___

כל הכבוד על ההשקעה אבל:

זרקת פה סתם רשימה בלי אבחנה. חלק מהרשימה הם לא שייכים לפסיכדליה בכלל. וגם הצפת את השואלת בעודף מידע...

Gil Keltch

New member
כל מה שמופיע ברשימה

הוא פסייכ גם אם חלק מהשמות מוכרים גם בזאנרים אחרים

TheGlassPrison

New member
צודקת :)

קצת נבהלתי מהככמות, לא ידעתי מאיפה להתחיל אבל תודה. מישהו יכול לכתוב קצת יותר ברור?.....

כתבתי לך! טוב צימצמתי ל-3

the crazy world of Arthur Brown (הראשון) July (הראשון) soft machine - vol 1 ו... אתה רואה Gil Keltch , הבהלת אותה!!! וגם: APHRODITE’S CHILD – 666 P.L.J. BAND – ARMAGEDDON CIRCUS 2000 – AN ESCAPE FROM A BOX אלה למשל הם פרוג מובהק. וגם דיוויד אלן ו- CZAR הם לא פסיכדליה ואני יכול להתווכח איתך על עוד כמה שאני מכיר מהרשימה על קיטלוגם!

Gil Keltch

New member
אתה יכול להתווכח איתי עד מחר

אני לא מעוניין בוויכוחים, כפי הנראה אנו מפרשים פסיכדליה בצורה שונה אחד מהשני שיהיה לך יום טוב ופסיכדלי בכל מקרה

TheGlassPrison

New member
תודה

לא הבנתי משהו. july ו- the crazy world of artur brown אלו להקות או אלבומים?..

תשובה

הלהקה נקראת JULY והתקליט הראשון שלה נחשב לאחד מהקלאסיקות של הפסיכדליה. the crazy world of arthur brown זה אלבום פסיכדלי ענק של זמר בשם ארתור בראון.

דדאלוס

New member
אפשר להוסיף לרשימה

את Ozric tentacles? כמעט כל אלבום שלהם יעשה את זה, אני, למשל, אוהב את Become the other. וגם אם יחלקו עלי, הצמד האוסטרלי The Church עושה רוק פסיכדלי. נסי למשל את Sometime Anywhere או את Priest = Aura

CaerBannog

New member
אם כבר ממליצים על אוזריק

אז לא כדי לציין שהם להקה מאוד אלקטרונית ושהם בכלל מהתקופה הארונה ולא משנות ה60-70? אני בכל מקרה גם מאד אוהב אותם, אבל נראה לי שהם יותר פרוג מפסייכ, למרות האווירת סמים והאלקטרוניקה (ואלי בגללה) המוזיקה עדיין מאוד מורכבת והנגנים ברמה די גבוהה..

דדאלוס

New member
לא נראה רלוונטי

בדקתי שוב את השאלה המקורית, ולא מצאתי בה שום התייחסות לתקופה מסוימת. ביקשו המלצה ל"רוק פסיכדלי שהוא לא פינק פלויד". מה בדיוק החשיבות של השנים בעניין? מה זאת אומרת "מאד אלקטרונית?" לא ממש הבנתי אותך. האם אתה מתכוון שלהקות אחרות שהומלצו כאן מנגנות רק פסיכדליה אקוסטית? או שאתה מתכוון שהאוזריקס לא מנגנים בכלים אקוסטים כלל? (לשתי השאלות התשובה היא, כמובן, שלילית). פרוג יותר מפסיכדליה? שוב עניין של הגדרות נזילות, הרגשה אישית ו...לא נצא מזה אף פעם, כנראה. ומוסיף עוד שתי המלצות לרוק פסיכדלי: 1) Porcupine Tree: Up the downstair 2) Beatles: Magical mystery tour

CaerBannog

New member
מה, אתה גמור?

התכוונתי, במאוד אלקטרונית, לעובדה שהם משתמשים בהמון סינטים סמפלרים וכו', שהמוזיקה שלהם היא רוק מאוד אלקטרוני, לא לזה שהם משתמשים בגיטרות חשמליות...

דדאלוס

New member
אם הייתי

מוסיף ארבע קריצות, שמונה סמיילים ושלט מהבהב "ציניות", זה היה עוזר להעביר את המסר? או שהאירוניה הייתה דקה מדי? האוזריקס עושים רוק פסיכדלי. אני נהנה להאזין לו. מכאן והלאה אתה בהחלט מוזמן להוסיף ולהרחיב על ההבדלים בינם לבין Tomorrow never knows

מורנא007

New member
זה יום יפה

1. It's a beautiful day - It's a beautiful day פסיכדליה אמריקאית על סף הפרוג. שילוב של כלים קלאסיים כמו כינור. שירים יפים כמו White bird או Girl with no eyes שחלק ניכר ממנו נישדד ל"בשקט כמעט בסוד" הישראלי. השיר שחותם את האלבום - Time is , דן ביחסי הגומלין בין הזמן לאהבה בראי שנות השישים.

למעלה