ADHD אצל תלמיד בכתה ח'

אסתרג

New member
ADHD אצל תלמיד בכתה ח'

שלום אני סטודנטית בלוינסקי - אילת ועוברת הכשרה ( עבודה מעשית) בבית ספר לחינוך מיוחד. אני "צמודה" לילד עם בעיית ADHD "טיקים" והפרעת התנהגות קשה. במשך שעתיים שאני נמצאת אתו - במסגרת כיתתית, מצבו משתנה מן הקצה אל הקצה. הוא יכול לשבת קשוב כ 10 דקות ולאחר מכן הוא מתנתק, מתחיל לנעוץ בי מבטים , מקרב את פניו אל פני, עושה פרצופים מוזרים ומאיימים תוך כדי נסיון מילולי קולני לעבור לנושא אחר או להפסיק את הפעילות הלימודית - הספציפית בה אנחנו עוסקים. בהתחלה היה מקלל בקולי קולות, אבל לאחר שהסברתי לו שקללות לא מקובלות עלי הוא מצליח בד"כ לשלוט בכך, אלא אם כן יש תלמיד אחר בסביבה שמנבל את פיו והוא מצטרף לחגיגה. בשעור שעבר הוא קרב אלי עיפרון ואמר: אני אדקור אותך! מספר פעמים - לא הגבתי לאיום והתיחסתי לכך בשוויון נפש. מדי פעם אני אומרת לו שההצגות שלו לא משפיעות עלי ושיפסיק עם זה. וממשיכה הלאה כאילו שום דבר לא ארע. אך "במקרה העיפרון" המורה המאמנת אמרה לי להתרחק ממנו כי הוא לא שולט בעצמו. אמרתי בתגובה, לה ולו שההצגות שלו לא משפיעות עלי.נשארתי במקומי, ובאמת שום דבר לא התפתח. לאחר הקדמה ארוכה כזאת. רציתי לשאול: א. האם הוא באמת עושה הצגות ובודק את הגבולות שלי, ושתגובותי האינטואטיביות נכונות? או שאני שאננה מדי וזה עלול להיגמר רע? יש לי תחושה שהוא לעולם לא יזיק לי - האם אני טועה? כיצד עלי לנהוג במקרים דומים?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את מתארת תמונה קשה ולא שיגרתית. קשה לי לומר אם הוא מנסה אותך או לא, איני יודעת אם הוא מקבל טיפול תרופתי או לא. מדובר בילד גדול ואם הוא אלים פגיעתו עלולה להיות קשה. אני מצרפת לך קישור בנושא כלים למורים בנושא adhd אולי תמצאי טיפים לעבודה איתו. בהצלחה!

אסתרג

New member
תודה על התיחסותך

אכן "הורדתי" מן הקישורים מספר לא מבוטל של מאמרים ובודאי אחכים יותר בנושא. כמה נפלא להשתתף בפורום בו ניתן לקבל כל כך הרבה אינפורמציה, עצות ואמפטיה. אינני מצויה עדיין בצד הטכני של תגובות למענה על שאלות. אני מקווה שאכן תקבלי את התגובה.תודה רבה ולהשתמע. אסתר

תשובה לסטודנטית

שלום לך סטודנטית יקרה, להערכתי הילד שנמצא בטיפולך הוא בעל הפרעה מורכבת מעבר להפרעת קשב וריכוז. לפיכך אל תמתיני יותר מדי ותפני את הילד לאבחון פסיכיאטרי דחוף, על מנת להיות בעלת אבחנה ברורה יותר וכן המלצות לאופי הטיפול המתבקש מהאבחון. בהצלחה דר' רונית פלוטניק.

אסתרג

New member
אכן ידוע לי הבעיה מורכבת

אך אינני יודעת אם בהיותי סטודנטית אני יכולה לקבל אינפורמציה מפורטת לגבי מצבו ולגבי הדרך להתייחס אליו. אך אתייעץ עם המורה המאמנת - מורה נפלאה - ואשאל האם הופנה לאבחון פסיכיאטרי ואהיה בקשר. תודה רבה.

zivadina

New member
הפרעת התנהגות קשה

שלום אסתר וברוכה הבאה אלינו. כפי שכתבת, מדובר בהפרעת התנהגות קשה וקיבלת הוראות לא לנסות את הגבולות של הילד. לדעתי, עלייך להשמע להוראות המורה המאמנת ולא לסכן את שלומך. לא בטוח שלילד הזה יש גבולות דומים לשלך, ולכן לא בטוח שהוא יהסס מלפגוע בך. אני מציעה לך להתמקד בלימוד הקשיים שלו ובעיקר בדרכי ההתמודדות אתם ולא לבחון את האינטואיציות שלך. תזכרי שמדובר בהפרעת התנהגות קשה, אשר מאפילה על ADHD וטיקים. כל הכבוד לך על הסבלנות והאכפתיות. אני מאחלת לך הצלחה בלימודים ובאימון.

אסתרג

New member
תודה על "האזהרה העדינה"

האם תוכלי לפרט קצת יותר לגבי "לימוד הקשיים". האם כוונתך לקשייו הלימודיים? לקשייו החברתיים? כיצד אוכל לאבחן קשיים אלה? תודה. אסתר

zivadina

New member
לימוד הקשיים

את הקשיים האלו צריכים לאבחן פסיכיאטר ילדים ומאבחן לקויות למידה. ייתכן שהילד כבר עבר אבחונים אלה אבל לא טרחו לעדכן אותך. במידה שלא עבר, חשוב מאוד שיעבור כדי לקבל המלצות מקצועיות לטיפול. האבחונים הללו דורשים את אנשי המקצוע שפרטתי ולא מספיק בשבילם ידע בחינוך מיוחד. אני מעריכה מאוד את הדבקות שלך במטרה.

05 מיכל

New member
אין לי מושג אם האינטואיציה שלך

נכונה או שהוא עלול לפגוע בך, אבל כן ברור לי שאת דואגת לו מאוד ומסורה מאוד. יישר כוחך!!!

למעלה