access

TakeOver

New member
access

אני מכין פרויקט אקסס ועשיתי קישורים בין הטבלאות אבל כשה אני מנסה למלא פרטים בטבלה נותן לי הודעה שגאה שהטבלה קשורה עם טבלה אחרת לא יכול להוסיף פרטים. איך מסדרים את זה ?

mother1

New member
אולי תנסה לבטל

את הקישור , להוסיף את הנתונים ואז לקשר שוב? בהצלחה .

בד"כ הסיבה היא הררכיה

תבדוק אם אתה לא מנסה להזין נתונים ברמה נמוכה לפני שאתה הזנת נתונים ברמה גבוהה... למה אני מתכוון? אם יש לך קשר של יחיד לרבים, אז אתה חייב להזין קודם את היחיד, ורק אחר כך את הרבים...

בד"כ הסיבה היא הררכיה

תבדוק אם אתה לא מנסה להזין נתונים ברמה נמוכה לפני שאתה הזנת נתונים ברמה גבוהה... למה אני מתכוון? אם יש לך קשר של יחיד לרבים, אז אתה חייב להזין קודם את היחיד, ורק אחר כך את הרבים...

TakeOver

New member
תגובה

אני רוצה לעשות קישור MONY TO MONY עשיתי טבלה חדשה עם המפתחים הראשים של שתי הטבלאות (ראה תמונה מצורפת)אבל כשה אני למשל מזין נתונים בטלתה סניפים לא מעדכנים בטלבה החדשה..איך מסדרים את זה ?

אני עוד לא הבנתי מה בדיוק אתה עושה

מה אתה מנסה לעשות? לאחד בין מפתחות? גם כשרוצים לאפות עוגה חדשה, יש הגיון בהוספת הרכיבים השונים. אתה משתמש כאן ביחס של יחיד לרבים, מטבלת סניפים, זה יפה מאוד אתה משתמש כאן ביחס של יחיד לרבים מטבלת לקוחות גם זה מצויין אבל איפה המפתח של הטבלה הזאת? אני מתאר לעצמי שאתה מנסה לבנות טבלת חשבונות.... אז בבקשה להוסיף שדה מפתח, ואחר כך לבנות את הקישורים כמו שעשית... ומן הסתם יש לך עוד שדות שאתה רוצה להוסיף. אחרת, הדרך היא שאילתות ולא טבלא....

TakeOver

New member
תגובה

אני רוצה לעשות קישור שכל לקוח יכול ללכת למספר סניפים

eli_leiba

New member
אתה צריך לעבוד לפי הררכיית הקשר

בבנייה מתחילים מהאבות כלומר מטבלאות המקור (הקודים) במחיקה מתחילים מהבנים (אלו שלא תלויים בהם) לדוגמא אם יש טבלת מכוניות וטבלת טיפולים במוסך, בהכנסה קודם מכניסים מכונית ואח"כ אפשר להכניס טיפולים במכונית המחיקה - קודם מוחקים את הטיפולים המכונית לפני שאפשר למחוק את המכונית עצמה

למעלה