ActiveX או EXE ?

DPunisher

New member
ActiveX או EXE ?

שלום לכולם , אני מקים אתר מסחרי , שבו בתהליך הקניה אני אמור לקבל מהמשתמש מספר סידורי ספציפי לחומרה שלו ( למנוע שיכפולים ). כבר בניתי תכנית קטנה שמייצרת את מה שאני צריך כפונקציה של המספר הסידורי של הדיסק הקשיח והכל עובד מצויין. העניין הוא שאני ממש מתלבט אם להחליף את ה EXE ב ActiveX כדי למנוע כאב ראש למשתמש ,ואני גם לא יודע איך עושים את זה. ה EXE הוא MFC. למישהו יש את הניסיון בתחום ? אם תפנו אותי למקום שמסביר איך עושים דבר כזה , סבבה. תודה

gilad_no

New member
לא מובן כ"כ

אתה צריך לכתוב רכיב שמייצר מספר סידורי מהHD? או רכיב שרק מעביר לך מספר שהמשתמש מקליד? אם אתה צריך לגשת לחומרה, אזי באמת תאלץ להשתמש בACTIVEX ולא תוכל לבדוק פתרונות אחרים (למשל JAVA APPLETS). אם אתה הולך על ACTIVEX, הייתי מציע לך לכתוב אותו רק בATL ללא שימוש בMFC! מנסיון עבר, ישנם הרבה בעיות בהתקנת OCX הכוללים את MFC עקב תלויות שונות.

gilad_no

New member
אופס, פספוס קטן,

לא ראיתי שביקשת גם הסבר: תיצור פרוייקט ATL חדש, ואז פשוט תוסיף אובייקט COM לפרוייקט שלך. בהגדרת האובייקט, ישנה אפשרות גם להגדיר אותו כACTIVEX (רכיב ACTIVEX זה בסה"כ רכיב COM שצריך לממש כמה ממשקים ספציפיים).

DPunisher

New member
אז ככה

כיום יש לי EXE שבריצה בודק את המספר הסידורי של הדיסק. הבעיה עם זה שכל משתמש חייב להוריד את הEXE , להריץ , ואז להעתיק את המספר שאני מייצר לשדה ספציפי בדף BUY. מאוד הייתי רוצה להחליף את כל זה ב ACTIVEX. נשמע לי הגיוני. מה אתה אומר ?

gilad_no

New member
רעיון לא רע

אבל זה מוגבל לשימוש בתוך IE, לא יעבוד למשל בMOZILLA

Milo M

New member
רע

הרעיון של שימוש במספר הסידורי של הדיסק הקשיח הוא לא טוב. המספר הסריאלי של הדיסק ניתן לשינוי ע"י תוכנה וכמו כן משתנה לאחר פירמוט. אם יהיה לי זמן אני יעלה קוד שמשנה את המספר הסריאלי של הדיסק. עדיף לעבוד עם מספר סריאלי אמיתי כמו המספר של המעבד. בהצלחה באתר.

DPunisher

New member
DeviceIoContol

ואלה נתוניי יצרן קשיחים. סמוך עלי. הייתי מעדיף לעשות את זה מול לוח האם אבל לא מוצא פתרון.

Milo M

New member
מי נתוני יצרן קשיחים ?

איזה נתונים הם קשיחים ואיזה לא? למיטב ידיעתי נתונים קשיחים הם. מספר סריאלי של לוח האם. מספר סריאלי של כרטיס רשת. מספר סריאלי של מעבד. נתונים שאנם קשיחים: מספר סריאלי של HD. ראה מאמר בהצלחה

DPunisher

New member
אל תבלבל עם GetVolumeInformation

DeviceIoControl מתקשר עם הדרייבר של החומרה ומביא נתוני יצרן קשיחים !

שווה לך

לבדוק את המדיניות של חברות מסויימות שעושות דברים דומים. לדוגמה, MICROSOFT מיישמת משהו דומה במודל ה-PRODUCT ACTIVATION שלה. אפשר למצוא באתר שלה באיזו אינפורמציה היא משתמשת כדי לייחס רשיון למחשב. גם רשיונות מסוג FLEXLM עושים משהו דומה, וכן רשיונות של IBM.

למעלה