ADHD וריטלין

ADHD וריטלין

אחרי הרבה שיחות עם הפסיכולוגית, תחילת שנת הלימודים האקדמאית הוכיחה את קיומה של הפרעת קשב וריכוז שחשדנו שיש לי.
אני תוהה בנוגע לריטלין או קונצרטה:
מה ההבדל ביניהן?
יש מישהו שניסה את שתיהן (לא ביחד, כמובן) ויודע להגיד איך זה השפיע עליו, באופנים שונים? (אני יודעת שזה סובייקטיבי לחלוטין, תקראו לזה סקר שוק)
צריך לעשות אבחון בשביל לקבל ריטלין או קונצרטה, או שפשוט הולכים לרופאת משפחה ואומרים לה, "היי, יש לי הפרעות קשב וריכוז. אפשר ריטלין בבקשה?" ?

עוד שאלות ותהיות בהמשך, אני מניחה.
תודה מראש לעונים

hallo kitti

New member
הי

אין כאן סקר שוק, מה שמתאים לאחרים יכול לא להתאים לך. את צריכה לפנות לרופא משפחה/ פסיכיאטר/ נוירולוג, לבקש איבחון (הם ממש לא עושים לך טובה הם פשוט צריכים לעשות לך את האיבחון) ואם יימצא שיש לך תקבלי ריטלין כשהו ותוכלי להחליף עד שתגיע לזה שישפיע עליך הכי טוב. זה הכל.

למועדון!

ו
על האבחון. בגלל זה כנראה זאת את שכתבת בפורום השני ש- Heroes של דייוויד המלך כ"כ מרגש אותך. הרבה לפני שקיבלתי את האבחנה הרשמית של ADHD אהבתי נורא את השיר הזה, והיום אני מבינה למה - אם יש שיר שמתמצת את החווייה הפנימית של ADHD זה Heroes: השלד של השיר זה קצב הנסיעה של רכבת - הרכבת/ טרקטור פנימיים שאנשים כמונו נולדים איתה/ איתו, וצריכים להתמודד איתה/ איתו...
(כידוע דייוויד המלך כתב את Heroes כשהוא חי בברלין - ועם ההיסטוריה שלה - והיה מכור לסמים; בגלל זה Heroes בפרט ודייוויד המלך בכלל מככבים בפסקול של "אני כריסטיאנה פ.")

אבישי ק

New member
כדי לעשות אבחון הסיבות יכולות להיות מגוונות

יש הרבה סיבות לירידה של הקשב וריכוז ולכן כדי לעשות אבחון כדי לדעת אם אכן הריטלין יעזור

crazyelli

New member
זה בהחלט סובייקטיבי (ניסיתי את שניהם)

התחלתי עם קונצרטה מאחר ושמעתי משני חברים שתופעות הלוואי של הריטלין היו קשות עבורם ולכן עברו לקונצרטה.
אצלי קרה בדיוק ההיפך. עם הקונצרטה חוויתי תופעות לוואי נוראיות ועם הריטלין ממש טוב לי.
ניסוי ותהייה.

למעלה