Aאלה

my song

New member
Aאלה

כשמשתחררים, אז אוטומטית משתייכים שוב לקופ"ח בה הייתי חברה לפני הגיוס? אני צריכה להתקשר אליהם? יש תשלום מסויים?

danielo18

New member
ברוכה הבאה לאזרחות..

זה לא אוטומטי. את צריכה לגשת לסניף של הקופ"ח,ולחתום על המשך חברות. כמה זה עולה? לי זה עולה לפחות70שקל ברבעון (כולל כל הביטוחים המשלימים וולא כולל ביקורים אצל רופא וכאלה)

בכנסי משתחררים יש כל מיני מבצעים שרושמים

אותך, אני חזרתי לקופ"ח שהייתי בה- מאוחדת, ויש לי שנה או שנתיים חינם.

my song

New member
אזהו

שבגלל שהשארתי פרטים וחתמתי, בכנס משתחררים, אז עד עכשיו לא פניתי אליהם.. אז אני תוהה, אם לפנות ללשכת קופ"ח שלי למרות שהשארתי פרטים חודשיים לפני שהשתחררתי

אני השארתי פרטים חלקיים

כי לא היה לי מס' חשבון בנק ובלה בלה, ואז התקשרו אליי אחרי כמה ימים... אבל לדעתי את יכולה גם ככה להתקשר, הרי לא ירשמו אותך פעמיים הכל מופיע במחשב. ובכלל את לא חייבת להרשם דקה אחרי השחרור, אני נרשמתי אחרי יומיים או משו

my song

New member
ממ..

אני משוחררת כבר 3 שבועות.. טוב נו, אם הם רשמו ת'פרטים, אז רשמו..

אז תתקשרי!!

חשבתי את לפני שחרור.. זה לא טוב לא להיות בקופ"ח.. אם חס וחלילה תצטרכי לראות רופא? לקבל תרופה? וזה גם בניגוד לחוק

my song

New member
אז

זאת השאלה, אם אני מתקשרת ומשאירה פרטים - מהן החובות? האם יש תשלום מסויים כשאני חוזרת להיות בקופ"ח?

ק ד ו ש

New member
רוב הקופות חולים

נותנים איזה תקופה של שנה שנתיים ראשונות בחינם. אני לא יודע להגיד בדיוק כי לי יש ביטוח מושלם שאמא שלי דואגת לו בכלל, אבל לפי מה שאני זוכר זה אמור להיות חינם בהתחלה. ותעשי את זה מהר, להיות רשומים לקופת חולים זה חובה, וסיכון גדול לא לעשות את זה כי אי אפשר לדעת מה קורה מחר או מחרתיים.

ועניתי לך, מזאת אומרת מה החובות?

מה את כבר חייבת? להם?! כולה נרשמת מחדש, זה לא ביג דיל אני לא שילמתי כלום ויש לי פטור מדמי חברות לשנה או שנתיים לא זוכרת. תחשבי שהם רוצים לדוג אותך אחרי השחרור, והם צריכים לעשות שיהיה לך כדאי ללכת דווקא אליהם ולכן הם מוותרות על תשלום עכשיו, בידיעה שיש לך עוד הרבה שנים אח"כ לשלם וזה יוצא להם משתלם כי הם הגדילו את מעגל הלקוחות. פשוט תבררי בקופה שהמשפחה שלך בה, הכי נוח

ISpy

New member
תשלום והצטרפות

ראשית, חשוב להבהיר שעפ"י חוק בריאות ממלכתי אין דבר כזה דמי חבר בקופ"ח או תשלום כלשהו בעבור שירותי הבריאות הבסיסיים שבחוק. לעומת זאת, כל אזרח מגיל 18 ואילך מחוייב לשלם לביטוח לאומי תשלומים גם בעבור מס בריאות (וזאת בלי קשר אם הוא מובטל, עובד, סטודנט וכו'). לחיילים המדינה משלמת בעבור זה. לשכירים המעסיק משלם. מובטלים וסטודנטים צריכים ליצור קשר עם ביטוח לאומי ולשלם ישירות באמצעות פנקס. לעומת זאת, בעבור שירותי ביטוח משלימים (שב"ן) הקופה גובה תשלום ישירות - בקופת חולים כללית למשל חייל משוחרר מקבל שנה חינם. לגבי הצטרפות לאחר השחרור - יש לגשת למרפאה הקרובה לביתך עם תעודת שיחרור והם יסדירו הרישום. זה אמור להתעדכן אוטומטית עפ"י רשימה שמועברת ע"י הביטוח הלאומי - בפועל זה לא עובד כל כך טוב וגם אחרי שתירשמי במרפאה עדיין יקח זמן עד שתהיי רשומה בביטוח המושלם וכו'.

פוטיק

New member
ככה זה עבד אצלי

אני משוחרר כבר עוד מעט חודש ומלפני כמה ימים קיבלתי בדואר מעטפה שרשום עליה "מכבי" ובתוכה הכרטיס חבר וזהו, זה היה די מצחיק, חשבתי לקבל מכתב בסגנון "שלוש שנים לא שמענו ממך, ברוך הבא לאזרחות" אבל לא.. נרשמתי למכבי אצל האישה שרושמת למכבי בנופש המבצעי באשקלון, אבל בכנס משתחררים את לא תוכלי להימלט מהקריאות החוזרות ונשנות "אחי/אחותי איזה קופה היית לפני הצבא ?!"

למעלה