Access - בניית מערך מחירים...

InnerKid

New member
Access - בניית מערך מחירים...

כחלק מdatabase שאני בונה אני רוצה להבנות מערך של מחירים עבור מוצרים. מחיר של מוצר הוא פונקציה של 3 משתנים - פריט, סוג פריט, כמות. עבור פריט מסוג X יש לי רשימה של סוגי פריטים השייכים לו, ולשם כך יש לי 2 טבלאות - האחת של פריטים, והשניה של סוגי פריטים הקשורה בקשר אחד-לרבים (ככה שאם אני בוחר בפריט X אני מקבל רשימת סוגי הפריטים שמתאימים לו, עבור פריט Y אני מקבל רשימה אחרת וכך הלאה). בנוסף, יש לי טבלה שלישית שמחזיקה את כל הכמויות האפשריות. אני רוצה לדעת איך אני בונה טבלת מחירים שתתאים עבור כל פריט, סוג פריט ועבור כל הכמויות ממנו את המחיר שלו. בנוסף לכך, הטופס שאותו מזין המשתמש מורכב מ-3 ComboBox - האחד לבחירת פריט, השני לבחירת סוג הפריט בהתאם לפריט הנבחר (זה כבר קיים ועובד) והשלישי לבחירת הכמות. ברגע שיבחר המשתמש את כל הנתונים האלו, שדה המחיר יעודכן אוטומטית מתוך טבלת המחירים. 2 השאלות שלי אם כך הן: 1. איך אני בונה טבלה כזו (אילו שדות אני צריך ואילו קשרים בין הטבלאות) 2. אחרי בניית הטבלה, בטופס עצמו, איך אני שולף מהטבלה את המחיר המורכב, כאמור, מ3 השדות הרלוונטים שהוזנו (אני מתכוון לקוד שאני צריך ליישם באופן עקרוני ולאו דווקא לשורות הקוד עצמן) אשמח לרעיונות
רבה מאור.

מאור, תראה...

אני מקווה שהבנתי את כוונתך, אבל לא כלהפרטים ברורים ולכן, תתיחס לתשובה שהכי מתאימה לך. 1. מצב בו מחיר סוג הפריט הינו בעל מחיר קבוע ורק הפריט הנבחר מורכב מסגי פריטים שונים, וכמובן הכמויות מתיחסות לסןג הפריט -------- מוסיפים שדה בטבלת סוגי פריט בשם מחיר ליחידה -------- כאשר בוחרים בפריט, סוג פריט וכמות מתבצע חישוב על כמות כפול מחיר ליחידה שלקוח מטבלת סוגי הפריט -------- במצב זה אתה מבין שצריך יהיה לבנות לולאה שתחשב את המחיר הכולל על כל סוגי הפריטים המתאימים לפריט עצמו. -------- המחיר עצמו יהיה סיכום של תוצאות הלולאה. 2. מצב בו הכמות מתייחסת לפריט אבל המחיר לסוגי הפריט -------- מוסיפים שדה בטבלת סוגי פריט -------- כאשר בוחרים פריט, סוג פריט וכמות מתבצע סיכום של כל סוגי הפריט הרלונטיים. את התוצאה הזאת מכפילים בכמות וזהו בעצם המחיר הכולל 3. המחיר מתייחס לפריט וגם הכמות מתייחסת לפריט -------- במצב זה אין כל עניין בסוג הפריט -------- מוסיפים שדה בטבלת פריטים בשם מחיר לפריט -------- לאחר בחירת פריט וכמות מכפילים את מחיר הפריט (שמופיעה כשדה בטבלא) בכמות - וזהו המחיר הסופי. אני מאוד מקווה שעזרתי חג שמח

InnerKid

New member
אני אנסה להבהיר יותר...

קודם כל המון תודה על הנסיון, אבל אני חושש שבאמת לא הובנתי כראוי, אז אני אסביר שוב. המחיר הנקבע בסוף הוא פונקציה של 3 פרמטרים שונים והם הפריט, סוג הפריט והכמות. אין אפשרות לחשב מחיר סופי לפי מחיר ליחידה כפול כמות, מכיוון שהמחיר לא נבנה כך אלא באופן שבו כאשר הכמות גדלה, המחיר יורד. לגבי הפריטים וסוגי הפריטים - פריט הוא מעין "קטגוריה ראשית" וסוג הפריט הוא "קטגוריה משנית", כלומר - אם יש לי בטבלת פריטים 5 פריטים שונים, לכל אחד מהם יש תתי פריטים שונים (ולכן הקשר אחד לרבים ביניהם, כאשר בטבלת הסוגים יש שדה שמייחס את סוג הפריט לפריט האב שהוא שייך לו) דוגמה: אם בחרתי פריט X וסוג פריט x1 וכמות 1500 - אקבל מחיר מסויים לתצורה זו. פריט X וסוג פריט x1 וכמות 3000 - מחיר אחר, שלא בהכרח כפול מזה של ה-1500. פריט X וסוג פריט x2 - שוב יש את כל הכמויות, כשלכל כמות מחיר משלה. וכך הלאה, למשל לגבי פריט Y וסוג y1 עם הכמויות שלו, וכן פריט Y וסוג פריט y2 וכו´ וכו´ עד שאני מכסה את כל הפריטים, סוגי הפריטים והכמויות. לכן כתבתי שהמחיר הוא פונקציה של 3 משתנים. ע"מ לדעת את המחיר אני חייב לדעת את הפריט, סוג הפריט, והכמות - ואז אדע את המחיר. הרעיון שחשבתי עליו הוא להחזיק טבלת מחירים עבור כל אלו, רק שאני לא כ"כ יודע איך להבנות אותה ואיך להשתמש בה בצורה יעילה. אני מקווה שהצלחתי להיות יותר ברור, ואם יש רעיונות לביצוע אשמח מאוד לשמוע. שוב המון תודה וחג שמח
מאור.

InnerKid

New member
יש רעיונות ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif מישהו ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

bugg

New member
אני מקווה שהבנתי...

לא ממש הבנתי למה החלוקה בין פריט לסוג ואשמח אם תסביר, אבל בכל זאת. לפי מה שאמרת המחיר מורכב מ-3 פרמטרים: פריט, סוג, כמות. לכן, לכל פרמטר יש השפעה על המחיר. ז"א שאתה צריך קודם כל להחליט מה ההשפעה של כל חלק על המחיר. לדוגמא: לפריט X יש מחיר בסיסי, נאמר 10 (זו השפעה ראשונה). סוג Y מכפיל את המחיר הבסיסי ב-1.3 (השפעה שנייה). רגע, אם אתה קופץ עכשיו ואומר שסוג Y לא תמיד משפיע כך על כל פריט, אז ממש לא הבנתי למה אתה מחלק את זה לפריט וסוג. אם זה לא נכון (שסוג Y משפיע באופן דומה על כל פריט) אז שלב ראשון הוא ליצור טבלה של כל השילובים של פריט וסוג (שתכיל: פריט, סוג, מחיר בסיסי). טוב, אז בכל מקרה הגענו למחיר בסיסי (מטבלה של שילובי פריט וסוג או משילוב של פריט וסוג בנוסחא). נשאר לנו לשלב את הכמות. שוב, אתה צריך להחליט מה ההשפעה של הכמות על המחיר, ולהכניס את הפרמטר הזה לנוסחא של המחיר. מקווה שעזרתי קצת. אם יש שאלות, אני פה.

טוב קודם כל שבוע טוב לכולללללם

אז בוא ונראה אם הבנתי אותך הפעם יותר טוב.... אני עדיין מתעקש, שטבלת מחירים תגביל אותך בהרצת האפליקציה. ולכן אם אתה רוצה להגיד שמעל כמות מסויימת המחיר צריך להיות נמוך יותר, אתה מגדיר את זה על ידי מקדם באחוזים. אם כמות מעל 1000 תכפיל את המחיר ב 0.9 (שזה 90% מהמחיר) ולנוחות כולם במקום להגדיר פריט וסוג פריט, מקובל להשתמש במושגים קבוצת פריטים ופריטים..... עוד פעם שבוע טוב

InnerKid

New member
תודה והמשך... ../images/Emo13.gif

אני באמת אבדוק את הנושא של הגדרת המחיר ע"י מקדם באחוזים, אבל גם אם כך אני עושה, אני צריך להכניס באיזה מקום את המקדם ב% עבור כל כמות, ככה שזה בערך אותו הדבר. עדיין אני אזדקק לטבלה של מחירים, לא כך? בנוסף, איך אני מיישם זאת בפועל? כאשר המשתמש בוחר בטופס את קבוצת הפריטים, את הפריט מתוך הקבוצה ואת המחיר - לגרום לכך שבשדה המחיר יתקבל המחיר המותאם לשלושת המשתנים האלו...

InnerKid

New member
../images/Emo51.gif והסברים נוספים

פריטים וסוגי הפריטים הם באמת, כמו שכתב שמוליק בתשובה שלו, קבוצות פריטים ופריטים שבתוך כל קבוצה - כך שכל פריט משתייך לקב´ אב שונה ולכן גם המחיר שלו יכול להשתנות בהתאם לקב´ האב אליה הוא שייך, ובהתאם לפריט עצמו. ועכשיו, טבלה שמכילה את הפריטים ואת שיוכו של כל פריט בה לקב´ האב שלו(ומקושר לטבלת קב´ האב בקשר אחד-לרבים) כבר יש לי. אז אולי בעצם אני יכול להשתמש בטבלה הזאת כבסיס למחירים, רק השאלה היא איך אני מממש את זה? האם בקוד אני צריך לתת עבור כל מחיר נוסחה משלו? האם יש דרך אחרת? שוב הרבה תודה... מאור.

אני מבין ש..........

לכל קבוצת פריטים יש התייחסות מבחינת המחיר והכמויות, בהם המחיר יורד נכון.....? אז בערך בשיטה שהצעתי למעלה.... אם ההתיחסות היא לפי פריטים אז מוסיפים עמודה בטבלה מעל 100 והערך ברשומה יהיה המקדם באחוזים, ועמודה נוספת מעל 200 וכן הלאה וכן הלאה... או שיכולה להיות אופציה נוספת והיא מתן מקדם קבוע לפריט ולקבוצה. ואז באמת לבנות טבלת כמויות, שתחיל מעבר לשדה המפתח כמות ומקדם (באחוזים) ואז מחיר הפריט יהיה, המחיר* מקדם הפריט* כמות* כפול מקדם הכמות.... נשמע מסובך אבל ככה בונים אלגוריתם שיעזור לנו לתת לכל מוצר מחיר יחודי....

InnerKid

New member
המ... לא ממש הבנתי

יש לי 3 טבלאות שכבר בשימוש -טבלת קבוצת פריטים, טבלת פריטים (ובה יש שדה שמשייך כל פריט לקב´ שלו לפי המפתח), וטבלת כמויות. אם הבנתי נכון, אז אני צריך להוסיף שדה עבור כל מקדם שאני רוצה? או שיש שדה אחד שהוא המקדם וערך המקדם הוא הערך עבור כל כמות בנפרד? אין לכל קבוצת פריטים התייחסות משלה למחיר, אלא לכל פריט, עבור כל כמות ממנו, יש מחיר משלו, אולם כל פריט יהיה לעולם שייך לאחת מקב´ הפריטים, ובטופס עצמו, כדי לבחור את הפריטים, המשתמש בוחר קודם מתוך combo box את קב´ הפריטים ואז בשדה הפריטים מופיע לו בתוך הcombo box רק הפריטים השייכים לקב´ אותה בחר. מבחינת המחיר עצמו אין זה משנה מהי הקב´ עצמה, אבל אני חייב לבחור אותה כדי שאוכל לבחור פריטים, ולכן אולי המחיר הוא לא ממש גם פונקציה של קב´ הפריטים, אבל אני חייב לדעת אותה כדי לדעת את שיוך הפריט לקבוצה המתאימה. המון המון
על הסבלנות והנסיון לעזרה... אני מקווה שבסוף אני אצליח להגיע לתוצאה הרצויה
מאור.

למעלה