ADHD במבוגרים - קשור לרגש?

אפרת29

New member
ADHD במבוגרים - קשור לרגש?

האם יש קשר ביו בעיות רגשיות ל ADHD ? האם יתכן שכנערה לא סבלתי מכך (או שזה היה לא כל כך חמור שזה לא אובחן ע"י אף אחד) אך עכשיו כשאני בת 29 זה התפרץ בגלל בעיות רגשיות? אשמח לתשובותיכם, אפרת

היי אפרת, הסוגיה שנויה במחלוקת

קודם כל ADHD הוא בעיה נוירולוגית, הנטיה לאבחןח ADHD על רקע רגשי באה לאפיין התנהגות הדומה להפרעת קשב וריכוז אך אינה נובעת מבעיות נוירולוגיות. האם בדקת קודם כל שהבעיה לא נובעת מרקע פיזי אחר כמו אנמיה, אי תפקוד בלוטת התריס, סוכרת, שמיעה או ראיה? נסי לשלול קודם כל את הגורמים האלה ואחר כך, במידת הצורך - נסי לפנות עם האבחנה שקיבלת לפסיכולוג. לגבי אבחונים בגיל צעיר - לצערי הפרעת קשב וריכוז אצל נערות שונה בהתבטאויות ההתנהגותיות מאשר אצל בנים, קשה יותר לאתר אותה ולכן מעט יותר בנות מגיעות לאבחון. היכנסי למערכת המאמרים שלנו, וקראי את המאמר "בננות 1" שמדבר על הפרעות קשב וריכוז אצל נערות ונשים.

אני באותו נושא

מישהו העלה את ההשערה שיש לי ADD שלא אובחן כי הוא לא מספיק חמור, או כי הייתי מספיק מוכשר, כדי להסתיר זאת. הבעיה כאן היא שהמאבחנים למינהם לא מדברים בצורה ברורה. ואתה נישאר עם ספק מרגיז שאתה בעצם לא יודע עד הסוף מה יש ומה אין. הייתי מציע לך לברור בקפידה את המכון שאת הולכת אליו לאיבחון. במבוגרים אין הרבה מכונים שמתעסקים בנושא. זה קשה יותר....

למעלה