ADHAשקרים וגניבת כסף

סמאד

New member
ADHAשקרים וגניבת כסף

בני בן 10 גנב כסף מארנקים של בני הבית. הדבר התגלה אבל הוא לא מודה במעשיו. גם כשברור לנו שהוא זה שלקח. במקרה אחד לאחר בירור הוא הודה ונענש. במקרה שני הוא לא הודה אבל עזר " למצוא " את הכסף. מקרים נוספים בטח היו אבל לא התגלו. ובשקרים ובתחמונים הוא גם מאד חזק. אני כבר לו מאמינה לו ובודקת אותו ואת מעשיו. השאלה שלי אם זו תופעה מוכרת של ADHD או שאין קשר בין זה לבין הבעיות הרגילות המקשות עלינו כהורים לADHD . איך כדאי להגיב לשקרים ו או גניבות? אשמח לשמוע מניסיונכם וחג שמח.

דליה.ד

New member
יש קשר

בין adhd "כיפוף אמת", שקרים במצח נחושה וגניבות (שלא לדבר על עוד כמה צופרים במיוחד בגיל העשרה: עישון, אלכוהול, נהיגה ללא רשיון, מין לא מבוקר...), הגורמים הם: נטיה לאימפולסיביות, ראיה לא נכונה של המציאות, אי הבנת קודים חברתיים וכללי התנהגות. כדי למנוע החמרה הייתי מציעה להתייעץ עם איש מקצוע בתחום ולהקפיד על גבולות וחוקים ברורים מאוד ועל ענישה בהתאם, מכיוון שילדינו מועדים מיידית בפירצה שמשאירים להם. אני יכולה לספר מנסיוני עם בן העשרה שלי שהתנסה באלכוהול שמאוד החמרנו איתו בפעם הראשונה הוא קורקע לשבוע, בפעם השניה לחודש. בינתיים יש שקט תעשייתי אבל המסר ברור וחד משמעי: אם אתה שותה אתה לא יוצא מהבית כי אי אפשר לסמוך עליך. חשוב שאתם ההורים תתיעצו בינכם או בשיתוף מישהו מוסמך ותחליטו על מערכת סנקציות ברורה מאוד וחד משמעית.

האם יש גם דרך אחרת ?

מובן לי מדוע לעיתים יש להשתמש בענישה, אך היכולת שלי בתחום הזה מצומצמת ביותר. אני חונך, במסגרת פרויקט פר"ח פסיכולוגי, ילד ה"סובל" בADHD (על פניו נראה שהסביבה סובלת יותר ממנו). אני מנסה לחשוב על דרך לעזור לו לצאת ממעגל השקרים והתיחמונים האינסופי. כמו כן יש לו צורך עז בשליטה ותפעול הסביבה שלו (אשמח לשמוע האם גם זה קשור לADHA). בתודה מראש.

סמאד

New member
גניבה ושקר

אשמח לתגובה והתייחסות מהמומחים המייעצים בפורום

zivadina

New member
גניבות ושקרים - עצות.

שלום סמאד. כפי שתוכלי לראות, העתקתי את שאלתך לשרשור המופנה לחגי ודורון, אשר מתמחים בטיפולים התנהגותיים. שנית, את מוזמנת לקרוא כאן על שקרים וגניבה:

scorpion25

New member
כן,זו תופעה מוכרת של adhd,

אני מציע לערב עזרה של אנשי מקצוע,כי זה עלול עם השנים להחמיר,

למעלה