abayudaya

abayudaya

באוגנדה, לפני כ 90 שנה היה אדם, מקומי,נוצרי, שגילה שבשום מקום לא כתוב שישו ציווה להפסיק לקיים את מצוות התורה. התחיל לקיים את הכתוב בתורה. והנה, יום אחד, פגש אדם זר, שראה שהוא נבדל משאר הסובבים אותו, ואמר לו שהוא מתנהג ממש כמו יהודי. אז אמר אותו אוגנדאי: "נו שויין, אז אני אהיה יהודי". מאז ועד היום הצטרפו אליו (הוא עצמו כבר לא בין החיים), אנשים שונים שמנסים להתנהג כמו יהודים, קוראים לעצמם אבאיודאיה, ומקווים שהעולם היהודי יכיר ביהדותם. נכון להיום, יש קהילה קונסרבטיבית התומכת בהם. ואם תשאלו, למה סיפרתי לכם את כל הסיפור הזה, אומר לכם, שבחור בן 17, בן של אחד מראשי הקהילה, ביקש ממני למצוא לו חבר למייל. (הוא כותב אנגלית מצויין)

עיקר שכחתי

מי שרוצה להרים את הכפפה, מוזמן להשאיר לי מסרישי. וחוצמזה, ניסיתי להביא לכאן תמונה ולא הצלחתי....

לגבי התמונה

אולי לא הצלחת כי היא כבדה מדי. נסי להקטין ובעניין ה"חבר לעט" - אם הוא בן 17 כדאי אולי לפרסם את הסיפור באחד מפורומי הנוער.

תמונות

נפלאות, אבל לא אני צילמתי אותן... הבחור שדיברתי עליו, אם אני לא טועה, מופיע שם ב"עמוד" הרביעי, מניח תפילין

שרוֹן

New member
אי אפשר לשלוח להם איזה רבי מחב"ד

שיראה להם איך שמים מזוזה כמו שצריך?ואם הוא כבר שם, שיעשה בדיקה אם המקווה כשר.עצם העניין מרשים ביותר, והתפיסה הזו, שישו אף פעם לא אמר שצריך להפסיק לקיים את מצוות היהדות, חתרנית ומשמחת לפחות כמו ההפוכה הזו.

אלי ו.

New member
היהדות אינה דת מסיונרית

היות ואותם אנשים נחמדים אינם יהודים אין לרב מחב"ד מה לחפש שם. בקשר לכריסטוס, זה ענין מסובך. לפי האבנגליונים הוא אמר שהוא לא בא לבטל את המצוות אלא למלא אותן ושכל ההולך אחריו צריך לצדוק כמו הפרושים ולשמוע לפרושים "היושבים על כסא משה" אבל מצד שני יש שם גם סיפורים על ריפוי הפגנתי של אדם בשבת, קטיפת חיטים בשבת ווכוח על חובת נטילת ידיים לפני האוכל. בכל מקרה, מי שתרם להתפשטות הנצרות הקדומה היה פאולוס שביטל את החיוב במצוות ואגרותיו מקובלות ע"י כל הזרמים הנוצרים שאני מכיר.

שרוֹן

New member
כן, אבל ראית איך הם שמים מזוזה?

וגם המקווה קצת מדאיג. כאילו, אם הם כבר בעניין, שיעשו את זה קום איל פו.

לפי מיטב הבנתי,

ישוע פשוט עשה מה שרפורמטורים אחרים עשו אחריו- קילף מהמצוות כל מיני דקדוקים שדבקו בהן. הריפוי ההפגנתי של האדם בשבת נעשה על ידי ציווי (קום ולך, או משהו כזה), קטף המלילות נמצא שוב בתחום אפור, ואותו כנ"ל נטילת הידיים. פאולוס לא ביטל את החיוב במצוות. הוא ביטל את החיוב של הערלים במצוות- ובאחת מאגרותיו אף קבע בפירוש שאם ערל נימול הוא חייב לקיים את כל מצוות היהדות.

אלי ו.

New member
לא כ"כ פשוט

הריפוי ההפגנתי של בעל היד היבשה לא היה במלים ונעשה במופגן מול חכמים. פאולוס אמנם כתב שגוי שמבצע את ה"חיתוך" חייב במצוות אבל במקביל הוא אכל מאכלי פיגולים ומעיד על פטרוס שגם הוא אכל עם גויים. יש באמת תפיסה נוצרית הטוענת ש"ישראל שברוח" (נוכרים המאמינים בכריסטוס) נצדקים באמונה בעוד "ישראל בבשר" נצדקים במצוות, אני אפילו מכיר כמה נוצרים ממוצא יהודי ("משיחיים") שמאמינים בכך. בפועל, אם תקרא את האגרות תראה שהתפיסה הזו מאוד בעייתית. הגויים שמאמינים בכריסטוס הם אחים לאמונה וחלק מאותה קהילה של יהודים המאמינים בכריסטוס (את זה כותב פאולוס במפורש) פאולוס גם כותב שאל לא לבן קהילה לנקוט עמדה שיפוטית כלפי החברים האחרים. במצב כזה בן קהילה אחד לא יוכל לשתות מיינו של בן קהילה אחר, לא יוכל לאכול אצלו או לאפשר קשרי חיתון. במצב כזה נוצריה ממוצא נוכרי שתרצה להתחתן עם נוצרי ממוצא יהודי תאלץ להתגייר, דבר שפאולוס ניסה למנוע מלכתחילה.

שרוֹן

New member
קן, כזותי מה נכנסת בכיס

ושרה שירון כסידיתית מתי לוחצים בקפטור. נחמדת מבחינת פיזיקו-ביולוגית. לא יודע עשה פדיחיות כמו זה רבית רשי ישראל. יודע עשה פרגמטיות חשובה.

למעלה