active directory

shadi7

New member
active directory

שלום, אני רוצה לבדוק אם user מסויים מוגדר, כלומר לפני פתיחת user חדש אני רוצה לבדוק אם השם הזה כבר תפוס רשמתי קטע קוד הבא (למטה), הבעיה היא שכשאני רושמת רק את ה ...path=LDAP://k הוא לא עושה חיפוש נכון. אם אני אכתוב גם path גם username וגם password במקום path הקודם הוא כן מחפש נכון. מה הבעיה? איך ניתן לפתור זאת? אני מעוניינת לציין רק את ה-path. (DirectoryEntry de = new DirectoryEntry(path (DirectorySearcher deSearch = new DirectorySearcher(de deSearch.SearchRoot =de "(("+deSearch.Filter = "(&(objectClass=user) (cn=" + UserName תודה מראש, עדי

sharkyM

New member
שלחי בבקשה את ה-path

שני דברים שאולי גורמים לבעייה: 1. כאשר את יוצרת instance של DirectoryEntry, לפעמים את צריכה לספק user/password של משתמש שמורשה לבצע query על ה-directory. 2. ה-property שאת מבצעת איתו את ה-fileter הוא לא נכון. אם את מקבלת את ה-userName מ-HttpContext.Current.User.Identity.Name (או לחילופין מ-Page.User....) , ה-property המקביל ב-directory הוא loginName ולא cn.

shadi7

New member
תודה ושאלה נוספת

קודם כל תודה על התשובה המפורטת, רק לא לגמריי הבנתי את סעיף2. שאלה נוספת לגביי DirectorySearcher.בהתאם לקוד הבא: (...)DirectoryEntry de=new DirectoryEntry ()DirectorySearcher deSearch=new DirectorySearcher deSearch.SearchRoot=de האם זה אומר שהשורש ממנו מתבצע חיפוש הוא de? איך ניתן לראות את המבנה ההיררכי של העץ ב-debagger? כשאני מסתכלת על deאני לא מצליחה לראות את הילדים. תודה רבה, עדי

yuval k

New member
בבקשה ישרי את הקוד לשמאל

ע"י הכפתורים [תחילת קוד] ו-[סיום קוד] למטה. קשה לקרוא קוד מיושר ימינה.. תודה

sharkyM

New member
למיטב ידיעתי

את לא יכולה לראות את ה-child objects ב-debugger. מה שאת כן יכולה לעשות הוא להשתמש בכלי של MS הנקרא : AdsiEdit , המאפשר לך browse נוח על כל האובייקטים בסיפריה ועל ה-properties שלהם. בקשר ל-2, כוונתי שיכול להיות שאת לא מבצעת חיפוש על ה-property המתאים.\ והשאלה המוסווית הייתה, איך את מקבלת את שם המשתמש שעליו את מבצעת את החיפוש. מה שקורה הוא - ונתקלתי ג"כ בבעייה זאת - שאם את משתמשת באפליקציה שלך ביכולות אותנטיקציה מובנות ע"מ לזהות את המשתמש, הערך שאת תקבלי לא יהיה הערך המופיע ב-cn אלא ב-property אחר על אותו משתמש, שנראה לי שהוא samAccountName, ומולו את צריכה לעשות את ה-filter.

למעלה