Adderall האם יש עוד מישהו שלוקח?

GeJuFan

New member
Adderall האם יש עוד מישהו שלוקח?

אחרי תקופה מאד ארוכה ושנה אחרי האבחון האחרון שנתן המלצה להתחלת טיפול רפואי, סוף סוף התחלתי, מינון של 5 מ"ג (סה"כ 10 מ"ג ביום) שמשפיע לעד 6 שעות, לארבעה ימים הקרובים ולאט לאט עולים במספר ל-10, 15, 20 עד שנחליט על המינון הנכון. הרופא נתן מרשם לתרופה הנ"ל ותהיתי אם מישהו כאן גם לוקח אותה? האם גם אצלכם התחילו במינון נמוך ועלו? הבנתי מהרופא שזה הנוהג.

מה ההבדל בינה לבין שאר האחיות שלה וריטלין? הבנתי שאין הרבה אבל עדיין אשמח לדעת.

והאם מישהו יודע להגיד מה גורם לרופא לבחור בתרופה א' במקום למשל תרופה ב'?

והאם מותר לשתות אלכוהול כשעל התרופה? (כמובן שאני אשאל גם את הרופא את השאלה הזו)

כרגע מקווה לטוב, נראה מה יהיה. נחזיק אצבעות, מי ייתן והאור באמת בקצה המנהרה.

אגב שכחתי, אני gejufan כתבתי כאן כמה פעמים בעבר שאלתי שאלות והתעניינתי, מי שלא מכיר או זוכר נעים להכיר, מי שכן ויצא לי לשוחח איתו/ה נעים להכיר שוב.

05 מיכל

New member
שאני אבין: התחלת ישר מאדרל?

לא לקחת לפני כן רטלין או קונצרטה?
אף פעם לא שמעתי על מצב שרופא מוצא לנכון להתחיל ישר מהתרופה שבייבוא אישי, בלי לנסות קודם את מה שיש בארץ.

GeJuFan

New member
אכן. אבל אנא קבלו את התנצלותי הכנה

כי שכחתי לציין שאני לא חיה בארץ, אלא בארה"ב.
שוב אני מתנצלת, הפורומים שבהם אני משתתפת על בסיס קבוע וכמעט יום יומי הם יחידים וברובם המוחלט אני חברה כבר שנים עוד מהמעבר, לכן רוב האנשים שם יודעים שאני לא בארץ ואחרי שנתיים הראש שלי כבר באוטומט עובד על כך שכולם יודעים את זה ולכן לא צריך לכתוב שאני לא בארץ- אולי כדאי להוסיף את זה בכרטיס המשתמש שלי...
.

GeJuFan

New member
עוד מלפני המעבר

באמת שהגיע הזמן להפסיק לכתוב הודעות בפורומים בשתיים בלילה.

05 מיכל

New member
אם יש משהו שלא צריך להתנצל עליו בפורום הזה

זה א. שיכחה ב. לכתוב הודעות בשעות מוזרות.
בסופו של דבר זה הרי פורום של ADHD, לא?

kigy

New member
אני לקחתי אדרל כמה חודשים

העליה עם המינונים זה רגיל. המינון שמתאים לך הוא אינדבידואלי וצריך לעלות אליו לאט לאט...
כל ההשפעות של התרופות האלה משתנות מאדם לאדם, אז קצת קשה להשוות. ריטלין ואדרל משפיעות שונה, אדרל הרבה יותר upper, משפר מצב רוח, נותן אנרגיות, הוא גם קצת ממכר בשונה מריטלין, לפחות אחד המרכיבים שלו. כימית, בשונה מריטלין, אמפטמינים משפיעים גם על סרטונין (רגש, מצב רוח), והוא אגוניסט ולא רק מעקב ספיגה (reuptake inhibitor), כלומר הוא גורם למוח שלך לשחרר מוליכים עיצביים (דופמין, סרטונין, ניורואפיפרין, ועוד כמה פחות רלוונטיים) ומעקב את הספיגה שלהם.

אישית, בסופו של דבר לא הסתדרתי איתו. לטווח קצר הוא אחלה, אבל התופעות לוואי בשימוש קבוע היו יותר מידיי בשבילי, והעדפתי לחזור לריטלין. אבל זה הניסיון האישי שלי, בעולם זאת תרופת קו ראשון, ויש טענות שהיא יותר מועילה, וגורמת פחות תופעות לוואי מריטלין.

GeJuFan

New member
תודה

אני חייבת להודות שכל הדעה שלי לגבי תרופות הקשב וריכוז היא די דו צדדית. מצד אחד אני לגמרי מבינה ומקבלת את העובדה שהן עוזרות ומשנות חיים.
מצד שני, לפחות במקרה שלי, יש חשש מאד מאד גדול. מצד אחד אני לא מאושרת מהמצב כמו שהוא היום וברור שאני זקוקה לעזרה, מצד שני אני אדם שמעדיף ללכת בדרכים טבעיות אבל עד היום גם לא ממש נתקלתי בדרכים טבעיות שממש עוזרות.
מצד שלישי, אני יודעת שהמצב שלי לא כזה חמור כמו של אחרים מה שגורם לי לתהות אם אולי במקרה שלי באמת יש פתרון שלא כולל שימוש בתרופות שהן עלולות להיות ממכרות ושיש להן תופעות לוואי.

למשל היום אחרי שהשפעת ה-5 מ"ג שלקחתי ירדה פתאום הרגשתי רעב. אני לא יודעת אם זה בגלל שהשפעת הכדור נגמרה או שזה כי אכלתי ארוחת צהריים קרוב ל-10 שעות לפני ובאמצע רק אכלתי טרמיסו קטן ובעיקר שתיתי רק מים.
בנוסף גם הרגשתי כאב ראש קל- אבל אני לא יודעת אם זה מהחלשות התרופה, מרעב, מהתייבשות (למרות ששתיתי אבל מצד שני אצלנו עכשיו מאד קר- מתחת לאפס- מה שאומר שגם מאד מאד יבש בעיקר כי החימום עובד ומייבש את הבית).
כל הדברים הללו זה מסוג החששות שעולות אצלי- ואני מניחה שהיו גם אצלכם- כי אני הבנתי מהרופא שיש נטייה לאיבוד תאבון שלוקחים את התרופה מה שיכול לגרום לאיבוד קל במשקל, מכיוון שאני לא יודעת באיזו מהירות זה עלול לקרות... איבוד משקל במהירות רבה זה דבר מאד מסוכן, ואני אומנם לא מקל אבל אני גם לא מידה 42 ומעלה. זה לא שיש לי כל כך מה לאבד מבחינת ק"ג.

kigy

New member
בכיף
וחפירה

יש ספר רפואי של ד"ר ראסל בארקלי, וד"ר קווין מרפי (אאל"ט). הם מציגים שם מחקר שמראה שמבין ההפרעות הפסיכיאטריות שלא מצריכות אשפוז, ADHD היא ההפרעה שפוגעת בהכי הרבה תפקודים בחיים במידה הכי קשה. יותר מזה, ב ADHD יש את הפער הכי גדול בין מידת הפגיעה בתפקודים שאנשים מדווחים על עצמם לעומת הסביבה שלהם. כלומר אנשים שיש להם ADHD לא מודעים לחומרת ההפרעה, סטטיסטית...

כדאי לחשוב על זה...

לגבי התרופות... את צריכה למצוא תרופה שעוזרת לך ושאת מרגישה איתה בנוח. יש היום כמה סוגים של תרופות, יעילות יותר, יעילות פחות, וחלק לא ממכרות בכלל. צריך לנסות ולראות מה עובד...

לגבי שתייה, ואוכל. רוב התרופות ל ADHD ביחוד הממריצים מדכאות תאבון וצמא... וזה בעיה, את תצטרכי לזכור לשתות ולאכול באופן מיוחד. בד"כ עוברים יותר לאכול ארוחות ערב, פשוט כי אז התרופה מפסיקה לעבוד ובא הרעב... אני יכול להגיד לך שאישית ירדתי קצת במשקל בחודש - חודשיים הראשונים, ואח"כ הכל חזר

דווקא לא הייתי מתנגד לרדת קצת במשקל

ועוד משהו, כדאי לך להיות סבלנית, לוקח זמן למצוא מינון שעוזר, ולוקח זמן להתרגל עליו...

GeJuFan

New member
אני חושבת שהספר הזה

נמצא ברשימת הקריאה שלי.
והמלצה חוזרת: ADD- friendly ways to organize your life, רק התחלתי לקרוא (משמע אני בערך בעמוד מס' 10 ותקועה שם כבר שלושה שבועות בגלל חוסר זמן וחוסר התרכזות - מה חדש?) אבל עד כה מעניין מאד, אני מקווה שיהיה גם אחלה כלי עזר. יוצאת השבוע לחופשת חורף מהלימודים אז אני מאמינה שיהיה לי מליין זמן לקרוא ולהשלים את הקריאה שלי.

ננסה מאד להיות סבלנים. לא קל.

kigy

New member
זה ספר מקצועי יותר

זאת סקירה של מחקרים ונתונים על ADHD, זה יותר מכוון למטפלים, זה לא כל כך רלוונטי למי שסובל מ ADHD...

יש ספר אחר של בארקלי, Taking Charge Of Adult ADHD , שלדעתי הוא טוב, ושווה קריאה.

אם מעניין אותך דברי איתי בפרטי...

GeJuFan

New member
תודה על ההמלצה

האם הספר מתאים עצמו בעיקר רק ל- ADHD או גם ADD? (אני יודעת שבבסיס יש מספר הבדלים בין השניים).

ואני אשמח לקבל עוד מידע על ספרים בין אם על הפורום או על גבי המסרים.

kigy

New member
אין הבדל בין adhd ל add

קודם כל, לא מתייחסים יותר למושג ADD, החליפו את השמות ל inatentive or hyperactive adhd . יש הפרעה אחרת שנקראת SCT שפעם היו מערבבים אותה עם inatentive adhd, והיום מתייחסים לזה כהפרעה שונה.

יש היום חילוקי דעות בקהילה המדעית, האם יש הבדל אמיתי בין סוגי הadhd , או שזה פשוט וריאציה של אותה ההפרעה ותצוגה שונה של סימפטומים. יותר מזה, רוב החולים ביחוד מבוגרים נכנסים ל combined type , כלומר שילוב של סימפטומים משני ההסוגים.
ה DSM 5 שומר על ההפרדה, ויש בזה גם היגיון מבחינת אבחון, אבל לפחות לדעתי האישית, אני מסכים עם אלה שאומרים שאין הבדל אמיתי.

בכל מקרה הספר מיועד לסובלים מ adhd בכל הוריאציות של ההפרעה...

למעלה