AD בעד ונגד?

AD בעד ונגד?../images/Emo35.gif

בהתחלה נתתי לאיתמר את הויטמינים AD כפי שהמליצו לי בטיפת חלב. אבל מאז ששמעתי שמספיקה חצי שעה של שמש בשבוע בשביל ויטמין D וA הוא מקבל מהחלה שלי... הפסקתי. חברה גם אמרה לי שזה תוסף שלא מתפרק בגוף ויכול להווצר עודף... מה דעתכן? אני כמו תמיד בהתלבטות של "לקחת אחריות" אם לא לתת (כמו עם החיסונים, בשנוא הזה ממש אין אומץ)

כן גורו

New member
בטח לתת

ויטמין D נוצר בגוף בחשיפה לשמש, אבל לא ברור כמה זה נכון בגילאים צעירים, ויטמין A הוא לא מקבל מספיק מהחלב שלך. חד משמעית לתת

טו באז אם חשבת שתקבלי כאן תגובות

הטרוגניות הנה דווקא התגובה ההפוכה מכן גורו (ויסולח לי שאני חולקת על דעת המומחה
ויטמין די באמת נוצר בלי שום בעיה בשמש גם אצלו וגם אצלך בחלב. ויטמין אי מחברים אליו כי, שימי לב, יותר פשוט לייצר אותם ככה! ביחד. ולא כי התינוק צריך תוספת. אני לא מזלזלת במתן ויטמין די בארצות שאין בהן שמש זמינה, זה חשוב מאוד.(לנו נתנו שמן קיק, איכס...) כמו כן באוכלוסיות מסויימות שלא מוציאות תינוקות החוצה עד גיל 3 חוד´, וכו´ אבל אני אישית לא נתתי לא למשה ולא לאודליה.

אורית ג.

New member
גם אני לא נתתי לאף אחד משני ילדי

האמת... נראה היה לי שזה ממש לא בריא להתערב כאן בטבע. ויטמין D הוא (לדעתי הלא מקצועית ולא מהרבה חיפושים) משהו הנוצר בגוף מהשמש (ואם לא ממש מהתחלה - אז כנראה יש לזה סיבה טבעית ולא כדאי להתערב) כנ"ל A - שיש אותו בחלב האם. אני כן לוקחת בעצמי ויטמינים (משהו שנקרא אנט-נטאל של חברת BIO_CARE ) כי ההנקה וההריונות אכן גזלו משאבים מגופי הנוטה לאנמיה גם ככה (אולי בגלל הצמחונות וחוסר הזמן לאכול הרבה דברים "בריאים") ומאמינה שמה שצריך עובר אליהם ומה שלא - לא. מהנ גם שאלה ויטמינים שאינם מסיסים במים אלא בשומן ולגוף קשה להפטר מעודפים. גם ברזל לא נתתי ולא נותנת מאותן סיבות .הסיבה שמלכתחילה היתה המלצה לתת ברזל, לפי מה שקראתי איפשהו, היא שלתינוקות לא יונקים יש , בגלל הפורמולה שהיא גסה וקשה יותר לעיכול, מעין דימומים פנימיים וזעירים בצינור העיכול. זו הסיבה גם שהיציאוצ שלהם כהות יחסית לאלה של היונקים. אז מכיון שלא נתתי בכלל פורמולה אלא יניקה - לא ראיתי צורך בברזל.

דיאנה1

New member
הי אורית, גם חשבתי לא לתת לבר ברזל

אבל עקב נסיבות לא נעימות ולא קשורות
הוא עשה ספירת דם בגיל 4 חודשים, כידוע לך, והתברר שההמוגלובין שלו נמוך. למרות שההמוגלובין שלי היה בסדר גמור בפעם האחרונה שבדקתי, אני לא צמחונית ובכלל לא נראה היה שאני אנמית, והוא ינק הנקה מלאה כמובן. הייתי צריכה לתת לו מינון כפול של ברזל. גם לאחר מכן, המשכנו במשך כמה חודשים עם ספירות הדם, וראינו שההמוגלובין משתפר אבל נשאר נמוך. הרופא אמר בודאות שאין לזה שום קשר למחלה שהוא סבל ממנה. זה מראה שיכול לקרות שגם תינוק יונק זקוק לתוספת ברזל. מאחר והברזל דרוש להתפתחות המוח לדעתי לא כדאי לקחת סיכון, ולפחות לודא עם ספירת דם שהתינוק לא זקוק לתוספת ברזל. זו בסך הכל דקירה קטנה. אנחנו הגענו למצב שבר לא בכה אפילו בספירת דם כשעשתה אותה האחות הנכונה, מה שמראה לדעתי שזה לא כל כך כואב (לא, לא נתנו לו יין
) וזה עדיף לדעתי על לקחת סיכון שתהיה בעיה בהתפתחות בגלל חוסר ברזל. ומי שלא רוצה לתת ברזל בגלל השפעה אפשרית על מערכת העיכול - אפשר לנסות לתת, להתחיל בטיפה אחת, ואם רואים שיש לילד בעיות במערכת העיכול בגלל זה - מה שלא חייב לקרות - אז לשקול אם לעשות ספירת דם כדי לבדוק אם באמת צריך את הברזל.

אני לא נותנת לו../images/Emo31.gif

אני חושבת שאם הוא יכול לקבל את זה מהשמש ומההנקה אז מה הטעם סתם לדחוף לו עוד משהו. לא מספיק הברזל?(בן משוגע על זה)

גם אני נתתי רק שבועיים

ומיד הפסקתי כאשר הסבירו לי ש-10 דקות בשמש מספיקות וגם בחלב שלי יש הרבה יותר A ו-D שמתפרקים ונספגים לעומת הטיפות שזה פשוט סתם (לדעתי סתם להרגיז כי הן באמת לא נספגות ומצטברות).

ענבל30

New member
AD לא - ברזל כן.

ככה החלטתי, אחרי כל המידע שאספתי בנושא. רומי יוצאת לשמש די הרבה מגיל שבוע, והבנתי שויטמין D נותנים כדי למנוע מצב שבו לא נוצר הויטמין כתוצאה ממחסור בחשיפה לשמש. לאף אחד באמת לא היה הסבר מספק למה צריך להוסיף ויטמין A - וקיבלתי הסבר שיש אותו בשפע בחלב שלי. כל עוד רומי יונקת - אני לא רואה צורך להוסיף לה. לגבי הברזל - גם אם יש לי מספיק ברזל בחלב, אני מכירה כמה וכמה מקרים של תינוקות שינקו מלא מאמהות לא אנמיות, לא קיבלו תוספת ברזל - וגילו אצלם אנמיה. כיוון שברור תפקידו של הברזל והתוצאות שיגרמו ממחסורו - החלטתי לתת. לרומי אין בעיות עיכול בגלל הברזל - המטפלות שלה במעון נותנות לה אותו בתוך מנת הפירות של הבוקר כך שזה לא סיפור גדול.

ויטמין אי כמו שכתבתי מוסיפים סתם.

כי ככה נוח יותר לחברה המייצרת. וזה מספיק עיצבן אותי כדי לא לתת. ברזל. יש בחלב אם כמה שהוא צריך ונספג הטב. ברזל "מיותר" שמסתובב *זה לא טוב* גם אם התינוק לא מגיב רע. בדיקות דם לא מראות אצל תינוק יונק את הרמה האמיתית כי היא עולה ויורדת בהתאם לזמני ההנקה (דיאנה אני מתערבת על מה שאת רוצה שבדקת לו לפני ההנקה) אם בגיל שנה מאבחנים אנמיה (לפני כן אין טעם) אפשר לתת יותר תזונה וזה נספג הרבה יותר טוב מטיפות. זה מה שעשינו עם אודליה. חוץ מזה יש סירופ טבעי ונפלא וטעים וללא תופעות לוואי שאני לקחתי בהריון במקום הכדורים. נדמה לי "פרוטקס"FRUTEX אבל אינני בטוחה. הוא מעלה את הספירה תוך חודש (בדוק) ההמלצה שלי? כמה שפחות לסמוך על המערכת . וכמה שיותר לבדוק ולחפש מידע. להחליט מתוך ידע ולא מתוך "ככה אמרה לי האחות בטיפת חלב".

דיאנה1

New member
נכון, לפני...

אבל גם אחרי... באותה תקופה הוא ינק כמעט ברציפות. כל בדיקה היתה גם לפני וגם אחרי הנקה. אבל הוא עשה המון ספירות דם, במשך שבועים כל יום ואחר כך לפחות פעם בשבוע ולפעמים פעמיים, ובכולן ראו המוגלובין נמוך. ואחרי שהתחלתי לתת ברזל ראו שהערך של ההמוגלובין עלה באופן קונסיסטנטי, כלומר שהערך בבדיקות הוא לא לגמרי אקראי. אבל אני מסכימה איתך שמשהו פה לא נראה הגיוני. הרופא פשוט אמר להוסיף עוד ברזל ובאמת ההמוגלובין השתפר, אז עזבתי את זה. אגב, אותו רופא ממש אמר לאמא של מטופל שלו שתינוקות יונקים לא צריכים ברזל עד גיל מסויים (לא זוכרת איזה). מוזר...

אני נותנת פעם ביומיים שלושה, גם ברז

גם ברזל. ככה אני לא נותנת כל יום אבל גם לא מפספסת לגמרי. מין שביל אמצע.

Shellylove

New member
אני נתתי גם וגם

ולמרות הברזל שנתתי, ולמרות ששלי ינקה מלא ולמרות שאני לא אנמית, בספירת דם בגיל שנה התברר שהיא אנמית וצריכה תוספת. אז אני ממש לא מקצועית, אבל נראה לי שכדאי לתת ברזל, או לפחות (כמו שדיאנה אמרה) לעשות ספירת דם ולבדוק אם צריך.

Navva

New member
D ../images/Emo35.gif זו השאלה ששאלתי את הרופא

בשבוע שעבר הינו אצל רופא הילדים ושאלתי אותו כך: " הרשה לי שאול שאלה מטופשת, מדוע בארץ שטופת שמש יש לתת ויטמין D? כאשר עודף הו מסוכן" התשובה שקיבלתי היא, שלא כל האוכלוסיות בארץ נחשפות לשמש, וכמו כן המינון בו ניתן הויטמין הוא כזה שלא יכול לגרום להרעלה. כמו כן ישסברה שעדין בגיל קטן אין לתינוקות "חומרי הגלם" ליצור ויטמין D לאור השמש. אני נותן את AD, רק כלפי עצמי אני כנראה קצת מזלזת, כבר שלושה שבועות לא לקחתי ברזל בעצמי. עדין לא עשיתי ספירת דם מאז הליד (חודשיים +). נאוה

למעלה