action comics 1

  • פותח הנושא byron
  • פורסם בתאריך

byron

New member
action comics 1

אקדים ואומר - הופתעתי לטובה. זהו הסיפור שמקדים את הסיפור..... "לפני חמש שנים......" קלארק נראה יותר נערי, חדור במוטיבציה מאוד גבוה לנקות את העיר מכל הפושעים (באחד הפאנלים שלו בעלת הבית מספרת לו על אישה שבעלה הכה אותה שנים ויום אחד סופרמן עבר ושמע אותה בוכה אז הוא זרק את הבעל לנהר עם כמה צלעות שבורות ועוד כמה חלקים....) הוא עובד בעיתון והוא "החבר הכי טוב לשישה חודשים שלי...." של ג'ימי אולסון, והוא גם עובד בעיתון מתחרה לאולסון וליין כפי שלויס מציינת בפני ג'ימי.... כפי שהבטיחו הוא עדיין לא עף, אבל בהחלט קופץ רחוק. הוא חזק ובלתי פגיע לכדורים. גנרל ליין מת לתפוס אותו כמו גם מפקד משטרת מטרופוליס, אבל לגנרל יש יועץ בשכר מאוד גבוה - לקס. לקס מסביר בנאום קטן לקראת הסוף את העניין שלו בחייזר ומדוע חייבים לעצור אותו, והוא בהחלט דואג לזה.... הכי אהבתי - הפתיחה - סופרמן רודף את האיש העשיר במטרופוליס בצורה שגורמת ל-70 השנים האחרונות להראות כמו בדיחה עצובה על חשבוננו. לראשונה מזה שנים נהניתי מסיפור סופרמן גם בלי כוכבים אורחים ששוברים שיגרה. עוד מישהו קרא?
 

הייזל

New member
כן, לא משהו

הציורים עמוסים מדי, קלארק נראה כמו הומלס בחלק מהפאנלים ונמאס לי די מהר שקוראים לו IT בכל הזדמנות. הגרפיקה ממש מכוערת לפעמים. הרגשתי יותר גועל מכל דבר אחר. ראיתי ממש לפני כן את פרק פתיחת העונה של "בני האנרכיה" [כך עושים פרק פתיחה! מדהים] ובאמת שאין לי בעיה עם אלימות גרפית. אבל הציורים ממש לא אסתטיים, הסיפור לא תפס אותי על ההתחלה ואני לא אוהבת יותר מדי רעיונות בסיפור הזה. תגובות לא הגיוניות של הצבא, של המשטרה. להרוס בניין שאנשים גרים בו רק כדי לתפוס את החייזר? לא גנבו את זה מבאטמן 404-408? ובבאטמן לפני 25 שנה עשו את זה הרבה הרבה יותר טוב. זה היה פשוט סיפור גרוע. באטמן 404-408, למי שלא יודע, זאת השנה הראשונה של באטמן בגוטהם דרך העינים של ג'יימס גורדון. במהלך מרדף משטרתי אחרי באטמן, גורדון רואה איך באטמן מציל אישה מחוסרת בית ממשאית דוהרת ונמלט לבניין שמיועד להריסה. המפכ"ל של גוטהם מורה לירות טילים על הבניין והרבה מחוסרי בית מתים. באטמן מצליח להציל חתול [היחיד שנותר בחיים מלבדו] ונמלט אחרי שיורים בו מהמקום. אלו החוברות שנכתבו אחרי "האביר האפל חוזר" ששינו את באטמן מקאמפי לאפל. בAC 1 זאת כמעט אותה עלילה. רק שזה נמשך על שני אירועים כשבשני לויס וג'יימי בסכנה ברכבת דוהרת שעומדת להתפוצץ ואז סופרמן מציל את הרכבת בערך כמו שהבלר עושה ב 901. לגבי הציורים. מאז ומעולם היתה לי בעיה עם זה. נראה כאילו אף אחד לא יודע לצייר את קלארק [או את לויס אבל לא נכנס לזה עכשיו]. סופרמן אמור להיות חתיך הורס. ביותר ממחצית הציורים שלו הוא נראה כמו שרירן בתנוחות בלרינה באוויר [רגל אחת מתוחה למטה, רגל שניה קרוב לחזה, יד אחת בצד כדי שהגלימה תתנפנף ויד שניה קדימה ולמעלה כאילו הוא מחזיק חוט ממנוף וכל החזה שלו זה שריר על שריר] והפנים שלו מכוערים. יש יחידי סגולה שמצליחים לצייר אותו טוב [למשל, ג'ים לי בפאנל האחרון של JL שהצליח להעביר את כל העוצמה של סופרמן מבלי לצייר אותו כארנולד שוורצנגר על סטרואידים ויש לו אפילו פנים יפהפיות] אבל בAC? סופרמן נראה מגוחך, מכוער, חייזרי[במובן הרע של המילה]. כאילו הדברים של לקס בחוברת נכונים "זה מנסה להתחזות לאנושי ללא הצלחה יתרה.". אתם בטוחים שהגיבור בחוברת הזאת הוא לא לקס לות'ר? הוא דווקא נראה לא רע. אז לסיכום מה היה לנו? מקורי? לא. רענן? לא. מעניין? רחוק מזה. אומנות יפה? לא. אבל זה גרנט מוריסון אז כולם מתלהבים. מישהו צריך לשלוח למוריסון את מילון אוקספורד.
 

byron

New member
מי זה גרנט מוריסון הזה....?

אם אני זוכר נכון בפרק 5 של הפודקאסט הישראלי לקומיקס - הפאנל - צחקו עליו קצת. בהחלט מעטים יודעים לצייר אותו כדמות יפייפיה, אבל ההערות עליו הן תמיד בכיוון "מה עשית לפנים היפים שלך?" (בעלת הבית שלו כשהוא נוחת על הגג). אבל הוא עדיין מרשים, בחולצה עם הסמל הוא נראה פחות כמו איש השרירים ויותר כאדם חזק בלי שנראה כל גיד וסיב בריבועי הבטן שלו. אני דווקא אוהב את החלק הזה יותר מהציור בסוף JL1. ולמרות שהמקוריות לא גבוהה, עדיין הביצוע לדעתי סביר. אחרי הפוסט שלך קראתי שוב ובאמת התחיל להציק לי קצת ביחוד זה שרמת הכתיבה מכוונת כרונולוגית נמוך, להכניס ילדים יותר לקומיקס. אבל הציורים עדיין טובים בעיניי. מנגד DC1 היה בדיוק מה שרציתי משובו של באטטמן. קרב נגד הג'וקר, כתוב בפירוש מה הבעיה שלו בפושע הזה, הסיפור שם מבחינתי לא פוגם בהמשכיות (עדיין). באטגירל לעומתו... לא בא לי טוב. הסיפור איך ברברה חזרה להיות באטגירל, לא משהו בלשון המעטה, וכל ההתנהגות שלה, ממש לא אוראקל מהשנים האחרונות. אני מבין שהצעירו את הדמויות, אבל כמה? כל התגובות שלה לא נכונות לדמות. אני מחכה בחשש לנייטווינג. גרין ארו היה בסדר יחסית, אבל חסר לי כל אווירת פורע החוק שלו, יותר מידי גאדג'טים, זה כבר לא איש רגיל שמשתמש בכישרון שהוא עמל עליו רבות כדי לנצח יריבים בעלי כוחות חזקים משלו, זה כבר לא המורד הגדול. זה בערך באטמן של הסרטים עם מיליון צעצועים שיעזרו לו.... HAWK AND DOVE הסיפור היחיד בשבוע הזה שקצת שפך לי אור על ההמשכיות. קודם כל dawn עדיין יוצאת עם deadman שזה ממשיך את הסיפור של הקיץ שעבר. וdon נהרג בworst crisis שידע העולם, כשהוא מנסה להציל אנשים ונופל עליו קיר, בדיוק crisis on infinte worlds. בהחלט נתן הרגשה שלא הכל התחרבש ברצף הסיפורי (עדיין)
 

הייזל

New member
אתה לא היחיד שלא אהב את batGirl 1

הרשת מלאה באנשים ששנאו את זה. עוד לא קראתי את הכל רק את AC1 ואני חייבת להגיד לך שזה הוציא לי את החשק ואני לא היחיד. יש לי ידיד שקורא קומיקס הרבה יותר זמן ממני יש לו ערימות קומיקס בחדר בגובה 2 מטר ואני לא מגזימה. אולי שמעת עליו, קוראים לו זייגון. הוא אמר לי שהעמודים הראשיים בכל חוברת מוציאים לו את החשק להמשיך לקרוא. וכשאני מדברת על הפנים של קלארק אני מדברת כשהוא סופרמן, לא כשהוא קלארק קנט.
 

byron

New member
והנה מישהו שחושב הפוך

דידי חנוך - בבלוג שלו. יש כל כך הרבה פרטים במה שהוא כתב שאני לא מסכים איתם, "גאונות גרנט מוריסונית"? לדוגמא, אני יודע שגם את כתבת את זה קודם, אבל לא ראיתי ביצירות שלו איזו גאונות. כמו כולם יש סיפורים טובים יותר ויש טובים פחות. ברברה ממש השתנתה לעומת האורקל, וזה יותר מה"הצערה" שכל הדמויות קיבלו. אני לא ממש זוכר אותה בתור באטגירל אבל בתור אורקל היא התחילה להפגין את הגאונות והתיכנון קדימה שאופיניים לברוס רק בשנים האחרונות. אבל לא ראיתי בגיליון הזה ניצוצות של גאונות שכזו אולי אקרא את החוברת שוב. אולי. בתוכנית 7 של הפאנל הם מדברים גם על פלאשפוינט 5 וגם JL1 ומביעים דיעה שאני מרגיש דומה אליה, ובכלל יצא להם מצחיק. אני עדיין לא סגור על כל הריבוט הזה. בנתיים הגיליון האחד של באטמן מצא חן בעיני, hawk and dove גם מצא חן בעיני, green arow די איכזב, הJL (יצאו שניים) אני מרגיש די פושר למרות שJLI היה מאוד דומה לריצה שאהבתי בשנות ה-90. AC היה מאוד חביב בעיני. ואת באטגירל שנאתי. בסוף אוקטובר אחרי שיהיו שני גיליונות מכל אחד אוכל לגבש דיעה יותר מוצקה. אני עדיין מחכה בחשש לטיטאנס firestorm וקפטיין אטום שהיו אהובים עלי מאוד פעם.
 

DDN

New member
אני לא אוהב בינתיים את הכיוון של בוסטר

בוסטר גולד בכותר שלו היה מצחיק, כמעט הדדפול של DC, ועכשיו, הוא צריך להנהיג קבוצה ולחלוק באור הזרקורים? פחות מתאים לי לפחות לא מתעלמים מהזמן שברברה הייתה על כיסא גלגלים (או שטענו שהג'וקר לא שיתק אותה? לא לגמרי הבנתי כי קראתי ברפרוף ואז
) - אבל. . .. מילא הייתה הופכת לבאטוומן, ומה באמת עם באטוומן? והJLA . .. . והAC. . .. בAC אני מרגיש שהופכים את סופרמן לספיידרמן, והJLA. . .. הופכים את הJLA לאקסמן??? (רודפים אותם בזמן שהם מנסים לעשות את הדבר הנכון?)
 

byron

New member
אבל זה ממשיך את הריצה האחרונה שלו

היו 24 חוברות כשהוא מנהיג כמעט את אותה קבוצה, וצדים את מקסוול לורד. אהבתי אותו בתור הבדחן קל הדעת שהוא אמור להיות יחד עם האחריות שנובעת מידיעה עתידית של דברים שאמורים להתרחש. דדפול הוא לא דמות שאני אוהב, צוחק יותר מדי ומדבר הרבה יותר מדי, בעיקר שטויות. הוא התחיל טוב, הפרק שבו הוא משפד את וולברין (נדמה לי חוברת 88 או משהו באזור) קצת אחרי ששלפו לוולברין את האדמנטיום דבר שהקפיץ לו את מנגנון ההחלמה לאובר-דרייב ויש מספר חוברות שבהן הוא מתאושש ולא ממש מראה יכולות ריפוי מזהירות, היה פרק מעולה. הם די כופים את העבר לתוך מציאות צעירה יותר, וזה לא תמיד יוצא הכי טוב, ביחוד אצל ברברה. JLA התחילו קצת כמו האקסמן, אבל בעתיד של החוברת (ההווה של היקום הזה) הם הגיבורים האהובים והידועים שהם היו ביקום הקודם. אני עדיין על הגדר לגבי כל הריבוט. יהיו חוברות שאוהב וכאלו שלא אבל זה גם היה המצב קודם.
 

DDN

New member
לא יודע. .. החוברות האחרונות של בוסטר

הוא לא הנהיג שום קבוצה. .. . אני קראתי את 1-6 ומ30 ומעלה, לא נתקלתי. . .. אני יודע שהייתה חוברת של בוסטר ובלו ביטל, אולי אליה התכוונת? בחוברת שאני קראתי, זה בוסטר, אחותו, ילדה מעצבנת, ריפ האנטר וכמובן סקיטס
 

byron

New member
generation lost

הם היחידים שזוכרים את מאקס ואת העובדה שהוא רצח את טד קורד הבלו-ביטל האהוב עלי.
 

imitsu

New member
אכן

ןיש שם אחת שהוא ממש מזכיר את כריסטופר ריב :)
 

הייזל

New member
אה, ו...

כל AC קורה "לפני חמש שנים..." בסופרמן אמור להיות ההווה. סדרה שלמה שהיא פלאשבקים לעבר. |אנחה|
 
למעלה