accumulator tank שאלה

accumulator tank שאלה

חברים היתיעצות למבינים/בעלי נסיון מה ההבדל מה עדיף בספינה ממוצעת עם 2 מקלחות כיור מטבח מקלחת ירכתיים, איזה accumulator להתקין , 1 ליטר. 2 ליטר. 3 ליטר וכ"ו. מה ההתרונות ומה החסרונות תודה למשיבים. אבי

Efraim

New member
../images/Emo9.gif זה תלוי בכלל המערכת

מיכל אוגר למערכת מים הוא חלק אחד (אמנם חשוב, אבל רק חלק מהמערכת) ולכן יש להבין את הדרישות של כלל המערכת: כמה ליטר לדקה הספק מקסימלי נדרש, מה גודל המשאבה, מה סוג המשאבה, מה אפשרויות המיקום (הגבלות גודל למיכל) מה סוג המיכל אגירה – קטנים ללא ממברנה מפרידה, גדולים עם ממברנה. (לדעתי רצוי עם ממברנה) קרא את ההסבר הכללי בקישור תן פרטים נוספים על המערכת ושאל שאלות נוספות. יתרונות - פחות הפעלה והפסקה של המשאבה - פחות בלאי. ופחות רעש. חסרונות - אבזר נוסף, תופס מקום, עולה יותר כסף, יותר פוטנציאל לתקלות....

zina71955

New member
האם אתה מתכוון להתקין מיכל נפרד למים

"אפורים" ומיכל נפרד למים "שחורים" ? מה גודלו של כלי השייט וגילו?

בובקון

New member
אילן ואפריים תודה על התגובה וסליחה

שלא כתבתי יותר פרטים. הספינה 14 מטר. שנת יצור 99 2 מכלי מים בהחלפה לדעתי משאבת המים הקיימת משהו סטנדרטי של צ'בסקו. יש במערכת ACCUMULATOR של 1 ליטר. לאחרונה שמתי לב שהמשאבה עובדת לא כמו פעם יותר רצוף, והחלטתי להוסיף אויר עם משאבה ידנית,לאחר הניפוח כאשר הוצאתי את פיית המשאבה יצאו לי מיים מהונטיל. לכן החלטתי שאני מחליף , חשבתי אולי בהזדמנות זו ניתן לשפר את עבודת המשאבה ע"י ACCUMULATOT יותר גדול אם זה יתן משהו. תודה אבי

משהו מוזר קרה פה

אילן ואפרים תודה על התגובה וסליחה שלא כתבתי יותר פרטים. הספינה 14 מטר. שנת יצור 99 2 מכלי מים בהחלפה לדעתי משאבת המים הקיימת משהו סטנדרטי של צ'בסקו. יש במערכת ACCUMULATOR של 1 ליטר. לאחרונה שמתי לב שהמשאבה עובדת לא כמו פעם יותר רצוף, והחלטתי להוסיף אויר עם משאבה ידנית,לאחר הניפוח כאשר הוצאתי את פיית המשאבה יצאו לי מיים מהונטיל. לכן החלטתי שאני מחליף , חשבתי אולי בהזדמנות זו ניתן לשפר את עבודת המשאבה ע"י ACCUMULATOT יותר גדול אם זה יתן משהו. תודה אבי

Efraim

New member
המיכל מיועד אך ורק למי שתיה ורחצה!

אם המערכת קיימת והפרטים הם שהמשאבה עובדת לפעמים יותר קרובות הרי ש במקרה של התקנה של מיכל אוגר גדול יותר המשאבה תעבוד בזמן יותר ארוך ופחות פעמים. אם יש מקום רצוי להתקין מיכל עם ממברנה שמלאים אותה בלחץ של 4-6 PSI והמערכת עובדת בלחץ של 30-40 PSI. המיכל הקטן כנראה ללא ממברנה, או שהממברנה נקרעה כיון שמים יצאו מנקודת הכניסה של האויר. כמו כן יש אפשרות שהמיכל פשוט לא עומד בניצב (תקרא בהסבר שבשירשור הקודם) מעכל ללא ממברנה חייב לעמוד בצורה שהאויר יכלא בנקודה הגבוה ביותר שלו ויפעיל לחץ על המים בצינורות.

Sail

New member
אני בניתי מיכל שכזה

פשוט חיברתי למערכת בקבוק קולה, ליד המשאבה. קדחתי חור בפקק בדיוק בקוטר צינור הפלסטיק הקשיח. את הצינור משחתי פנימה לתוך הבקבוק כ- 5 סנטימטר. האיטום נעשה ע"י סיליקון פשוט באזור החיבורים בתוך הבקבוק. חשוב שהיבוש של הסיליקון אורך יותר זמן וחשוב שמנח הבקבוק יהיה עם הפקק כלפי מטה, כך שהסילוקום ה"נוזלי" ישקע ויהיה במקום בו הפקק והצינור נמצאים. את קצה הצינור השני מחבר למערכת המים בלחץ. כתוצאה מההתקן המשאבה אינה פועלת בפולסים בכל פעם שפותחים את הברז.

pre sario

New member
גודל המיכל

האם גודל מיכל ה accumulator מותנה בגודל משאבת המים? האם במספר הצרכנים / ברזים או בגורמים אחרים? (בהנחת נתוני סירה כפי שציין אבי לב אור) תודה למשיבים דני

Efraim

New member
../images/Emo45.gif בהחלט מותנה בגורמים שכתבת

ותראה את תשובתי הראשונה בשירשור, הכל תלוי במערכת הספקת מי שתיה ושטיפה... התלות היא בהקשר לכמות (הספקה) של המים שנצרכת בעת ובעונה אחת (יעני - בו זמנית) בדרך כלל בצרכנים הקטנים (ברזים ולא מקלחות) כיוון שהם יגרמו להפעלת משאבה במידה והמיכל קטן מדי. מקלחת תדרוש הפעלה רצופה של המשאבה וכמובן שאז המיכל לא משפיע בצורה רצינית (כל מקלחת תצרוך הרבה יותר מגודל מיכל אוגר)

למעלה