+=-._ניתוח כתב יד_.-=+

Shnozli

New member
+=-._ניתוח כתב יד_.-=+

שלום, אני עידן והיתי משח אם תוכלו לנתח את כתב ידי. אני כותב ביד ימין ובצורה כזאת שהיד שלי נמצאת כל הזמן מעל השורה שאני כותב. יש לי כתב לא ממש קריא (יש לי אבחון) אז הנה תרגום למה שרשמתי אם זה נחוץ: שלום לכל פורום גרופולגיה בתפוז אנשים! שמי אלישר עידן (חתימה) ואני בן 16 וחצי. נולדתי ב- 25.3.89 בארץ ישראל, אני גר בפרדס חנה והייתי שמח אם תוכלו לנתח את כתב ידי ולרשום לי מה הוא אומר עלי בעבר, בהווה ובעתיד... אני מקווה שהצלחתם לקרוא את מה שרשמתי (יש לי כתב "קצת" לא קארי... (= ) ואם הצלחתם אז כנראה שיש לכם תואר בכתב חרתומים אם משהוא... בכל אופן תודה לגרפולוגים מבינכם שיעזרו לי (= ותודה מראש לעוזרים
ודרך אגב: רשמתי על דף שורות בעת ירוק ואז סרקתי את זה אך מכיוון שלא ניתן להעלות לתפוז קבצים במשקל גבוהה יותר מ- 250KB אז סרקתי אותה בשחור לבן ויצא קצת מושתש... אבל אפשר עדיין להבין...

שימו לב לדבר הבא:

תבנית של מעוין ו/או מקבילית באיזור העליון ( ל' "לכל" ) ובכתבי יד אחרים במקומות אחרים. זוהי תבנית 'חזקה', בעצם, זהו מנגנון הסתגלות רפורמאטורי חזק שיותר משהוא מלמד את הצלחת הרפורמציה הפנימית של כותבו לחולל שינוי ושיפור בהתנהגותו, לנצח חולשות ולתקן דרך קלוקלת הוא מלמד על קיבוע עמוק ( לא שהוא אדם מקובע ) של האופי והמנטאליות באופן מסוים, שמשתנה ממקרה למקרה, ועל חוסר רצון/יכולת אמיתיים לשנות את צורת החשיבה והגישה הבסיסית ואף ליישם לקחים ממשגי העבר. מתחת לתבנית כזו מסתתרים במקרים רבים דפוסי התנהגות כפייתיים, סדרתיים אובססביים, חזקים מהאדם, שבמקרים רבים מוליכים להתנהגות חריגה. קראתי לכך "תבנית חזקה" שכן היא לא "מקזזת" ( משפרת, מתקנת ) חולשה קיימת אלא מבצעת "המרה" - מחליפה דבר בדבר. זה בערך כמו ההבדל בין מי שעשתה ניתוח פלסטי להקטנת האף ומתיחת העור ( שיפור ) לבין מה שעשה מייקל ג'קסון למשל שניסה באמצעים מלאכותיים להפוך משחור ללבן, ונעשה אובססיבי. הציר האופקי והבריח משקפים מאמצים מגוונים להוכיח לסביבה שהוא איננו מה שסברו וטוענים כלפיו ( התגוננות ) ומאמצים דומים להוכיח שהוא לגמרי אחר. לפעמים ההמרה יוצרת מצבים מגוחכים, אם כי לא תמיד מצחיקים, כאשר פדופיל סדרתי טוען בלהט שלא רק שמעולם לא נגע והתעסק עם ילדות/ילדים הוא שם בכיס הקטן את אמא תרזה ברגישות ובדאגנות שלו לשלומו ואושרו של כל ילד. או כאשר עבריין רוצח שזו דרך חייו מציג את עצמו כמי שלא מסוגל להרוג זבוב. ויש גם דוגמאות אחרות, חיוביות. הדוגמאות שבחרתי הן מקריות ולא קשורות בשום צורה שהיא לכתב שלפנינו, שכלל לא נבדק על ידי, אלא נועדו להמחשה בלבד של יסוד תבניתי.

Shnozli

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל אני לא מאמין שבגלגול הזה יצא לי להיות פדופיל או רוצח...

Shnozli

New member
שאלה חשובה:

יש לי מם סופית הפוכה משום מה ולא משנה מה, תמיד היא תצא לי הפוכה (אלה אם כן יש לי זמן להתחיל ולרשום הכל מסודר ויפה...) רציתי לדעת מה זה אומר שהיא הפוכה, האם יש לזה משמעות בכלל?

אינני יודע לגבי האות מ', בהמשך..

כפי שניתן לראות, באות ל' במלה "לי" השבירה וההתנגשות חריפים פי כמה, בזווית קהה ולכן ההפנמה וההתחברות לכל אותם אלמנטים שמתייחסים לאיזור העלי מצויה בסימן שאלה. אילו למטה, ל' ראשונה "לגרפולוגיה" העיצוב מסוגנן יותר ומבקש להדגיש ולהוכיח כלפי חוץ שבעל עקרונות ומלה הוא. מודגשים בהפרזה עד כדי קישוט יסודות הקער בכתב ומן הסתם גילויי החיזור, הפיתוי, ההתחברות, ההתעניינות ועוד מודגשים. במסריו הוא עשוי להצטייר כמי שיסודות של כנות, אמון, פתיחות וחברות אמיתית הם הם היסודות החשובים לו ונוכחותם בצד השני זו דרישה אלמנטרית. כטבעה של הפרזה טענות אפשריות לצד השני יכולות להתמקד בעובדה שזו השניה לא מספיק מתעניינת, אמיתית, כנה אתו, אך כדאי לקחת בחשבון שגם הוא שחקן לא רע ויודע בחושיו איך לסובב דברים כך שישרתו אותו, אך בה בעת יצטיירו כמשרתים את החברות והשיתוף וטובת הצד האחר. נו ידידי, אולי תחשוף לפנינו את צדדיך הסדרתיים, במידה שיש כאלה ?

Shnozli

New member
תשובה:

לא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון בצדדים סדרתיים אך אם לאובססיות אז יש הרבה, הנה כמה אבוססיות יום-יומיות לדוגמא: ללעוס מסתיק לאכול קרח וכ"ו...

איך אתם מסוגלים לקרוא בהבנה

כתבי יד מסוימים? - האם יש צורך של ממש בקריאה של כל מילה? או שניתן לדגום אותיות ולפיהן לפענח? - כי אני לא הצלחתי לקרוא הרבה מכתב יד הזה. (שאלה של מתחילים
)

Shnozli

New member
תשובה חלקית:

תשובה לכך אני לא יודע (גם אני מתחיל
) אבל גם רשמתי תרגום בתגובה הראשית.

למעלה