..

Iris y

New member
..

יש לי בעיה שאני לא משתפת אנשים במה שאני מרגישה. יכול להיות שזה קשור בכך שההורים שלי תמיד האמינו שצריך לשמור הכול במשפחה, אני לא יודעת. עם חברות שלי אני בכלל לא מדברת על כל הנושא של האבל. גם כי הן לא יבינו, וגם כי אני לא רוצה להכביד. אני תמיד מעדיפה שיחשבו שהכול בסדר ואני מסתדרת... חבר שלי לא ממש מבין, אני חושבת. הוא מקשיב אבל, למשל, כשדאגתי לאחותי ואבא היה בחו"ל, הוא אמר לי שאני צריכה להירגע, והסביר לי בהגיון למה אני לא צריכה לפחד. אבל הוא לא אמר- אני מבין שאת מרגישה ככה אחרי כל מה שאיבדת. או משהו דומה שיגרום לי לדעת שהוא יודע מאיפה הרגשות האלה מגיעים. מעבר לזה אני גם מפחדת שהוא יידע שקשה לי ברמות שקשה לי, כדי שלא יחשוב שאני דיכאונית או משהו ולא ירצה אותי ככה.. ואפילו כאן אני נמנעת מלכתוב, כי אני מרגישה שאני רק אספר על מה שכואב לי. אני לא מגיבה להודעות של אחרות ואני מרגישה כאילו אין לי זכות לשפוך את ליבי כאן בלי לתרום משהו גם לאחרות... אז בקיצור אין לי מישהו קרוב שאני יכולה לספר לו דברים כואבים ומציקים כאלה. פעם הייתי מדברת עם אבא שלי, אבל אז במשך ימים הוא היה דואג לי. דואג שאני לא בדיכאון ולא סובלת, ואני מרגישה שזה ממש מכביד עליו. ואחותי הקטנה, אני מעדיפה לנסות לדובב אותה, כי גם היא לא מספרת מה היא מרגישה. אני מעדיפה שהיא תספר מאשר שאני אכביד עליה עם כל הכאב שלי וזה רק יפגע בה. לגבי יעוץ חיצוני, הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית במשך 4 חודשים, עד שפגשתי את החבר שלי והתאהבתי עד למעל לראש, והרגשתי שכל בעיותיי נפתרו :) ... זה היה לפני שנה וחצי בערך. ולפני כמה חודשים ניסיתי אחת אחרת, אבל לא התחברתי אליה. ובנוסף, יש לי גם רגשות אשמה בגלל שזה עולה כל כך הרבה כסף (!) ואבא שלי הוא המפרנס היחיד. ושוב, יש כאן עניין של להכביד עליו. בקיצור, אין לי ספק שאני צריכה ללמוד להיפתח, כי בכל פעם שאני כן עושה את זה, יוצא שאני מרגישה הרבה יותר טוב לאחר מכן.

לחי7

New member
תאמיני

לי שגם אני ואני בטוחה שעוד הרבה אחרות (ואחרים) לא שיתפו אף אחד במה שעובר עליהם.. בזה אני מבינה אותך כי גם אני לא שיתפתי אף אחד במה שעברתי ועדיין עוברת... גם לי היו מחשבות דומות לשלך, אבל בכל זאת נכנסתי לפורום הזה כי אמנם יש נושאים שלגביהם אני לא יכולה לייעץ לאחרים, אבל יש כאלה שכן.. וזה טוב לך להיכנס לפה כי עצם זה שאת נפתחת פה ומשתפת- יוריד ממך קצת מועקה ואת תחושת הלבד.. עם הזמן את אולי תרגישי יותר טוב,תראי שיש עוד שמבינות אותך, לא תרגישי לבד..וזה הכי חשוב.. אמרת שאת לא רוצה להכביד על אבא שלך, אבל מה אם הוא לא רואה את זה כהכבדה? מה עם זה שהוא רוצה שהבנות שלו ירגישו רק טוב ולא צער?.. אני בטוחה שהוא רוצה רק את הטוב בשבילך ובשביל אחותך. מילא אם טיפול פסיכולוגי לא היה עוזר לך,אבל זה כן גרם לך להרגיש יותר טוב,כמו שאת אומרת, אז למה לא?.. עדיף שתוציאי הכל עכשיו מאשר שתיסחבי עם תחושת הצער עוד הרבה שנים ואז תתחרטי -למה לא המשכתי עם הטיפול.. נכון,זה לא יעלים את התחושה לגמרי, אבל זה ישפר אותה,ואז תגיעי לגיל יותר מאוחר עם הבנה יותר טובה של עצמך ושל חייך. אם לא תוכלו לעמוד בתשלומים לפסיכולוג\ית, אולי יש טיפולים אחרים יותר זולים שתתחברי אליהם ותרגישי בהם נוח (פסיכודרמה,סדנאות רוחניות כלשהן, טיפולים קבוצתיים שונים וכו'.)

efratushb

New member
בוקר טוב איריס..

מאוד ריגשת אותי... תראי ראשית זה המקום לדבר לכתוב לספר ולשפוך את ליבך בלי שאף אחד ישפוט אותך. זה היתרון כאן כולנו חווינו את אותו אובדן ולכן המקום ממנו אנו מגיבות הוא בערך אותו מקום... וכן.... את בהחלט יכולה לשתף גם אם את לא מגיבה להודעות זה לא תנאי... וחוץ מזה ניראה לי שברגע שתכתבי ותקבלי תגובות את לבד תרצי להגיב כי את תביני כמה זה עושה טוב לצד השני. אבל זה לא תנאי... תשתפי ותספרי ככל העולה על רוחך לשם כך אנחנו פה.... ומי שיש לה כוח נפשי ויכולת, תגיב לך... אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג לכל העולם. תשתפי גם אם יכאב לאבא או לחברות או לחבר, כי שם נמצא המפתח, אז נכון, הם ידאגו לך אבל את זקוקה לזה מהם. אם לא תספרי הם לא ידעו. ובקשר לפסיכולוגית, לדעתי את חייבת את זה לעצמך, אם אבא החליט לממן לך כניראה שהוא יודע שזה חשוב ואת לא צריכה להחליט עבורו אם הוא יכול או לא. וחוץ מזה שאת יכולה להתחלק איתו בהוצאה, ויש עוד אפשרות ללכת דרך קופת חולים. תנסי... בקשר לחבר, שתפי אותו אל תחששי שמא הוא יחשוב שאת בדיכאון. אם הוא אוהב אותך הוא יתמוך ויעזור לך, הוא בטח לא יעזוב אותך בגלל הקושי הזה. ואם כן, אז כניראה שעדיף ככה כי זה אולי סימן לעתיד. בחיים צריך להתמודד עם קשיים ולא לברוח מהם... זהו מקווה שלא שכחתי משהו... כיתבי, אני פה מקשיבה לך. תפרקי את אשר על ליבך... אפרתושששש

Iris y

New member
אתן נפלאות..!

אמרתן דברים כל כך נכונים ונגעתן בכל הפינות הרגישות.. וזה כל כך עוזר, רק לשמוע מה אתן חושבות. האמת שבאמת התחלתי להגיב לאחרות ואני מקווה שיצא לי לעודד מישהי אפילו במעט.. אוהבת, איריס

../images/Emo41.gif על יכולת הכלה והנחות יסוד ../images/Emo41.gif

איריס יקירתי. קודם כל, את מרשימה אותי כאדם מאוד מתחשב באחר, וניכר שאת מאוד קשורה לאביך ואחותך ומגוננת עליהם. נתחיל מהמובן מאליו - מקובל בבית הזה [הפורום] שיכולים לפרוק מה שרוצים, ומקובל שלא צריכה להיות סימטריה בין שיתוף והיעזרות לבין תגובות לאחרות וסיוע. כל אחת עושה במקום הזה מה שמתאים לה. מי שצריכה להיעזר - נעזרת, מי שמעדיפה לסייע - מסייעת, וכנראה שבדרך יוצאת גם נתרמת מזה. הרעיון בהקמת הפורום הזה הוא בידוק לתת מקום לדברים שבחיי היומיום אולי אני מוצאים להם פחות מקום. אם גם כאן נתחיל להתנהג אותו דבר כמו בחוץ, לצנזר, ולדבר רק על מזג הואיר - מה עשינו? הלאה. משהו לגבי תקשורת בין נשים וגברים, וסוגי סיוע. בגדול, יש 2 סוגי סיוע להתמודדות עם לחץ: תמיכה אינסטרומנטלית - שמטרתה לפתור את הבעיה עצמה, ותמיכה רגשית - שאינה מכוונת לפתרון הבעיה, אלא מטרתה לסייע עם הרגשות שמלווים את הבעיה / מקור הלחץ. בספר "גברים ממאדים, נשים מנוגה", הסופר טוען שהקצרים בתקשורת בין גברים לנשים נובעים מכך שנשים צריכות וגם מספקות לזולת תמיכה רגשית בעיקר, וגברים - בעיקר תמיכה אינסטורמנטלית. כלומר, אם ליישם לגבי דברים שסיפרת על הגברים שבחייך - כשאת דואגת לאביך ואחותך שטסו, חברך מנסה לפתור את הבעיה בצורה ראציונאלית - הוא מסביר לך כל מיני הסברים הגיונים על הסתברות סטטיסטית של נפילת מטוסים וכד' ... כשאת משתפת את אביך, הוא מודאג פן יקרה לך משהו - שתחלי חלילה בדכאון או תפסיקי לתפקד ... בשני המקרים, כנראה שהדבר הראשון לו את זקוקה הוא התמיכה הרגשית. משהו כמו "כן, איריס. זה בטח לא קל ששני האנשים הכי קרובים לך לא נמצאים בארץ, ואת, שכל כך קשורה אליהם, וכל כך דואגת להם, לא יכולה להיות בקרבתם ולהשגיח עליהם ...". ברור שהטענה של המחבר עושה הכללה גסה - יש נשים מאוד אינסטרומנטליות, ויש גברים סופר רגישים ותומכים. אבל סטטיסטית כנראה שנשים הן יותר רגישות, וגברים - יותר אינסטרומנטליים. בסה"כ כדי להיות רגיש וקשוב צריך יכולת הכלה, ובתרבות שלנו בד"כ זה יותר נפוץ אצל נשים. חשוב להבין שהחבר שלך וגם אביך רוצים בטובתך. החבר שלך נותן לך הסבר ראציונאלי, כי זה מה שהיה מרגיע אותו, ולכן הוא כנראה מאמין שזה מה שירגיע גם אותך. זה מכוונה טובה ... שלישית, וולי הכי חשוב. שימי לב שאת מתנהלת בעולם מתוך הנחת יסוד שאם תשתפי אנשים זה יכביד עליהם ויעיק עליהם. הנחת יסוד היא תפיסה לא מודעת, אך היא מכוונת את מעשינו. תראי כמה זה חוזר על עצמו: את לא משתפת את חבריך, את לא משתפת את אחותך, ואפילו אותנו את חוששת לשתף. יש לי שאלה אליך: סיפרת שאחותך משתפת אותך בקשיים שלה. למה את לא בורחת ממנה? אולי כי כשאחר משתף זה לא בהכרח מעיק, או שזה ברמות שהשני יכול לעכל. ואני לא מדברת כאן על הצד השני - יש אנשים שבכלל אין להם מינימום רגישות לכיולת ההכלה של הזולת, והם פשוט באים ומתחילים "להעמיס" בלי שום אבחנה אם הצד השני יכול או מוכן לקבל. אבל כאן אנחנו מדברים על הקיצוניות השניהנ - את אפילו לא מגיעה לקטע של לבחון - את מראש מניחה שתעיקי ותכבידי, ולכן את נמנעת. לרוע המזל את גם לא הולכת לטיפול, שוב - בגלל התחשבותך באביך [ואולי גם מתוך הנחת יסוד שזה יכביד עליו. אולי אם היית מבררת איתו, היית מגלה שזה דווקא מאוד ורגיע אותו שתלכי לטיפול, כי הוא הרי דואג לך, ולא ממש יודע מה לעשות בעצמו עם הדאגה הזו. אולי זה יקל עליו נפשית לדעת שמישהו מטפל בך ומסייע לך?]. וכך את נשארת עם הכל בפנים, בלי לשחרר קיטור. ואת בטח מבינה איזה השלכות עלולות להיות לזה עליך, ואגב - גם על האנשים שאת אוהבת וכל כך יקרים לך. ולשלב ההצעות המעשיות: 1. מציעה לך שכשיש לך משהו על הלב, ואת רוצה לשתף מישהו [חבר, אחות, חברה...] פשוט תאמרי: "יש לי משהו על הלב שבא לי לפרוק. אפשר לשתף אותך?" היי מוכנה לקבל גם תשובה של אי יכולת רגעית ["אני עייף עכשיו, אולי בערב?"] או שמישהו יאמר לך בכנות שאינו יכול להכיל. אל תעלבי - כך תדעי שבאמת אינך מעיקה. אבל אם תקבלי תשובה חיובית - זה האור הירוק שלך לשתף. 2. את גם יכולה להסביר לקרובים לך מה את מצפה מהם כתמיכה. למשל, לומר לחבר המקסים שלך - "תודה על הסיוע שלך, אני מבינה שאתה רוצה להרגיע אותי עניינית, ואני מאוד מעריכה את זה. אבל עכשיו - מה שאני הכי צריכה בעולם זה רק שתחבק אותי / _____ " השלימי את החסר]. 3. מצאי לך מטפלת אחרת. טוב שלא המשכת עם מישהי שלא מתאימה לך. בדקי עם אביך את אפשרות המימון. אם אינך יכולה לממן בעצמך, ולו קשה, בררי דרך קופת חולים, מועצה מקומית או חלופות אחרות שנותנות טיפול מסובסד. אל תוורתי על איכות חיים - אפשרי לך מקום שקט ובטוח להוציא את הקיטור. אפילו קומקום היה מתפוצץ אם לא היו מאפשרים לו את זה ... ו... בואי קבלי חיבוק גדול -

אשבל1

New member
סקאלי, ממליצה לשמור את תגובתך ה....

מדהימה, חכמה, שכל אחת , אני חושבת יכולה למצוא בה משהו....

תודה, בנות.

אני עוד אסמיק מנחת. שמתי את ההודעה בטגליינס, כי אני מבינה שהיא סייעה לעוד כמה בנות, ואם כך - מה טוב.

איריס

ראשית ברוכה הבאה. הרבה בנות פה לא משתפות אנשים קרובים במה שעובר עליהן,כדי להגן על כולם...בזה את לא לבד תיראי בקשר לחבר ...אם את לא ממש משתפת ודואגת להראות לכולם כל הזמן שהכל בסדר אייך את מצפה ממנו להבין? הרי גם ככה מי שלא ממש עבר או עובר אובדן כזה לא יכול ממש להבין אותנו,אולי לנסות ,אבל ממש להבין? ואם את לא משתפת אותו ברגשות שלך אייך אפשר לצפות ממנו ?זה קצת לא הוגן כלפיו....וכמובן שהוא לא יגיד לך שהוא מבין כי הוא לא...... אבל הוא כן מנסה להרגיע אותך ולהיות שם...את יכולה אם תירצי לתת לו קצת קרדיט,שלפחות למרות החוסר הבנה שלו הוא מנסה להיות שם...אני בטוחה שאם תתני לו קצת יותר מידע על מה שעובר עליך הוא ינסה להבין יותר.... אי אפשר לצפות ממשהו להבין משהו שאנחנו שומרות בלב....ולהתאכזב ממנו על משהו שמהתחלה לא נתנו לו שום סיכוי... יש לי שאלה ותעני רק אם מתאים לך.... את סומכת על החבר שלך?את באמת חושבת שהוא ישפוט אותך על הכאב שלך? אני מצטערת שלא התייחסתי לכל שאר ההודעה ....

Iris y

New member
תודה בנות!

תודה סקאלי! אני בהחלט לוקחת את מה שכתבת לתשומת ליבי. אני מאוד מעריכה את התשובה המקיפה והרגישה.. ברור לי שרוב הנשים מגיבות תגובות יותר רגשיות, וגברים יותר מתמקדים ב-מה לעשות כדי "להעלים" את הבעיה. אני גם לא רוצה שתבינו לא נכון, אני מאוד מעריכה את החבר שלי ואני יודעת שהוא לא שופט אותי. ובכלל הוא אדם מאוד רגיש והוא בהחלט נמצא שם בשבילי. יש לי הרבה מזל שיש לי אותו. אני מניחה שמה שמפריע לי זה שאין לו מה להגיד לי, כשאני מספרת לו שכואב לי. הוא תומך בי בשתיקה. ברור לי שהוא לא מבין ולא יכול להבין. אבל גם.. כשהוא לא אומר כלום זה נותן תחושה כאילו הוא לא מנסה לחשוב לעומק ולהבין את כמות הכאב שאני מנסה להביע. לא יודעת... אולי אני מצפה ליותר מדי. אולי את סוג התמיכה שאני מחפשת אצלו יכול להעניק רק מישהו שעבר את זה בעצמו. אולי זה בגלל שהייתי רגילה לדבר עם אבא שלי, ואיתו כל מילה שאמרתי הובנה בכל אלף המשמעויות שלה, ובכלל לא הייתי צריכה להסביר כלום. כי הוא כבר יודע הכול. חשבתי באמת להתחיל שוב בטיפול פסיכולוגי. אני גם מנסה לשכנע חברה שלי, שגם איבדה את אמה, שתלך לטיפול. היא ניסתה פעם ולא התחברה. (אז איזה דוגמא אני נותנת לה, שאני אומרת שזה ממש עוזר אבל בכל זאת הפסקתי? סתם אני צוחקת..) שמש- אין צורך בכלל להתנצל! אני מודה לך על החלק שכן התייחסת ואני חושבת שאת צודקת :) איריס

IRIS...

סקאלי,יקירתינו,הרחיבה ונגעה באפשרויות. כל דבר שאוסיף,לא...יוסיף,פרט לחיבוק גדול.זה תמיד טוב. ואת? תיהי עימנו בשמחה,שתפי ככל שתרצי או תוכלי. הצבת הגבולות תהיה שלך-ואנחנו כאן להגיב,אחת אחת,גם כפי יכולתה. שבת קסומה. אני

למעלה