ADD וקונצרטה

ADD וקונצרטה

היי, סוף סוף הלכתי לקבל אבחון אחרי קשיים גדולים בחזרה ללימודים בגיל מבוגר...
אני לא מחפשת הקלות אלא עזרה עם הקושי לסיים עבודות לא ברגע האחרון..לפעמים אני אקרא את כול החומר ואבדוק הכול, אבל לא תהיה עבודה.
התחלתי לפני כמה ימים טיפול בקונצרטה. בהתחלה הרגשתי התמקדות טובה, אבל כרגע כאבי ראש, לפעמים טשטוש בערב ועדין לא קל להתמקד.
איך מתמודדים עם העייפות בערב כשצריך לטפל בבית ובילדה?

אשמח לרעיונות, עצות או כול מידע
תודה

אבישי ק

New member
אני נוטל קונצרטה מטפל בבית ובילדה

הי תתחדשי
אני מכיר את זה שבהתחלה הקונצרטה משפיעה מעולה ואז מפסיקה
חשבתי בעבר שזה רק הסתגלות אבל זה גם קשור לעייפות
ברגע שנטלתי את הקונצרטה פתאום נפתחו כלכך הרבה אפשרויות שרציתי לבלוע את כל העולם וזו הסיבה שאח"כ מתחילה העייפות להשתלט וקשה לתפקד, יש הרגשה כאילו הקונצרטה כבר לא משפיעה כלכך טוב.
אני צריך בסוף היום מנוחה של 15 -20 דקות כדי להמשיך את הערב.
חשוב כשנוטלים קונצרטה לאכול נכון, כי התיאבון לא משהו, ולישון.
חשוב מאד ליטול את הקונצרטה בבוקר כדי שלא יפריע לשינה בלילה.

תודה רבה

הבעיה שאני לא מרגישה שההספק שלי עלה כול כך.
יכול להיות שאלו רק הרגלים שהתקבעו. אתמול סוף סוף הבנתי שיש לי שקט בראש, המחשבות שלי לא רצות לכול דבר כול הזמן, וזה מרגיע.
מה אתה עושה כשאתה רוצה להמשיך לעבוד בערב אחרי שההשפעה עוברת?
נתקלתי גם בתחושה של עצבנות ורגישות ל מגע.

אבישי ק

New member
זה החיסרון אני לא מצליח לעבוד בשעות הערב

אני בשעות הערב מבצע את כל הפעילויות שדורשות ממני עבודה פיזית ופחות חשיבה
ניסיתי עם מינון נוסף בערב אבל זה לא עשה את העבודה
בעבר כשהייתי לומד אחרי העבודה הייתי דוחה את הקונצרטה ל9 במקום ב7 או 8 והייתי יושב ללמוד עד 6 או 7 במקסימום למרות שהלימוד לא היה כזה איכותי.

פאלאדה

New member
זאת הסיבה שאני לוקחת LA אחרי קונצרטה

לפני כמה שנים ביקשתי מד"ר אלון אשמן להוסיף LA אחרי הקונצרטה.
הוא אמר שרק אחרי פגישה כי זה לא דבר מקובל.
נפגשתי איתו והסברתי לו שאם אני לא לוקחת LA אחרי הקונצרטה, אני בהיי כל אחה"צ והערב, מלאת אנרגיות ולא מצליחה לישון.

דווקא כשאני נוטלת LA אחר הצהריים זה מחזיק אותי עד הערב- ואני בקול והולכת לישון בזמן.

היום אני נוטלת ב 6 בבוקר קונצרטה. זה מספיק ל 10 שעות עד 16:00. ב 16:00 אני נוטלת LA. זה מספיק לי עד 10 בלילה. זה עושה לי את היום. זה גורם לשעות הערב להתמקד ולא להתפזר.

חשוב מאד לדעתי להיות מפוקס בשעות הערב. במיוחד מי שעובד וקם מוקדם בבוקר. בערב מכינים את יויכניםפם המחרת (מכינים בגדים, אוכל, תיק וכו' למחר). מאד חשוב להיות מפוקסים דווקא לפני השינה. זה הופך את שעות הערב לאפקטיביות.

לי זה לא פוגע בשינה. ממליצה לכל מי שיכול לנסות להוסיף ריטלין רגיל או LA אחרי הקונצרטה. יש ביום 16 שעות פעילות ולהיות פעיל רק 10-12 שעות בזכות הקונצרטה זה מסמוס של חלק ענק מהחיים

תודה לך

יש לי פגישה נוספת עם הרופאה השבוע. שעות הערב מאוד חשובות בשבילי, כי אכן צריך ריכוז להכנה ליום המחרתמ ולמתן תשומת לב לילדה.
אני מרגישה קצת מתוסכלת , כי התפוקה שלי לא השתפרה כמו שקיוויתי. אני עדיין משתהה הרבה בעת הכנת עבודות, עדיין גולשת לנושאים אחרים.
השיפור מורגש בעיקר ביחסים בין אישיים, קל לי יותר להתמקד בשיחות ולהמתין לתורי....

שאלתי את הרופאה

היא לא רצתה לתת לי ריטלין לשעות הערב. ביקשה שאקח את הקונצטרה כרגיל עם עוד מנה של 18 באזור אחת עשרה כדי לקבל כמה שעות נוספות...
זה עדיין יוצר לי בעיה במקרים שאני חייבת ללמד מוקדם בבוקר ולעשות עבודות עד אחת עשרה בלילה.
אנסה לדבר איתה שוב חודש הבא גם בגלל העלויות הגבוהות. היא רופאה מאוד סימפטית ונעימה , אבל מתנגדת מאוד לריטלין הרגיל.

just4add

New member
אני כל יום חייב לעשות restart

לא ממש אפילו לישון עמוק. פשוט קורס לכמה דקות. יכול להיות 10 - 15 דקות.
ממש מרגיש כמו אתחול.

FOR THE LD

New member
איך מתמודדים עם העייפות בערב, כשצריך לטפל בילדים?

דואגים ל"כיסוי" לכל שעות היום, ומתמשים בשני סוגי כדורים, כפי שאני עושה. מבחינתי אין הבדל בין קושי לרתום עצמי ומוחי לטובת עבודה המצריכה מאמץ מחשבתי קשב וריכוז (הוראה/למידה), לאנרגיות הדרושות לטיפול בילדים, קל וחומר כשיש שיעורי בית ומבחנים - שלהם ושלי (השתלמויות, הכנת מערכי שיעור למחר וכו'). הריטלין הרגיל מאפשר לי להתמודד עם המשימות שלאחר שעות העבודה, וגם ניתן הרי לחצות אותו, וליטול מינון בהתאם לצורך, ולהיעזר בו בהקלת שלב הריבאונד של ה-SR שאני נוטלת. כבר לא זוכרת לכמה שעות מספיקה הקונצרטה שלא הועילה לי באופן אישי, אבל היום לא מסתיים כשפגה השפעתה. צריך לדאוג גם להמשך.

למעלה