adhd וחרדות..

udi1982

New member
תודה..ועוד שאלה קטנה..

האם ההרגשה עם ריטלין דומה לשתיית קפה או שמרגישים אחרת מקפה?

udi1982

New member
adhd וחרדות..

היי לכולם..
האם למישהו/י יש או היו חרדות כתוצאה מהפרעת קשב וריכוז משהו בסיגנון ocd והאם לאחר טיפול בריטלין ודומיו חלה ירידה בחרדות?
חשוב לי לדעת כי אובחנתי עם אוסידי שהתפתח עם השנים ואיך שאני זוכר את עצמי מגיל קטן היו לי הפרעות קשב וריכוז ולא בהכרח עם חרדות...
תודה

חרדה תחלואה נלוית להפרעת קשב

לפני שבועיים השתתפתי בכנס של דר בועז רפופורט, רופא התפתחותי שהתמחה בהפרעת קשב
הוא הרחיב את הנושא של תחלואה הנלווית להפרעת קשב
מסתבר שאנשים הלוקים בהפרעת קשב יש תחלואה נלוית כמו חרדות, הפרעות שינה, הפרעות אכילה ועוד באחוזים גבוהים יותר מאשר לכלל האוכלוסיה
ממנו למדתי שחשוב לטפל קודם בהפרעת הקשב ואחכ׳ בתחלואה הנלוית כי במקרים רבים התרופות להפרעת הקשב עוזרות במצבים הללו

ממה שאני יודע יש הבדל ביו אוסידי לחרדות

אוסידי זה הרגלים כפייתים קבועים שלא משתנים, למשל צורך לשטוף את הידיים שוב ושוב.. הצורך לעשת בדיוק אותו דבר שובו ושוב....
זה לא בהכרח חרדות, למרות שממה שהבנתי גם חרדות יכולות להיות ביטוי לאוסידי...
הטיפול באוסידי הוא שילוב של התנהגותי עם תרופתי....

ADHD, חרדות ו-OCD

היי אודי,
נראה שיש לך בלבול לגבי מה בעצם פוגע בחייך וכדי לטפל בקושי חשוב לדעת קודם כל עם מה אתה מתמודד.
ראשית, הפרעות קשב ו-OCD יכולים להיראות לעיתים דומים. קושי בריכוז יכול להגיע בגלל הפרעות קשב או בגלל מחשבות טורדניות או טקסים כגון קריאה חוזרת, ואם אין אבחון מדוקדק יכולה להתבצע טעות באבחון. כשיש שאלה במה מדובר חשוב להגיע לאבחון שיסייע להבין מה בעצם הבעיה.
ריטאלין עלול להגביר את החומרה של OCD במידה וזו הבעיה. תרופות שמסייעות ל-OCD הן מסוג שונה לגמרי.
OCD אינה הפרעת חרדה. אומנם אצל רבים מהסובלים מההפרעה החוויה הרגשית היא של חרדה, אבל המנגנון שנמצא בבסיס שונה מהמנגנון של הפרעות חרדה, ובהתאם - גם הטיפול שונה. גם כאן, חשוב להבין האם יש לך OCD, חרדות או הפרעת קשב.
אשמח לשמוע על הסימפטומים שאתה סובל מהם ולנסות לעזור, או לשלוח לינקים לחומר על OCD, הפרעות קשב והפרעות חרדה (במידה ומדובר בחרדה, יעזור אם תפרט את סוג החרדה, כיוון שיש הפרעות חרדה שונות, למשל חרדה חברתית או חרדה כללית שמתבטאת בדאגנות).

FOR THE LD

New member
יכול להיות - או, יכול להיות - וגם

כדי לערוך אבחנה מבדלת (האם מדובר בהפרעה אחת או בכמה הפרעות -קומורבידיות), צריך לגשת לפסיכיאטר כדי שיעשה סדר בבלגן מבחינת האבחון והטיפול. גם כאן, מדובר בתהליך, מפני שאם מדובר בכמה הפרעות, לעיתים טיפול להפרעה אחת סותר טיפול להפרעה אחרת, וצריך לשנות מינינונים או להחליף טיפול תרופתי אחד בטיפול תרופתי אחר. לכן חשוב לגשת לפסיכיאטר ולהיות אצלו במעקב לאורך זמן.

udi1982

New member
תודה רבה לכם..

אני כבר מיואש מהמצב שלי..הגעתי למצב שאני לא יודע כבר מה יש לי וממה זה נובע...

למעלה