אני מאוד אהבתי...
את האוכל, רוב הזמן, אני זוכר שהכזרתי כמה סטודנים, והם הזמינו כזה אוכל טעים, חבל שזה היה בהתחלה של הטיול שלי אז לא ידעתי סינית בכלל, אז אין לי מושג אין להגיד אותם, היה דג אדום כזה יפה וטעים, אווז נחמד(זה היה ביונאן, קונמינג), המממ... ועוד כמה דברים טעימים. ואז באו שתי הסיניות שאני וחברי האמריקאי שפגשתי באוטובוס מדאלי לליג'יאנג, שהכרנו בטריפ של טייגר סליפינג גורג'

, אז הן הזמינו כזה אוכל טעים.... אוף אוף חבל שאין לי מושג איך קוראים לאוכל הזה.... ואז הגעתי לסיצ'ואן... גיליתי שאני יכול לאכול חריף, ואוהב את זה, בסיצ'ואן הכל טעים!! חוץ מאצות שאני תכלס לא אוהב בכל מקרה, ועוד כמה דברים שאני לא אוהב מהבית, אבל נגיד.... shui3 zhu4 niu2 rou4 אם זה ההעברות הנכונות, נו בסינית 水煮牛肉, שזה הפך למאכל האהוב עליי בסין, שהמשכתי לשיאן הטבח במלון היה במקרה מסיצ'ואן(השמועה זרמה לאוזניי ששאלתי אם יש להם 水煮牛肉), אז הוא הכין לי את זה בול כמו בסיצ'ואן עם הפלפל של סיצ'ואן והכל, ובביג'ינג היה מקום ממש ליד ההוסטל שלי שזה מסעדה מפוארת, ומגישה את המנה האהובה עליי ב16 יואן(לבייג'ינג זה כלום!). יש גם את האוכל הסינצ'יאנגי הטעים, מושפע הרבה ע"י מוסלמים, מנות טעימות אחת אחת, אפילו יש נודלס כמו ספגטי איטלקי, בפינג-יאו היה להם את האטריות המיוחדות שלהם, משהו קטן כזה ומרובע, לא זוכר איפה אבל איפשהו הכינו לי נודלס מהראש חחחח, המטבח הסיני כזה מגוון..... בכל מקום טעמתי את האוכל המקומי, הכי לא אהבתי היה את האוכל של שנגחאי(מקורי... הלכתי עם תושבת שנגחאי שפגשתי בצד המערבי של סין בשבוע 1 במאי), האוכל לא היה משהו. פקין דאק נחמד, בקייפאנג יש אחלה שווארמה בפיתה בחצי שקל... אהה ולא, over the bridge noodles של lijiang, אפילו לא לנסות, הם שמים ג'וקים שמזמינים את המנה הכי גדולה... איכס הם מסתכלים עלייך בצלחת חחחחחחח, ובכללי זה לא משהו, תתעלמו מהלונלי בזה...... בכלל לונלי מטעה הרבה בקטע של אוכל. המלצה, תכירו מקומיים ותבקשו שיזמינו משהו של האיזור... בכל איזור יש אוכל אחר... יצא לי פעם ללכת ליום הולדת של סינית והייתי בטוח שנלך כולם למסעדה סינית, והיא בכלל הביאה אותי למסעדה רוסית בביג'ינג, חחחחח נקרעתי מצחוק, היו חברה מהנבחרת האולימפית של רוסייה, הבנתי איזה מילה או שתיים מזה התלהבתי

בסין, לשמוע רוסית... מוזר.. קיצר חודשיים וחצי בסין והבנתי שהאוכל מצויין... סליחה על החפירה, כיף לעלות זיכרונות.... בזמן שחזרתי בדיוק למלחמה

לצפון, למטחים הבלתי נגמרים....