תשובה
הנתונים שלך לא נכונים, הנה הנתונים שחיפוש קצר העלה: ב-2005 התגייסו לצה"ל 77.6% מהבנים ו-59.7% מהבנות. בשנת 1992 התגייסו לצה"ל 83.7% מהבנים ו-67.4% מהבנות. מה שאומר ש 22% מהבנים לא מתגייסים ו40% מהבנות, נכון ל2005, שעוד לא השתחררו המסכנים. "אם אני אהיה חיילת במחסום שאהיה נחמדה ובמשמרת אחרי יבוא חייל מניאק, זו גם בעיה, ובכלל לא שיניתי כלום." זהו שכן שינית, כי במשמרת שלך התנהגת יפה ובצורה הומנית, וגם במשמרת הבאה, וזה מקרין גם על החיילים האחרים ואם את מתעקשת את יכולה לנג'ס גם למפקדים שישפרו את היחס. אני עשיתי את זה, לא תמיד זה היה קל, אבל אני בהחלט הרגשתי שאני משנה משהו. וכן לפעמים אפילו הפרתי פקודות במקרים קיצוניים, ואת יודעת מה? החליקו לי את זה. אחרי הכל כולם בני אדם. משיטוט פה בפורום נוצר הרושם שכל הצבא מפלצות, חיילים ש"התגייסו בשביל להרוג כמה שיותר ערבים". זה ממש לא ככה, לא שחסרים דפוקים בראש, אבל הם מיעוט (חוץ מבגדוד הבדואי) והם גם לא מתקדמים הרבה. ובדיוק בשביל לרסן אותם צריך אנשים טובים בצבא. " חוץ מזה, שאני לא מאמינה שאפשר לשנות משהו מבפנים, לא אם מגיעים להיות רמטכ"ל." לפי אותה לוגיקה דוקא הייתי מסיק שאי אפשר לשנות כלום במדינה בלי להיות ראש ממשלה, אז למה את טורחת להתנדב ולהפיץ את רעיונותייך הלא אלימים? כבר אמרתי לך כל הכבוד על זה, ותרשי לי לומר, שאני חושב שבתור חיילת שעושה את אותו הדבר היה לזה אפקט הרבה יותר גדול. " וכל הלמעלה זה הכי בתיאוריה, כי באמת שפציפיזם הוא נגד כל צבא באשר הוא. אז לשנות מבפנים מערכת אלימה? למה? שתהיה פחות אלימה? או אלימה בצורות אחרות?" אז כן, שתהיה אלימה בצורה המינימלית הנדרשת, ופה אנחנו חוזרים לשאלה שבגללה נכנסתי לפורום מלכתחילה, האם את מקבלת את הרעיון שמדינת ישראל חייבת שיהיה לה צבא? ואם לא אז איך זה אפשרי? ואם כן אז למה שאת וחברייך לא תקחו חלק בנטל הזה?