ADD וגנטיקה

Silver Line1

New member
ADD וגנטיקה

בני בכיתה א' ואובחן כ-ADD, האם גם לי כאמו יכול להיות שיש ADD? כי מאז שאני זוכרת את עצמי בבתי הספר היה לי קשה ללמוד, היום כשאני מנסה לפעמים לקרוא כל מיני דברים אני מוצאת את עצמי קוראת חמש פעמים את אותו משפט מכל מיני סיבות, לפעמים גם סתם מחשבות צצות להן בזמן קריאה. ההורים שלי תמיד חשבו שאני עצלנית, אבל היום אני מבינה את המקור ל"עצלנות" ואני רואה שכשלא מטפלים בתופעה או בבעיה, צצות בעיות אחרות, כמו בעיות רגשיות, חרדות ובעיקר עצבות וחוסר בטחון, כל התופעות האלו מתעצמות כשאין מישהו שיכול להבין את כל זה וטוען "הכל בראש שלך", אני יודעת שאני צריכה לעשות דברים, אבל אין לי חשק לעשות אותם ומעדיפה לעשות דברים שאני אוהבת, דוגמא, הכביסה יכולה לשכב בסלון ימים שלמים אבל אעדיף לעשות משהו שאני אוהבת ולא לקפל את הכביסה, כשנכנסים שכנים אני מתביישת ומתנצלת על הבלאגן, אבל שוב, אין לי את החשק לעשות את הדברים האלו, ואני עוד מתפלאת איך אני מבקשת מהבן שלי לעשות שיעורים כשהוא מעדיף לעשות את הדברים שהוא אוהב ואני מתעצבנת. מכירים את התופעה הזאת? האם גם אצלכם המצב דומה, שבגלל שהילד אובחן כ-ADD-ADHD גם אתם סובלים מהבעיה הזאת?

05 מיכל

New member
נשמע כל כך מוכר...

אני נורא עייפה, אז לא אאריך כרגע, רק אומר לך שזה ממש מוכר. ויש גם פורום תמיכה למבוגרים הסובלים מADHD, ושם זה מוכר לרבים מאוד. בואי לבקר אותנו שם. תרגישי כמו בבית...

spidergirl

New member
את עוד כאן?

את עדיין לא בדרך לאבחון?
ADHD תורשתי, זה ידוע, ויש סיכוי טוב שאת מקור התורשה.

הלה4

New member
מוכר מהבעל../images/Emo73.gif

מאז שבני אובחן AHDH בעלי קרא המון חומר בנושא ולטענתו התופעות של ADD ממש מתאימות לו. הוא גם לפעמים בזמן שמשוחחים איתו מפליג במחשבות ולא שומע מילה ממה שאומרים לו.הוא מאוד עקשן יש לו מעין קבעון מחשבתי לפעמים (מאוד דומה לילד שלנו הוא חייב לפעמים לעשות דברים מסויימים באותה צורה וזה מטריף אותנו). כל דבר שמוגדר אצלו קשה כמו קורס קצינים, סיום תואר באונברסיטה הוא פשוט עזב שהתחיל להיות לו קשה (הילד גם עם קשה לו מסרב להמשיך הלאה). בעלי גם שהוא נכנס לתחביב זה ממלא אותו מאוד ונורא קשה לו להתפנות לדברים אחרים והבן שלנו אותו דבר המחשב (מרוצה מכוניות) זה תחביבו העקרי וכל היום הוא מדבר על משחקי המחשב שלו ומה אבא צריך להוריד לו מהמחשב.נושא זה ממש מעצבן אותנו כי רק על זה הוא מדבר וחולם (לא שונה מבעלי תחביב זה טיסנים ומחשבים). הלה

virlomi

New member
מוכר וידוע

זה נקרא
אבחון דרך הילד
. בעיקרון הרבה הורים שלוקחים את הילד לאיבחון מגלים את השם לבעיה שלהם. למרות שהפרעת קשב נחשבת בעיה של ילדים - מבוגרים גם סובלים ממנה. זו לא משהוא שעובר.במבוגרים רק שזה פחות בולט בגלל שיש פחות דרישה לקשב ממושך ( וגם כי זה לא מפריע לאף אחד). את מוזמנת גם לפורום למבוגרים.

zivadina

New member
מבוגרים עם ADHD

שלום Silver Line1 וברוכה הבאה אלינו. את מוזמנת לקרוא כאן על מבוגרים עם ADHD:

בלגן? דחיינות? הכל בראש שלך?

ברוכה הבאה ל
הזה. בהחלט מוכר לי. בהחלט ממליצה אבחון. לטפל גם בעצמך.

דליה.ד

New member
מה זה מוכר...../images/Emo140.gif

אצלינו בעלי הביא את הפרעת הקשב, אני את ההיפראקטיביות ו...קלענו בול עם חמשת ילדינו!
הצלחה מרשימה של 100%... אבל........אני חייבת לומר משהו בעניין: זכיתי והתברכתי בילדים מדהימים, מקסימים, מצחיקים, אנרגטיים, חכמים, יצירתיים, יפים, מוכשרים, מצליחים בחברה ובלימודים (בזכות טיפול מתאים)!

Silver Line1

New member
נעים לדעת שאני בחברה טובה

דליה, והאם אתם כבוגרים מקבלים איזשהו טיפול תרופתי? איך מתמודדים עם מצב שכזה?, אני למשל בימים האחרונים כל כך עייפה שפשוט אין לי כוחות וחשק לעשות כלום, היום באופן מפתיע הגיעו אורחים לבעלי, ואני מרוב בושה רצתי לקפל את הכביסה ושמתי בארונות והבעל מוסיף להרגשה שלי בכך שאומר לאורחים שהוא צריך להזמין כל הזמן אורחים כדי שתמיד אסדר את הבית/כביסה.

zivadina

New member
הומור הוא פתרון מצוין

ואחריו גישות ארגוניות שאפשר ללמוד לבד או באמצעות מאמן אישי, coach. גם בוגרים מקבלים טיפול תרופתי, והם מחליטים בעצמם מתי כדאי לקחת ומתי לא צריך. בקישור אשר שלחתי לך קודם יש מידע על טיפול תרופתי ואימון אישי במבוגר.

שש שבע

New member
אומרים שהגבירים הכי גדולים

הם כאלה שנזרקו מהחיידר בגלל עצלנות וחולמנות-( כנראה - הפרעת קשב וריכוז) האירוניה היא שאחר כך בהיותם גבירים באו לבקש את תמיכתם במוסדות אלה....

שש שבע

New member
טוב גם אני מעדיפה למשל לסרוג

או לקרוא במקום לקפל כביסה, זה חתיכת שיעמום הנושא הזה של הכביסה, כשאני כמעט טובעת אני שמה סרט טוב מקפל ומגייסת את כל המשפחה להעביר בגדים לארונות. ולי אין ADD הייתי דוקא מוצלחת בלימוד ואפילו קפצתי כתה. ועכשיו לענין הקשב, נכון זו לקות גנטית לרוב, אבל אולי כדאי שתנסי לאבן את עצמך, לפחות לביטחון העצמי זה יועיל.

למעלה