ADD או ADHD

lilach76

New member
ADD או ADHD

ההיתי רוצה לדעת מה האבדל בין ADD ן-ADHD ? בני בן ה- 8 הובחן ע''י נורולוג של מכבי כסובל מהפרעות קשב וריכוז (הוא לא אמר לי לאיזה סוג בדיוק) ונתן לו רטאלין ל-8 שעות .האיבחון היה על ידי שאלון קונרוס מהמורה ושיחה אישית עיתי והילד של לא יותר משעה . שאלתי האם על סמך זה בלבד אפשר לקבוע הפרעות קשב וריכוז (הוא כן אמליץ בנוסף על איבחון דידקטי)? לאחר לחצים בלתי פוסקים מהבית ספר ,החלטתי לנסות את הרטלין,יום אחד, רק כדי לראות את ההשפעה ,לכן נתתי לו את הכדור בבוקר אחרי האוכל (וגם זה היה סיפור לא ידעתי מה להגיד לילד אז אמרתי לו שזה ויטמיןוהוא ממש לא הצליח לבלוע אז פירקתי את זה במים ,אני מקווה שעשיתי בסדר) במשך היום הוא היה כזה אסטרונט ושקט אבל בצורה מוזרה אבל מה שהכי הפריע לי זה הכאבי ראש החזקים מהם הוא התלונן. האם זה טבעי? אחי 7 שעות בערך הוא הפך להיות כזה עצבני ,בכיין וטען בבכי שכל דבר משעמם אותו והא לא יודע מה לעשות עם עצמו ? תאמת אחרי היום הזה אני ממש לא יודעת מה לעשות האם להמשיך עם הריטלין או לא ? אני יודעת ששאלתי המון שאלות אבל התחלתי בשאלה פשוטה וסיימתי בכל הסיפור תודה

zivadina

New member
האם לתת לילד ריטלין?

שלום lilach76 וברוכה הבאה אלינו. האמת היא, שנהוג להתחיל את הטיפול ב"ריטלין רגיל" שמשפיע רק ל-4 שעות, כדי לראות איך הילד מגיב לחומר. הרופא שלך נתן לך ריטלין SR שמשפיע ל-8 שעות. כאשר מפרקים אותו, כפי שאת עשית, הילד מקבל את כל המנה במשך 4 שעות. כך יצא שבמקום לתת לילד שלך מנה של 8 מ"ג למשך 8 שעות, הילד שלך קיבל 20 מ"ג ל-4 שעות או יותר. כמובן שזאת מנה גדולה מדי לילד בן 8. אני מציעה לך שתבקשי מהנוירולוג מרשם ל"ריטלין רגיל" ואז תראי איך הילד מגיב. "ריטלין רגיל" משפיע רק ל-4 שעות, ומותר לחתוך ולשבור אותו. רק אחרי שתתני לילד "ריטלין רגיל" במשך שבועיים ותתני לגופו להתרגל לתרופה, ניתן לחשוב על מעבר לריטלין SR. בנוסף, אם לילד אין בעיות התנהגות בדרך כלל, ניתן להסתפק בריטלין של 4 שעות שיכסה רק את זמן הלימודים, לא? לסיום, הטיפול בריטלין מיועד לכל סוגי הפרעת הקשב, גם ADD (הפרעת קשב טהורה) וגם ADHD (הפרעת קשב עם היפראקטיביות). אשמח לדעת מה עשית.

למעלה