Accountant

WanderGirl

New member
Accountant ../images/Emo53.gif

Hi all, I have a question. I need to hire an accountant that will help me with my taxes. my case is realy really simple. i want to hire him, because it's my first time doing taxes, and i don't want to do any mistakes. My question is : How much do you think he will charge? i'm dealing with one now, and he wants to charge from me and my husband - $300. is that normal? again, our case are very simple (i'm talking about income tax) Thanks for you help

Yoav R

New member
75$ + מס לכל בן זוג

היי עברתי את התהליך הזה השבוע. מצאתי רוא"ח ישראלי, 20 שנה כאן, עם רשיון קנדי. הוא גובה בשנה הראשונה 75$ + מס לכל בן זוג. חשוב לעשות זאת עם רוא"ח מקצועי לפחות בפעם הראשונה. מאוד אהבתי את המקצועיות שלו והיחס. אשלח לך הודעה עם הפרטים שלו כי אני לא יודע אם הוא ישמח שפרטיו נמצאים ברשת. גם אני קבלתי בעבר המלצות עליו דרך הרשת. הוא עובד מהבית וגר מעט דרומית מפינץ, על בטרסט. יואב

WanderGirl

New member
Thanks ../images/Emo51.gif

you've been very helpful to me. I thought there was something weird in $300. now I know. Thanks again

micha58

New member
taxes

hi dont let them to take you for a ride i have done my taxes here for the first time and it was only 20$ fir my and 20$ for my wife

ישאםםך0

New member
רואה חשבון

רואה חשבון גובה ממאתיים דולר ומעלה אם זה דו"ח פשוט. יש בכל מיני פלזות באמצע הפלזה משרד שעושה דוחות והם גובים בין חמישים למאה דולר. כמו כן יש משרד ידוע שנקרא H.R. Block יש להם סניפים בכל קנדה וארה"ב. יש גם משרדים שרק עושים את הדו"ח למס הכנסה הם אינם חייבים להיות רואי חשבון ולכן הם גובים הרבה פחות מרואה חשבון.

Sundancer

New member
תלוי במורכבות התיק

לעצמאיים, או בעלי נכסים, או בעלי תיקי השקעות, או אם מכרתם או קניתם נדל"ן או אם היו לכם הרבה הוצאות חריגות: חובה רו"ח מקצועי (ולא היועצים במולים). בהחלט יכול להיות מצב שתשלמו $300 (או אפילו יותר) לכל אחד אבל תקבלו אלפי דולרים בהחזרים או שהוא יחסוך לכם אלפי דולרים שאחרת הייתם משלמים מס. אם אתם לא עובדים ואין לכם הכנסה, אין צורך ברו"ח. אפשר למלא לבד כפי שרוב הקנדים עושים. לקרוא טוב את חוברת ההוראות כי החלק של הפרובינציה (לפחות באונטריו) די מסורבל. ראוי לציין שגם אם התיק נראה פשוט, יש כל מיני משחקים עם הפנסיה, שכר לימוד איפה שיש, וכו'. השורה התחתונה היא שכמעט כל מי שלוקח רואה חשבון טוב, מרוויח פי כמה וכמה את עלותו.

Yoav R

New member
לא תמיד חוסכים

לא תמיד רואה החשבון חוסך ומחזיר את העלות. 75$ + מס זה לא הרבה לפעם ראשונה. בשנה שניה אם אין הכנסות של ריבית מהבנק או הוצאות גבוהות על רפואה ונושאים אחרים אפשר למלא לבד. גם דרך הרשת. אני חושב שבפעם ראשונה כדאי לקחת רוא"ח מקצועי ובמקרים שאני מכיר הוא חסך. זה לוקח חצי שעה עד שעה והוא ישר אומר מה מקבלים ולוקח בחשבון כל מיני שיקולים. לדגמא, מי שמקבל ריבית בבנק על חסכון יכול לרשום את החסכון על שם בן הזוג שמרויח פחות יכ המס השולי שלו יותר נמוך וזה חוסך. אם יש מצב שבוא אחד מבני הזוג מרויח פחות חשוב לרשום הוצאות של גני ילדים על הטופס שלו. לפעמים אם ההכנסה גבוהה מידי זה לא עוזר - אל תבנו על זה - זו רק דגמא. בסוף הפגישה הרואח מכין ניירות עם העתקים מסודרים והכל מוכן למשלוח. זה חוסך הרבה זמן - בעיקר בפעם הראשונה למי שחדש כאן. אני ממליץ. בנוסף, גם למי שיש רשיון עבודה כדאי למלא ניירות לבטוח לאומי הקנדי כדי לקבל קצבת ילדים - זה תופס רק לבעלי שכר נמוך. יש ניירות כאלה אצל הרואח. הרואח גם מיעץ איך לתכנן את ההכנסות וההוצאות לקראת השנה הבאה.

למעלה