ADD עזרה

ADD עזרה

האם משהי תוכל לומר לי מה בדיוק הסימנים ל- ADD בלי H? אני כמעט בטוחה שיש לי תלמיד עם בעיה זו אבל אני רוצה להיות בטוחה כדי שכבר אוכל לטפל בעניין- כי חבל עליו. תודה רבה!

ברוכה הבאה../images/Emo140.gifכל הכבוד לך על הרצון

לתמוך בתלמיד שלך
מציעה לך לקרוא בקישורי הפורום, שם נמצא מידע רב בנושא. מה אצל הילד מוביל אותך לחשוב כך?

תודה רבה על תגובתך...

הילד אצלי בכיתה, אינו מרוכז, מוסח מאד בקלות מתעסק בכל דבר ,ומרחף מאד! אינו מצליח (כרגע) לרכוש את הקריאה (לפי השיטה הפונטית) כאשר אני מבקשת להוציא משהו הוא אינו מוציא מהר או שמוציא רק חלק מהדברים ושאני שואלת למה הוא עונה:לא שמעתי,(למרות שחזרתי ובקשתי כמה פעמים), לא מוצא (למרות שהכל מסודר בתיק (בעזרת האמא ) בעבודה עצמית, הוא אינו מצליח לעבוד לבד ורק כאשר יושבים צמוד אליו ומתווכים לו אז הוא מצליח, אבל גם אז, לאחר 15 דק' הוא כבר אינו מסוגל יותר. האם זה אומר משהו? יש צורך אולי לציין , כשמדברים עם הילד הוא משחק עם הידיים בצורה מאד משונה. (אבל אולי זה מלחץ) אשמח אםתוכלו לעזור לי.

zivadina

New member
ילד מוסח ומרחף

כדאי לצפות אם הילד מוסח רק בשעורים הדורשים קריאה, או גם בשעורים הדורשים פעילויות אחרות, כדי לאבחן באופן גס אם יש כאן לקות למידה ספציפית או הפרעת קשב כללית. אם את מתרשמת שהוא מוסח בכל פעילות אשר דורשת פאסיביות ומונוטוניות, מומלץ להפנות אותו לאבחון של הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר או נוירולוג אשר מתמחים באבחון זה. אם את מתרשמת שהבעייה היא רק בקריאה, מומלץ להפנות אותו לאבחון לקויות למידה. את מוזמנת לקרוא את אפיוני הפרעת הקשב ועוד מידע. תרשי לי לברך אותך על האכפתיות והדאגה הכנה שאת מגלה כלפי התלמיד שלך. אני מקווה שבעתיד הקרוב כל מורה בישראל יקבל הכשרה מתאימה כדי לעשות אבחון ראשוני של לקויות למידה והפרעת קשב, על מנת להפנות את התלמידים המתקשים לאבחונים המקצועיים המתאימים ולקבלת העזרה המתאימה. גמר חתימה טובה!

תודה על המילים החמות..

הילד אכן מרחף בכל השיעורים ולא רק בשיעורי קריאה. תודה על האתרים המצורפים, אעיין בהם ומקווה למצא שם את המידע הדרוש. ורציתי לשאול עוד שאלה, האם אני זו שאמורה ליידע את ההורים או שזה אמור להיות יחד עם היועצת או משהו אחר? מי אחראי על נושא זה של הפנייה לנוירולוג? תודה רבה!

zivadina

New member
שאלה על נוהלים....בבית הספר

אני חושבת שכדאי לעשות זאת ביחד עם היועצת, שאחראית על קשיים בלמידה. אחר כך ההורים הולכים לרופא המשפחה ומבקשים הפנייה לנוירולוג או פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. האבחון הרפואי דורש מספר בדיקות ולמרות שמשרד הבריאות הסמיך באופן גורף את שני הרופאים הללו לאבחן, יש הרבה מהם שלא יודעים לאבחן נכון ואז הילד מתפספס.

למעלה