ABSOLUT CONTROL

krishna

New member
ABSOLUT CONTROL

אני מבקש לישמוע תגובות לשאלה שלי: מהיא או במה מיתבטאת שליטה מוחלטת בגוף? האים קיים אדם כזה ? בעל שליטה מוחלטת בגוף?

Zeev Foux

New member
שליטה מוחלטת

בא נחליף את המילה מוחלטת - המציינת (עבורי) יחס בין אנשים שונים, ונשתמש במילה מלאה - המציינת (עבורי) את הדרגה הגבוהה ביותר שאליה יכול כל אדם להגיע - בהתאם לסולם העצמי שלו. שליטה מלאה? לא שמעתי, אם כי ישנו תיעוד על שליטה ברמות הרבה יותר גבוהות ממה שהיינו מאמינים. אבל אני חושב שאנו (מתאמני אומנויות הלחימה) שואפים לרוב לתחום דומה אבל שונה - תחום המודעות. מודעות מוחלטת - שמעתי וגם ראיתי.

aiki-freak

New member
מודעות מוחלטת...

זאב, נשמע שיש לך סיפור מעניין לספר. סיפור שהייתי שמח לשמוע.
קראתי סיפורים על יוגים ומאסטרים של צ´י קונג שהגיעו לשליטה מדהימה בגוף, שאיפשרה להם לבלוע רעל (ציאניד) או לבלות 15 דקות במיכל אטום לחמצן או לעצור את פעימות ליבם. אבל לגביי שליטה "מלאה"...הממ... נראה לי שתמיד יש מה לשפר. אותו יוגי שמסוגל לעצור את פעימות ליבו לא בהכרח יכול לבצע סלטה באוויר או לנגן קונצ´רטו לפסנתר של בטהובן. פשוט יש מספר בילתי מוגבל של דברים שהגוף יכול לבצע. מה זה אומר מודעות מוחלטת?

חובבן

New member
ההודעה הבאה מיודעת למבוגרים בלבד

בספר ללימוד יוגה שהיה לי מתואר כיצד לשבת בדלי מים, וע"י הפעלת שרירים טבעתיים שונים לבצע לעצמך חוקן. לא לנסות בבריכה ציבורית!!!

Zeev Foux

New member
כשהייתי צעיר יותר

והתאמנתי ביוגה וקונג פו יום-יום, גם הצלחתי לעשות זאת במידת מה. האמת? אני בעצמי לא יודע למה הפסקתי.

לא 15 דקות במיכל אטום לחמצן, אלא

4 שעות, בניסוי שנערך ע"י נאסא, בשנות השישים. נאסא רצו לבדוק אם יש אפשרות ללמד אסטרונאוטים לנשום פחות, לאכול פחות, לשתות פחות וכו´, ובין השאר הם בדקו את הנושא הזה. יוגי הודי נכנס למיכל אטום, בגודל מטר מעוקב (אם זכרוני נכון), וישב בו 4 שעות כשהוא מחובר למוניטור לב ונשימה. הוא נשם בקצב של כ-4 נשימות לדקה, הדופק שלו ירד לסביבות 30 בדקה, ואחרי 4 שעות, כשהוציאו אותו, הכל חזר לנורמלי (יתכן שזכרוני מטעני בקשר למספרים המדויקים, אבל זה הכיוון הכללי). התוצאות של הבדיקות היו מדהימות, אבל בנאסא החליטו שכנראה שלוקח יותר מדי זמן ללמוד את זה... או שהאסטרונאוטים לא היו מוכנים לעבור לדיאטה צמחונית?

2 סיפורים מדהימים

מכלי שני (אדם שאני סומך עליו באופן מוחלט, דיווח לי על שראה במו-עיניו): 1. אדם שהעלים נקודת חן מפרצופו תוך שבועות אחדים (באמצעות מדיטציה). תירץ זאת ב"מה הבעיה??? זה בסך הכל שינוי קטן מאוד בתחלופת התאים באותו איזור..." 2. אדם שמסוגל לנקב את כף ידו, בעודו בהכרת מלאה, באמצעות תיל מתכת קצר, ולהעבירו באיטיות דרך הנקב אל הצד השני (כלומר, ממש ליצור חור בכף היד שלו, מצד אחד לשני!!!), מבלי לחוש כאב כלל (שליטה מוחלטת בתחושת הכאב שלו), וכמובן שהפצע נרפא מהר מאוד יחסית. אלו הן דוגמאות נחמדות ליכולת השליטה שלנו בעצמנו, אה?

Zeev Foux

New member
מודעות

מהי מודעות? מהי מודעות לגבי החלק הפנימי של הקמיצה הרגע? אותו דבר אבל כל הזמן ולגבי כל חלק בגוף מהווה מודעות מלאה. אתה זוכר? זוכר את עצמך?

אתה מתכוון למודעות ל:

גוף (חיצונית) גוף (פנימית - כולל איברים פנימיים) מחשבות רגשות זכרונות אני ...? ומה עם הסביבה החיצונית? מודעות הרי כוללת גם אותה, לא? אבל על איזה חלק של הסביבה החיצונית אנחנו מדברים? על החדר הנוכחי? על הבנין כולו? על העיר כולה? על כדור הארץ כולו? על הגלקסיה כולה? אני שואל כי אני רוצה להבין את כוונתך. אני אינני יודע למה אתה מתכוון. אם אתה מתכוון "רק" למודעות אל "הגוף הפיסי", אנא אמור זאת... וגם פרט לאיזו רמת מודעות אתה מתכוון ב"מלאה" (זה כולל כל אחד ואחד ממיליארדי התאים, בנפרד? ברור שלא... אז מה כן?) שלך בן

מורה יפני אמר פעם לניר מלחי, המורה

שלי: "מאסטר אמיתי הוא אדם שמסוגל להחזיק ברזל מלובן ביד." פעם חשבתי שהכוונה לאדם המסוגל להחזיק ברזל מלובן בלי לקבל כויה - היום אני חושב שהכוונה לאדם המסוגל, בהכרה מלאה ודעה צלולה, להחליט להחזיק ברזל מלובן ביד, למרות הכויות, והכאב, וריח הבשר השרוף - ולבצע את החלטתו, ללא היסוס, אם הסיבה לכך מספיק חשובה. (למה שאדם יחליט לעשות מעשה כזה? אולי כדי להוציא אדם ממכונית בוערת, או כדי להפחיד אחרים [כמו ז´אן ולז´אן ב"עלובי החיים"], או מאיזו סיבה שלא תהיה - הכוונה היא ליכולת להחליט וליישם, ללא היסוס ורתיעה, גם כשכל עצב בגוף צורח עליך להפסיק, לעצור, לברוח. ואני לא מתכוון לאדם שעושה מעשה מדהים מתוך טירוף, או טראנס, או תחת השפעת סמים - אני מתכוון לאדם שמבין את מלוא המשמעות של מה שהוא עושה, בהכרה מלאה ודעה צלולה - חושב, מחליט, עושה.

aiki-freak

New member
גום ג´אבאר ../images/Emo8.gif

בעצם.... האם פול אטריידאס היה מושך את ידו במידה ולא הייתה מונחת מחט רעילה לצווארו? המממ...

וזה לא מספיק? לשמור על החיים לא

מספיק חשוב? פראנק הרברט בהחלט הבין משהו!

דאו

New member
אני ראיתי בסין

לפני כמה חודשים אדם שמחזיק ברזל מלובן בידו. הסיפור הרבה פחות דרמאטי ממה שאפשר לחשוב. היינו בבית חרושת לייצור משחה נגד כוויות. משהו מיוחד מאד לפי הסינים. להם יש שיטת מכירה כזאת שהם מכניסים קבוצת אנשים לחדרים חדרים בתוך בית היצור, מראים להם שם הדגמה, ואז עטים על הקורבנות (הקונים) עם מוצריהם. בקיצור הם כמובן ביצעו מולנו הדגמה של אפקטיביות המשחה נגד הכוויות על אדם שהחזיק ברזל מלובן. הם הכינו שרשרת ברזל מלובנת על אש. שרשרת כדוגמת זאת שקושרים בה אופנועים. השרשרת הייתה לבנה ואדומה מרב שהיא הייתה מלובנת ורותחת. זה היה ממש מפחיד. שתי נשים החזיקו אותה במקלות מיוחדים משני הצדדים. אותו אדם שעשה את הניסוי עמד באמצע ובלי להניד עפעף פשוט תפס את השרשרת המלובנת בתוך כף ידו. הוא אפילו לא הניד עפעף. ריח של בשר חרוך עלה באויר והוא פתח את ידו ועבר בין כל האנשים ההמומים/ המזועזעים/ שישבו שם.(אני הסרטתי את הכל בוידאו)...מיד מרחו לו ממשחת הפלא. ואחרי עשר דקות בערך הורידו לו , והכל עבר. נו...מה תגידו??? סיפור פשוט לא? והוא לא מאסטר שמאסטר. הוא פשוט עובד בבית חרושת שרוצה למכור משחה. אני בטוחה שהוא "מבין את מלוא המשמעות של מה שהוא עושה, בהכרה מלאה ודעה צלולה-חושב מחליט ועושה". לא מתוך טרוף או טראנס, הוא משתכר למחייתו ומרויח לחמו למחיית משפחתו. זה הכל simple as that. דאו

Zeev Foux

New member
סין וסיני

משהו דומה ראיתי בסין על משחה נגד חתכים (שלפי המוכר נעשתה על פי מרשם סודי שהוגנב משאולין החוצה לפני מאה שנה ומאז נשמר במשפחתו). בכיכר אותה עיר שביקרתי בה נעץ אותו בחור סכינים באמת ידו ולאחר הוצאת הסכין טיפל בעצמו באמצעות המשחה. ה"קרבנות" (קונים) היו הפעם סינים כשרים ולא תיירים. ועוד על ברזל מלובן (שמישהו יעצור אותי :) ) להחזיק ברזל מלובן תמיד מזכיר לי את דרום סיני, שם ראיתי כמה דברים מדהימים הנוגעים לכוויות ובעקיפין לאומנויות לחימה. ראשית מבחן האמת, בה נדרש הנאשם ללקק מחבת מלובנת, ובוחנים את אמיתות דבריו על פי חומרת הכוויות שבפה (פגשתי אנשים שעברו זאת ויצאו זכאים)... שנית אני נזכר בבדווים הזקנים שלוקחים את הגחל ביד ובזריזות מקפיצים אותו לראש פירמידת הגחלים או לפיית המקטרת – לפי הצורך.. אבל הדבר המעניין הוא ה"כווה" (כף דגושה = כוויה בעברית = cauterization) שהיא שיטת טיפול בכוויות המזכירה מאד את הטיפול במוקסה (Ai Zhen), רק שהפעם מדובר בכוויה ישירה על העור, לרוב של ראש מסמר מלובן ולעתים של צרור עלים מהודק – לרוב צמרנית הסלעים אך גם לענה – טבולים בסירופ סוכר סמיך ומוצמדים אל העור. זהו טיפול מאד נפוץ. הנקודות בהם מטפלים ב"כווה" מזכירות מאד את הרפואה הסינית ואת הנקודות הממופות שם. במחקר שנערך בצפון הסהרה (הצרפתים לא השאירו אבן לא הפוכה...) על השיטה התברר כי השיטה "מדעית" הרבה יותר מכל שיטות הטיפול הנפוצות בקרב נוודי המדבר וכי הידע עבר מרופא לשוליה בצורה של "קסידה" שזה מעין שיר ארוך בעל משקל קבוע, אותו משנן התלמיד בע"פ. אגב, לא הוכח קשר לרפואה המזרחית, למרות שהערבים סחרו עם סין כמעט תמיד (המסגד הראשון הוקם בסין (בקנטון) שנתיים בלבד לאחר מות מוחמד). הצרפתים, שהיו הראשונים שהתייחסו לנושא, העלו את ההשערה כי מדובר בפיתוח במקביל ואילו חוקרים עכשווים יותר נוטים להאמין בהתפשטות הידע אכן מסין, אם כי, כאמור, זה לא מוכח.

דאו

New member
סליחה לא הבנתי.

שעבדו עלינו? שעבדתי עליך? שעבדו עלי? (ועל השאר לא)? מה, מי, מו , לא הבנתי...

דאו

New member
הוא באמת עשה את זה!!!!!!!!

אני עמדתי כל כך קרוב אליו שכמעט עמדתי לו על האף!!! והרגשתי את החום הרב שהפיצה השרשרת המלובנת.בררררררררררר אני לא באה לעבוד על אף אחד. (באמת באמת באמת)!!!!! אולי הם עבדו עלינו.(???) זה ועוד איך יכול להיות. אם אתה יודע ומכיר אשמח לשמוע....מה ידיעותיך בנושא. זאב??? הלללללוווווווווו.........

Zeev Foux

New member
מאחר ולא הייתי שם - אין לי מושג

אבל המקרה שאני ראיתי - בחור צעיר נעץ סכין באורך של כ 50 ס"מ באמת היד, היא יצאה מהצד השני, הוא נתן לכולם לראות ולמשש את הסכין ואת היד, ולי היה נראה שהוא פשוט היה במין טרנס. מה לעשות והעולם הוא מקום מעניין

למעלה