ADD ומודעות

yonitbrk

New member
ADD ומודעות

הבן הגדול שלי בן 16 + כמעט 17 ,(מקבל קונצרטה ) מודע לבעיות הריכוז שלו , דיבר אתמול עם בעלי ואמר לו כי הוא לא יודע האם יוכל להוציא רשיון ולנהוג . כשבעלי שאל אותו למה ענה - כי אני לא יודע איך אוכל להתרכז בנהיגה - מה גם בשביל זה אצטרך ריטאלין?

מפנה שאלה למבוגרים שבינכם - איך אתם מתמודדים עם הריכוז בנהיגה ובכלל בהתמודדות היומיומית, בעבודה לדוגמא?
האם בעיות קשב זה לכל החיים? ולאורך כל השנים כדי לתפקד יצטרך לקחת ריטאלין? האם זה לא משהו שמשתפר עם השנים?

רצוי לקחת ריטלין בזמן שעורי הנהיגה, בטסטים

כל שלושת ילדי שכבר עשו רשיון נהיגה לא יכלו להתרכז בשעורים בלי ריטלין. ברגע שהתחילו לקחת ריטלין - המורים שאלו - "למה לא לקחת עד עכשיו?"- {כולם חשבו שאפשר בלי, וכל שלושת המורים היו בשוק לראות את ההבדל..},

מצד שני- כדאי לקחת בחשבון שADHDים לומדים יותר זמן, יש להם יותר טסטים, אבל בסופו של דבר - גם אנחנו עברנו.
אני נוהגת מצוין כבר 30 שנה. בלי ריטלין. וגם הילדים שלי, שלושתם נוהגים מצוין , ולא משתמשים בריטלין. לעומת זאת יש אנשים שחיבים לנהוג תחת השפעת ריטלין- תמיד.

יש מבוגרים שצריכים ריטלין תמיד - בלימודים, בעבודה, בהתנהלות היומיומית, יש כאלו שמסתדרים גם בלי, ויורדים במינון ככל שהזמן עובר. הרבה נשים שאני מכירה מצליחות להתנהל ולעזור לעצמן גם בתקופות של הריון והנקה- כשאסור לקחת ריטלין.

לא לדאוג. הבן יכול לעשות רישיון, ולהצליח לנהוג- אני ממליצה להתחיל מה שיותר מוקדם, למצא מורה טוב ויסודי, ולהתכונן למספר שעורים גדול יחסית- ולא להשוות עם החברים. יש נערים שעושים 28 שעורים, ועוברים בטסט הראשון- הרבה פעמים זה ענין של מזל- ולא מוכיח כלום על טיב הנהיגה אחר כך.
אם המורה טוב ורציני- הרבה שעורים=נהיגה יותר טובה ובטוחה.

yonitbrk

New member
תודה על התשובה המעודדת

ומה בנוגע לשירות צבאי? האם בזמן השירות/טירונות גם צריך /מומלץ לקחת?

קונצרטה בצבא

יונית שלום,
כ-80% מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז ממשיכים לסבול מההפרעה גם בבגרותם ולמעשה, כל ימי חייהם. ההפרעה אינה באה לידי ביטוי רק בתחום האקדמי, אלא בכל תחומי החיים: במכללה, בעבודה, בקשרים חברתיים, בזוגיות, בהורות... כמו שהקונצרטה עוזרת לבנך בבית הספר, כך היא תעזור לו גם במסגרות אחרות.
ספציפית ביחס לצבא - הטירונות היא קורס מאד פיזי ומאד לחוץ ופעמים רבות אפשר להסתדר היטב גם בלי קונצרטה. לעומת זאת, קורסים צבאיים שבהם לומדים מקצוע הם בדיוק כמו בית ספר תיכון ורצוי לקחת קונצרטה.
בברכה, אריאלה
050-8526433 , 08-9262655

יעלארי

New member
הבן שלי הוציא רישיון על רכב אוטומטי...

כשחשבנו על לימודי הנהיגה החלטנו כי עדיף ללמוד על רכב אוטומטי ששם ש צורך בפחות הסחות ואכן הוא למד מאד יפה (ללא רטלין) והיום נוהג בסדר גמור!
אז ניתן גם לחשוב על לימוד באוטומט ולא בהילוכים על מנת להקטין את הלחץ...

zivadina

New member
כדאי לקחת ריטלין לשעורי נהיגה אם הוא עוזר

יש לי שני בנים עם הפרעת קשב שעשו רשיון נהיגה.
הם לקחו ריטלין מתי שהרגישו שצריך, במיוחד לפני מבחן תאוריה וטסט.

ככל הידוע לי, יש אנשים שריטלין עוזר להם בנהיגה,
ויש אנשים שריטלין מפריע להם בנהיגה, כי הוא גורם להם למיקוד יתר
והתעלמות מתנאי הסביבה והכביש.

ההמלצה היא לקחת ריטלין בזמן שעור נהיגה, ואז לראות אם זה עוזר או מפריע.

למעלה