד משמעית לשאלה ששאלת. אחרי שתתייעץ, כנראה תתחיל להתנסות גם בתרופות וגם במינונים כדי להגיע לאיזון שהכי מתאים לך. את כל התהליך צריך לעשות בפיקוח רפואי. תהיה חייב להיות שותף פעיל מאוד בטיפול שלך, עם היד על הדופק כה"ז כדי לדעת מתי לקחת מה וכמה, וללמוד תוך כדי מה עוזר לך.

zuchmirm

New member
ל nutmeg

הרופא אמר לי ש ADHD למבוגרים לא קיים בכלל ואין לי כוונה להחליף רופא

nutmeg

New member
בטח שקיים!!

ADHD זה לא משהו שעובר עם הזמן. יש התמתנות עם הזמן בעיקר כי האנשים לומדים להתמודד ולפצות. יש פורום ADHD למבוגרים פה בתפוז - אולי שווה להציץ?

zuchmirm

New member
הפסיכולוג אבחן ADHD

1. עד כמה שאני יודע ריטאלין ניתן רק לקשיי למידה 2. ריטאלין עלולה להאיץ דחפים מאניים 3. מלבד טיפול התנהגותי קצר מועד לא שמעתי על פסיכותרפיה מתאימה ל ADHD 4. ביו פידבק דורש התמדה ויעילותו לא הוכחה

nutmeg

New member
אני מבינה את המורכבות

ובאמת כדאי למצוא מישהו שמתמצא בשתי התופעות על מנת שתוכל ללמוד לאזן את עצמך. פסיכותרפיה באמת לא עוזרת ל- ADHD לכשעצמו אלא רק אם לך כאדם יש נושאים שאתה רוצה ללבן בקשר להתמודדות שלך ובקשר לדימוי העצמי שלך -- מין דברים שכאלו. מבחינה תרופתית - אכן יש ניגוד אינטרסים בין הריטלין שמעורר לבין הצורך להישמר מפני התקף מאני. שוב, עליך ללמוד מה עובד עבורך תחת בקרה. באמת שאיני חושבת שאפשר להגיד פה משהו חכם מעבר לכך.

nutmeg

New member
ואני חושבת שלא

בעיקר על פי השאלה שזוכמיר שאל: היא עניינית - ובכלל לא פרובוקטיבית. כלומר אפשר לענות עליה בלי להתחיל איזה ויכוח מיותר.

למעלה