ADHD או PDD?

ADHD או PDD?

שלום לכם אני אמא לילדה בת 3.4 אשר עוברת לאחרונה איבחונים רבים בשל בעיית תקשורת. היינו אצל טובי המומחים בתחום אשר די פוסלים את בעיית התקשורת כבעיה ראשונית ונוטים לשייך אותה כבעיה משנית. עדיין אין לנו תשובה למה בדיוק הבעיה, שכן הגורמים המאחנים (התפתחות הילד, פסיכולוגית פרטית וד"ר זימין - פסיכיאטר ילדים) ביקשו שנמתין כמה חודשים ונחזור למעקב בסביבות מאי, כדי לראות אם התמונה מתחדדת לכיוון ספציפי. הסימפטומים: תקשורת דלה מאוד עם בני גילה. קושי שפתי פרגמטי ושימוש באקולליה וחזרתיות. קשיים בויסות החושי. יכולת קשב וריכוז דלה. תבניתיות מסוימת (שפתית ומחשבתית). האם כל אלה יכולים להיות גם תסמינים של ADHD?

זה ממש לא נשמע ADHD וכן נשמע PDD

גשי לחנות הספרים הקרובה לביתך ועייני בספר 'ילדים עם צרכים מיוחדים' של גרינשפן ושותפתו. אם הספר ידבר אלייך, נסי ליישם את הכתוב בו על ביתך בזמן שאתם ממתינים לאבחון. אם היא באמת PDD, הספר יוכל גם להתחיל את הטיפול וגם לחזק את הרגשתך לגבי האבחון הנכון שלה. בהצלחה!

יש לי את הספר

ואנו עובדים על פי השיטה. ובכל זאת, המאבחנים אינם חושבים שהיא PDD ובגלל זה הבלבול שלי

jerryoz

New member
גם לי נשמע כמו PDD

אל תתמהמהי, תתחילי לפעול. כי אם זה PDD כדאי מאוד להתחיל לטפל כמה שיותר מוקדם.

מרמריסה

New member
זהו בדיוק! גם אם זה נשמע כמו ברווז,

זה לא חייב להיות ברווז... ליקוי שפתי סמנטי ו/או פרגמטי יכול להופיע:isolated semantic processing difficulties OR isolated difficulties with the pragmatics of language use OR a combination of the two OR semantic pragmatic language disorder (SPLD) OR SPLD in combination with another communication disorder that is NOT in the autism spectrum, for example, developmental apraxia of speech OR SPLD in combination with another disorder in the autism spectrum, for example, Asperger's Syndrome OR SPLD in combination with another disorder that is NOT in the autism spectrum, e.g., Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD.

מעניין -

זו היתה התגובה של הפסיכיאטר...
הוא אמר שזה נראה כמו זברה, נשמע כמו זברה ומריח כמו זברה, אבל... לא נראה לו שזו זברה.... והוא ראה כמה וכמה זברות בימי חייו
גם הפסיכולוגית שללה בעית תקשורת כבעיה ראשונית מכל וכל, והמכון להתפתחות הילד אמרו שהם רוצים לראות אותה במאי כי היא לא מתאימה להם להגדרה למרות שלל הסימפטומים... בגלל זה, אגב, אני כל כך מבולבלת...

dorli19

New member
קשה לומר מרחוק אבל...

קשיים בתחומים השונים של הויסות החושי יכולים בהחלט לעכב התפתחות שפה ותקשורת. שווה לבדוק עד כמה הילדה פנויה כרגע לרכישת שפה ולפיתוחה.

dorli19

New member
אינטנסיביות

מצויין! חשוב מאוד לבקש מהקלינאית הדרכה מפורטת וכך ליישם בבית יום-יום את הדברים. לאינטנסיביות יש משקל אדיר בהתקדמותם של הילדים!

מרמריסה

New member
כן ולא...

אצלנו יש ADHD שבגיל הצעיר נראה ממש כמו PDD. בדיוק כמו שאת מתארת. מה שפסל את האבחנה של PDD היה דמיון עשיר וספונטני ועוד כמה דברים. הפרעת קשב חמורה אכן עלולה להפריע לרכישת שפה וחיברות תקינים והיא נמצאת באבחנה המבדלת של PDD. במשך זמן רב, הדיבור נשאר "פידידיסטי" (עד לאחרונה -אלוהים יברך את ממציאי הקונצרטה- אם כי אוזן מקצועית יכולה לזהות מאפיינים קלים). חשוב לדעת שיש ליקוי שנקרא "ליקוי שפתי פרגמטי": ברוב המקרים הוא מתלווה ללקויות תקשורתיות כמו אוטיזם בתפקוד גבוה/אספרגר ומשם רוב אנשי המקצוע מכירים אותו כמאפיין, *אבל* הוא יכול להופיע לבד ללא לקויות נוספות (נדיר) או להתלוות ל-ADHD (גם לא הכי נפוץ, אבל קיים). אם בא לך, שלחי לי מסר עם מס' הטלפון-אשמח לשוחח איתך.

למעלה