ADD זה מדבק?

• פותח הנושא ל11
  • פורסם בתאריך

ל11

New member
ADD זה מדבק?

מהרגע שגילו שיש לי חלק מהסביבה שלי חושבת שיש לה ADD. זה תמיד ככה שברגע שרואים את זה אתה מתחיל לזהות את זה על חצי מהאנשים שאתה מכיר? רוב הסימפטומים מאפיינים די הרבה אנשים מהסביבה שלי. עברתי היום מסע השפלה אצל הרופא משפחה בניסיון לקבל ריטלין- "איך יש לך ADD ולא נורא קשה לך ללמוד?" "כי רוב הזמן זה מעניין אותי" "גם לי קשה ללמוד כשמשעמם" "אז תיקח גם תרופה נגד שיעמום!" .... וכן הלאה בשיחה עם מישהו שלא מבין בזה כלום וחושב שבגלל שהוא רופא הוא יודע הכל. בסוף היה את הפרצוף הלא מאמין בעליל שמישהו עם ADD יכול להראות נורמלי ומעל גיל 7 בו זמנית. לא הרבצתי לו (למרות שרציתי) ולא התפרצתי רק הייתי מאוד מתנשאת.

kniaper

New member
בהחלט מעצבן.

חשבתי פעם להקליט את כל הנטרה של אני ADHD וקשה לי בלה בלה בלה על קלטת וכל פעם שצריך להגיד את זה פשוט להשמיע. נראה למישהו שזה יעבוד?
בכל מקרה הדיאלוג עם הרופא היה דיי משעשע
(לקריאה בכל אופן).

zivadina

New member
אני מציעה לך

להביא לרופא המשפחה שלך מאמר סופר מסובך על ADHD, עם כל המונחים בפסיכולוגיה ובפיזיולוגיה של המוח, ולדבר אתו על זה כמומחית, כך שהוא ירגיש חייב לקרוא אותו בעיון. (אולי עדיף באנגלית? הוא יודע אנגלית, הרופא החכם שלך?) בפגישה הבאה שוב תדברי אתו על זה, ונראה אם הוא יעיז להפגין בורות.

ל11

New member
זה מה שעשיתי

הפגנתי ידע (קורס שעשיתי על המוח מאוד עזר לטרמינולוגיה), אמרתי מילים נכונות בצורה מתנשאת לפחות כמו שלו רכך הסתיים הדיון- הם לא ממש יודעים להגיב כשעוד מישהו יודע חוץ מהם. הרבה יותר קל להם להיות המומחים היחידים בחדר. זה בא עם הכתב הנורא.

28איילת

New member
גם אני

עשיתי קורס על ליקויים פסיכו נוירולוגיים, ועכשיו כל אחד שמעצבן אותי עם: וואלה גם לי יש ADD" אני דופקת לו מושגים בלטינית מפה ועד הודעה חדשה....

יכלת להסביר לו בנחת ש...

שרופא משפחה לא יכול להרשות לעצמו לגלות בורות לגבי תופעה רפואית כה נפוצה. אני ממליץ לך להתקשר אליו ולהסביר לו את זה. אנחנו חייבים לשפר את מודעות הרופאים לבעיה.

ל11

New member
בנחת?!

לא מספיק שאני בכלל צריכה להסביר (שזה בסדר מבחינתי הם לא אלוהים וגם לא צריכים לדעת הכל) אבל למישהו שחושב שהסטיגמה של שנות ה-60 היא המצב? מגיע לה. שתרגיש לא נוח (זאת בעצם רופאה) - אני מוכנה להסביר יפמ למי שמוכן להקשיב ולשמוע וללמוד מאיתנו. יש לך ספק שכל טיעוני: "ככה אצל כל אחד"; "גם אני כש..." עמוקים ואין סיכוי שאני אשנה אם בן השיחה שלי לא חושב שזה ככה. לא צריך להתנצל צריך להתמודד - אנחנו ההוכחה ולא צריך להסביר אותה במילים. סיפרתי אתמול למישהי בעבודה, שאכן ככה הגיבה אבל ממקום טוב של בורות ורצון להבין והסברתי לה. לא יודעת מה היא חשבה על זה אבל אין מה לעשות כנראה נידונו שלא להבין אותנו. אני מודעת לחשיבות הפצת העניין אבל כמו אחרים רוצה להיות שגריר בכורך ולא בשליחות.

למעלה