Abraham Zelig Salata dob 1862

iatzmon

New member

שלום וברכה
אביו של סבי היה אברהם זליג סלטה שנולד כנראה סביב 1862.
ברישום המצ"ב מ JRI POLAND מופיעים 2 "אברהם סלטה" אחר אברהם זליג סלטה ואחד אברהם אשר סלטה הכהן. אמנם מצוי שהשם "אשר" הוא שמו העברי של "זליג" אך כאמור יש לנו כאן ל"אברהם זליג סלטה" רק רישום לידה, ול"אברהם אשר סלטה" רק רישום מיתה, כך שיתכן ואלו שני אנשים שונים ואני צריך ראיה או סימוכין לקביעה כי הם אותו אדם או שני אנשים שונים. אני יודע שיש כאן סבירות גבוהה כמו למשל ששניהם אברהם בן דויד סלטה וכן שנראה כי לא היו הרבה סלטה יהודים בפולין, אך זה לא מספיק לצורך ברור משפחתי מאוד חשוב עבורי.
מכיוון שהן על קברו של אברהם אשר בן דויד
http://cemetery.jewish.org.pl/id_47203/info/
והן על קברו של דויד בן בצלאל
http://cemetery.jewish.org.pl/id_51828/info/
מצוין שהם כוהנים נראה די ברור כי אברהם אשר הכהן הוא בנו של דויד בן בצלאל הכהן.
אך כאמור השאלה הגדולה שעלי להגיע לפתרונה היא איך מוודאים אם אברהם זליג סלטה (סבא-רבא שלי) הוא הוא אברהם אשר סלטה או לא??
נדבך נוסף שמגביר את השאלה זה קיברו של משה חיים בן אברהם סלטה אף הוא בפולין אך לא בורשא אלא ב Narew http://cemetery.jewish.org.pl/id_126334/info/ 
אף הוא בנו של אברהם סלטה אך על קברו אין ציון של כהן ולכן יתכן שהוא בנו של אברהם זליג סלטה ואז זה אומר שאברהם זליג סלטה, אינו כהן והוא אינו אברהם אשר סלטה.
זו שאלה גדולה ומשמעותית מאוד עבורי
תודה רבה!
יצחק עצמון (סלטה לשעבר)
טלפון 0544890444

שאלה מעניינת מאוד

האם עיינת ברישומי הלידה/פטירה המקוריים של שני האברהם-ים? אם מופיעים שם שמות ההורים, אזי ניתן אולי להקטין את טווח האי-ודאות.

iatzmon

New member

כן. בקובץ שצרפתי קודם יש רק רישום לידה לאחד מהם שהוא הסבא רבא שלי (מצורף העתק מתורגם)
כאמור לשני האברהם-ים האחרים יש רק רישום מיתה ואין רישום לידה. אם הייתי מצליח להגיע לזה זה היה פותר את השאלה הזו. האם יש מקומות נוספים חוץ מ JRI שהיית ממליץ לחפש בהם? אולי יש מישהו בפורום שמתמחה בנדון ויוכל לסייע לי? אני מוכן לשלם על השרות מפאת החשיבות שלו עבורי.
תודה רבה

אקשט

Member
סבירות גבוהה מאוד שמדובר באדם אחד

הקשר בין אשר ובין זליג הוא קשר חזק מאוד ונפוץ מאוד.
אשר זליג נתפס כשם אחד (כמו יצחק אייזיק או מנחם מנדל) ולא כצירוף של שני שמות. [להמחשה - סביר להניח שאשר זליג הוא נכדו של אשר זליג].
אברהם-אשר (או אברהם-זליג) הוא צירוף של שני שמות.
[להמחשה: סביר להניח שאברהם-אשר נקרא ע"ש שני אנשים - אחד אברהם ואחד אשר.]
לאור זאת, ההסתברות שבאותה משפחה, באותה תקופה, יהיו שני אנשים שונים - האחד אברהם אשר (שאיננו זליג) והשני אברהם זליג (שאיננו אשר) היא נמוכה מאוד-מאוד.

iatzmon

New member

כן אני מבין זאת אך יש לי צורך בראיה כי יש לזה משמעויות עבור משפחתי.
הייתי שמח למצוא אפילו מסמך אחד שיאשר או יפרוך זאת
החיפושים שלי היו רק בJRI אולי יש עוד מקומות רלונטיים?

iatzmon

New member

אינני יודע. איך ניתן להזמין זאת? את מה שיש לי השגתי דרך GRI POLAND

פגי11

New member
כדאי להפריד?בין ורשה לבין נרבקה

ורשה-1862 נולד אברהם זליג,בנרבקה-נפטר משה-חיים בן אברהם ב-1921,(כנראה לא אותו אברהם שנולד בורשה,אזורים אחרים?אין לדעת?)בנרבקה-דויד בן בצלאל הכהן-נפטר ב-1888,בצלאל(-שנקרא ע"ש סבו),בנו של דויד הכהן נפטר ב-1896.יש עוד בן של דויד,שפסל-שהתחתן ב-1877,וגם שם בנו דויד נולד ב-1889,האם יש קשר בין שני המקומות??כאמור-אברהם אשר בן דויד מורשה ,נפטר ב-1907,חנה בת צבי,כנראה אשתו ?נפטרה 1913.רק לציין כי כמות החומרים מאזור נרבקה מעטה ביותר וכמעט אפסית,שלא לדבר על תעודות לידה ועוד שנרשמו בקהילה ואבדו.

iatzmon

New member
משה חיים בן אברהם סלטה

כן אכן יתכן ומשה חיים אינו בנו של בהא רבא שלי בגלל פער השנים ביניהם אם כי יתכן ומת בצעירותו והוא כן בנו. אגב ידוע לי שלסבי דויד סלטה היו שני אחים ששמם היה MEYER ו ROMAN יתכן אולי שמשה חיים סלטה הוא MEYER?

iatzmon

New member
דויד סלטה ביאליסטוק

מעניין אגב שביד ושם נמצא רישום של דויד סלטה מביאליסטוק
=​
<p> </p> <p> אך אין מסתבר שזה אותו דויד סלטה סבו של סבי דויד סלטה בגלל השנים - מצויין בדף עד שהיה בן 60 בשואה והדויד סלטה בן בצלאל שמופיע בJRI P נפטר 1888 וסבי דויד חיים סלטה נולד ב1898 ונפטר ב1945 וקבור בארץ ישראל.</p>

הבנתי, אחן לך רישום פטירה, יש מצבה

סריקה ראשונית של המצאי מוורשא - אחנח רואה רשימי פטירה ששרדו מ 1907. אך
מאחר ש JRI-P מתרגמים רישומים מווארשה ממש בימים אלו אני מציעה להתקשר למנהיגת העיירה ולשאולאם קיימים רישומים שעדיין לא הועלו לאתר. אם כן, אם תתרום למען המשך עבודת התרגום הם ישלחו לך את הנתונים.
מצאית וקישור להדסה כאן:
[URL]http://jri-poland.org/town/warszawa.htm[/URL]

למעלה