access

yoyokolalo

New member
access

שלום, הכנתי ב-ACCESS תכנה לניהול עסקים. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. איך אני הופך את קובץ ה-Access לקובץ exe כך שהתכנה תפעל ללא הפעלת ה-Access? 2. האם במחשב עליו יש את הקובץ הזה חייב להיות Access כדי שהתכנה תפעל? האם יש דרך לעקוף את החובה הזאת? 3. האם אתם מכירים תכנה טובה ויעילה לניהול עסקים (רישום מלאי, מוצרים, קניות של לקוחות קבועים, סטטיסטיקות ודוח"ות) חינמית או בתשלום סימלי שתוכלו להמליץ לי עליה? תודה מראש, תומר.

חובבן

New member
1. אתה לא יכול

ניתן להחביא את המסגרת של ה Access כך שזה ניראה כמו יישום עצמאי, אבל מניסיוני זה לא מומלץ.

Zack DA

New member
2. לא !

כהמשך לתשובה הקודמת, קבצי DB אינם ניתנים להמרה לקובץ Executable עצמאי ולכן הם פועלים רק בסביבת ACCESS. מן הסתם יש צורך באפליקציית ACCESS כדי שהעסק ירוץ... צחי

icemano

New member
זה ממש לא הגיוני ..

לדרוש מהלקוח התקנה מלאה של access (לא לשכוח שזה עולה) בנוסף לכסף שהוא משלם לך עבור הפיתוח. עד כמה שאני זוכר אתה (המפתח) אמור לרכוש רשיון מיוחד ממיקרוסופט שמאפשר לך להפיץ את ה access runtime יחד עם ה mdb שפיתחת. אם אני לא טועה הרישיון הינו חלק מהחבילה של ה office developer. בכל מקרה עדיף לברר ב msdn ו/או אצל מיקרוספט ישראל.

Zack DA

New member
אני רק טוען...

שעד כמה שידוע לי זה לא אפשרי. אתה מנסה לחפש לוגיקה אצל מיקרוסופט. טעות בסיסית. צחי

DCoder

New member
אני האחרון שאדבר בשבחי מיקרוסופט

אבל icemano צודק. מצורף לינק.

Zack DA

New member
מקבל חלקית

תדוה שהעשרת את הידע שלי בנוגע ל- ACCESS, אבל המטרה הייתה ליצור קובץ EXE עצמאי כלשהו, בעוד כאן מדובר על קובץ עזר למשתמשים שאין להם את המוצר MICROSOFT ACCESS. בכל אופן מדובר בתוסף שיש לחלק עם ה- DATABASE עצמו, ולפי דעתי זה משנה טוטאלית את התמונה. בכל אופן תודה ! צחי

icemano

New member
במקור היו מספר שאלות

>> המטרה הייתה ליצור קובץ EXE עצמאי כלשהו זאת היתה שאלה מספר 1. היו עוד שאלות במקור. >> כאן מדובר על קובץ עזר למשתמשים שאין להם את המוצר MICROSOFT ACCESS. בכל אופן מדובר בתוסף שיש לחלק עם ה- DATABASE עצמו לא הייתי קורא ל access runtime "קובץ עזר" או "תוסף" כלל וכלל. מיקרוסופט מוכרים לך רישיון הפצה של access runtime כדי למנוע מצב (אבסורדי לפי דעתי) שבו המשתמש חייב לרכוש גרסת access מלאה רק כדי להריץ את התוכנה שכתבת בשבילו. באנלוגיה זה כאילו להכריח את המשתמש לרכוש את כלי הפיתוח שבו השתמשת כדי לכתוב את התוכנה. >> ולפי דעתי זה משנה טוטאלית את התמונה לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון. אם תוכל להסביר מה טוב.

Zack DA

New member
אין כאן אי-הבנה

בכל זאת, אין כאן מצב של קובץ הרצה עצמאי - אלא יש צורך בתוסף. נכון, אתה צודק, הדבר עדיף בהרבה על סיטואציה בה המשתמש צריך לרכוש את ה- MICROSOFT ACCESS. בכל זאת, עד כמה שהבנתי מתיאור הבעיה במקור, לא ניתן ליצור אפליקציית ACCESS עצמאית לחלוטין. "התוסף" הוא עקרוני. הרי גם (בתור דוגמא) כדי לצפות ביצירת FLASH כלשהי אנו מורידים תוסף לדפדפן, ולא את הגרסה המלאה בתשלום שמאפשרת לבנות וליצור קבצי FLASH. במצב הזה, אף אחד לא יטען כי קובץ ה- FLASH הוא עצמאי לחלוטין ושווה הרצה לקובץ EXECUTABLE רגיל - נכון ? צחי

Zack DA

New member
אין כאן אי-הבנה

בכל זאת, אין כאן מצב של קובץ הרצה עצמאי - אלא יש צורך בתוסף. נכון, אתה צודק, הדבר עדיף בהרבה על סיטואציה בה המשתמש צריך לרכוש את ה- MICROSOFT ACCESS. בכל זאת, עד כמה שהבנתי מתיאור הבעיה במקור, לא ניתן ליצור אפליקציית ACCESS עצמאית לחלוטין. "התוסף" הוא עקרוני. הרי גם (בתור דוגמא) כדי לצפות ביצירת FLASH כלשהי אנו מורידים תוסף לדפדפן, ולא את הגרסה המלאה בתשלום שמאפשרת לבנות וליצור קבצי FLASH. במצב הזה, אף אחד לא יטען כי קובץ ה- FLASH הוא עצמאי לחלוטין ושווה הרצה לקובץ EXECUTABLE רגיל - נכון ? צחי

למה רק מיקרוסופט?

כמעט כל חברה של בסיסי נתונים שמכבדת את עצמה דורשת התקנה של רכיבים של המערכת שלה, לדוגמא אורקל, שדורשת שימוש והתקנה של המנועים של בסיס הנתונים ולקוחת עשרות אלפי דולרים לא לפי תוכנה אלא לפי מספר ה CPU שיש במחשב/שרת שבו היא מותקנת. למה תמיד לרדת על מיקרוסופט? בעיקר שהיא לא הגנבת היחידה בשוק?

Zack DA

New member
הערה

1. ראה תגובה עניינית בשרשור. 2. מצטער, אבל הקונספט לרדת על מיקרוסופט כבר הפך אצלי לתחביב. צחי

חובבן

New member
השאלה היתה אם ניתן ליצור exe

שירוץ ללא סביבה של ה access. זה לא ניתן. כדי להקל על התקנות, MS משווקים גירסא זולה של access , ללא יכולות פיתוח המשמשת למטרה זאת.

למעלה