Access

Access

איך עושים Insert פשוט כשבטבלה יש שדה identity? אני רוצה לכתוב רק
INSERT INTO TableName VALUES(...,...,...)​
בלי להצטרך לציין את שמות כל השדות. אז מה כותבים בעמודה שהיא identity? ב-SQLSRV ניתן פשוט לדלג על העמודה, וזה עובד יופי, אבך ACCESS לא אוהב את זה

לא יודעת...

זה לא פרוייקט שלי. מי שעושה את זה מעדיף אינסרט ישיר, ללא רקורדסט.

נתן.ל

New member
אפשר לציין את שמות העמודות

ככה :
INSERT INTO TanleName(firstNme,LastName) VALUES ("nati","lamed")​

זה לא הגיוני ../images/Emo10.gif

שאין דרך לעשות את זה בלי לציין את שמות העמודות...

נתן.ל

New member
זה נורא הגיוני ../images/Emo22.gif

איך את מצפה שהSQL יצפה מה את רוצה להכניס ולאן ? הוא לא קוסם ? אם יש לו כמה עמודות המוגדרות אותו דבר - אין לו מושג מה להכניס איפה ..

ממש לא.

אם אני מכניסה את הערכים לפי סדר העמודות, הוא לא צריך "לנחש". הוא בסה"כ צריך לספק לי משהו להכניס לתוך עמודה שהיא identity. SQLSRV עושה את זה...

נתן.ל

New member
נראה שיש כאן אי הבנה ...

את מתכוונת שidentity בSQL כלומר המספר האוטומטי בACCESS? כי אם כן - אז ככה בדיוק צריך לעשות ... אולי SQL אוכל את זה אבל ACCESS לא. אז צריך להכניס כמו שכתבתי קודם - ואת המספר האוטומטי ACCESS מכניס לבד - מבלי שתתערבי.

כבר אמרתי פעם...

כמה שמיקרוסופט מעצבים
דוחפים כל מיני פיצ´רים מעצבנים לכל מקום, ועל דבר כ"כ פשוט הם לא מסוגלים לחשוב ...
תודה בכ"ז

אבל רגע...

גם SQL Server וגם אקסס לא ידעו מה להכניס לתא מסויים אם לא הוגדר לו ערך ברירת מחדל או האפשרות להכניס NULL. אם שדה מסויים הוגדר כ-Primary Key, אז ב-SQL Server זה ברב המקרים שדה Identity, מה שמקביל לו באקסס הוא המספור האוטומטי. אבל אם לא הוגדר השדה כמספור אוטומטי... אז ההזנה של המספרים תצטרך להתבצע ידנית... אבל אסור שמספרים יחזרו על עצמם. מה שאומר שצריך לשלוף את המספר האחרון באותה עמודה ולהוסיף לו אחד... וההזנה לתוכו מתבצעת כמו לכל עמודה אחרת.

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אבל ב-SQLSRV אני יכולה לרשום משפט אינסרט, בלי לציין את שמות השדות, ואם השדה הראשון הוא identity, אני פשוט מדלגת עליו והוא מכניס אותו לבד. אז אם שדה מוגדר כמספור אוטומטי באקסס, איך אומרים לו להכניס אותו? בלי לציין את שמות כל השדות בטבלה וכן לדלג מעליו?

למעלה