..

• פותח הנושא jast
  • פורסם בתאריך

jast

New member
..

הייתי בצו ראשון לפני שבוע, אמרתי שאני לא רוצה להתגייס, התעלמו ממני. והיא דיברה אלי במין טון מתנשא כזה.. אחכ סירבתי לעשות את הבדיקות הרפואיות, הרופאה המפחידה שהייתה שם התעצבנה עלי בסוף אמרה לי בסדר והייתי צכה ללכת לחיילת אחרת כדי לחתום על משו, אני מגיעה אליה היא אומרת לי שאני צכה לעשות בדיקת שתן ובדיקת דם, אמרתי שאני לא רוצה וכבר ממש בכיתי, שוב התעלמו ממני, הביאו לי כוס לבדיקת שתן ודיי הכריחו אותי לעשות בדיקת דם, אחרי שזרקתי את הכוס וצעקתי עליה שאני לא מתכוונת להשתין לתוך כוס! אז לא היה לה כבר נעים היא הסתובבה בכל המקום הזה בשביל לשאול אם אני יכולה לא לעשות, בינתיים ישבתי ודיברתי שם עם מישו, היא מגיעה "טוב תחתמי על זה" הביאה לי איזה משו שאני מסרבת לעשות בדיקות רפואיות ולצבא מותר להריד לי פרופיל על זה, אז מה אכפת לי. חתמתי על זה והיא אמרה לי לבוא איתה, אני מגיעה היא אומרת לשבת שם ולחכות שיקראו לי, אני רואה ממולי "חדר קב"נים" וראיתי עוד לפני שהיה כתוב לה במחשב הפניה לקב"ן או משו. אז הוא התחיל לשאול כמה דברים ולקח את הטלפון של איזה פסיכיאטר שדיבר איתי פעם, ואמר לי לחתום על ויתור סודיות ולא רציתי ונשארתי שם איזה רבע שעה בגלל שלא רציתי... וככ עצבן אותי שהם מדברים אלי כאילו אני ילדה מפגרת... בסוף חתמתי בשביל ללכת משם. והוא אמר לי ללכת אפילו בלי הפסיכוטכני וכל זה. ואוף, אני רוצה לצאת בגלל פציפיזם ולא קב"ן. :/ את המכתב לא שלחתי, כי יש לי רק טיוטה שלו והוא ניראה לי דיי גרוע. אחרי זה היה לי ויכוח עם ההורים שלי איך אני מגיעה למצבים כאלה, ואמרתי להם שאני לא חוזרת לשם, אני ככ רציתי לצאת באמצע ולא יכלתי, והם התייחסו אלי ככ חרא, והיה לי ככ רע שם. אז שלא אכפת לי מה אני לא חוזרת למקום הזה.

liorvol

New member
אל דאגה, יהיה טוב :)

אני פעם ראשונה הגעתי ללשכה ופשוט ברחתי משם אחרי האימות נתונים. פעם שנייה הגעתי, ביקשתי לעבור פסיכוטכני קודם, ואז שוב ברחתי - אבל הפעם אחד החיילים המסכנים ששומרים שם היה צריך ללכת להביא אותי בכוח לעמדת מחשב בשביל שאני יגיד שאני באמת מתכוון ללכת. פעם שלישית הכריחו אותי גם כן לחתום על הטופס שאני מסרב לעשות בדיקות רפואיות... ואז שלחתי את המכתב, וכשהתקשרו אלי ואמרו לי שאני מקבל וועדה רק אם אני אסיים בדיקות רפואיות, אז ויתרתי והלכתי להשתין לתוך כוס. בקיצר, אל דאגה. את המכתב כדאי לשלוח בהקדם האפשרי. גם אם את מקבלת זימון לקב"ן, את לא חייבת להגיע - ואם את כן מגיעה, אז תעשי מה שאני עשיתי, ותתלונני על כלמיני בעיות אבל לא על מספיק בעיות בשביל שישחררו אותך. ככה גם תכיני את הקרקע ליציאה בעזרת קב"ן אם את לא משתחררת במצפון, אבל גם תוכלי עדיין לצאת בעזרת הוועדה. בהצלחה ותרגישי חופשיה לשאול עוד שאלות.

jast

New member
:]

איך הצלחת לברוח משם כשאני ניסיתי ללכת הייתה חיילת בכניסה שעצרה אותי ואמרה שאני חייבת לחזור... קיצר, אתמול קיבלתי מכתב- "על פי חוק שירות ביטחון עליך להתייצב לשכת גיוס תל השומר לבדיקת כושר שירות הבדיקה תיערך במדור בריאות הנפש" קיצר אני הולכת לשם ואומרת שאני פציפיסטית ואני רוצה ועדת מצפון... אני אנסה לכתוב את המכתב מחדש. תודה!

Mיקי_

New member
שלחתי לך בזמנו הערות על המכתב

שאני מצטרפת לאבחנה שלך שאיננו מכתב שיעביר אותך לוועדה לצערי, אבל לא קיבלתי ממך תגובה. האם אמרת משהו על פציפיזם ומצפון למי מהאנשים שפגשת וביקשו את פרטייך? לקב"ן? אני מציעה לך להירגע, לשבת שוב על המכתב, ולסיים אותו ואז לשלוח. משם יהיה אפשר להתקדם.

../images/Emo24.gifקודם כל

מעבר לזה, אני מציעה לך ליצור קשר עם פרופיל חדש ולהשיג לעצמך מלווה על מנת לעשות את התהליך נכון , ולא להכנס לסיטואציות כאלה . התהליך הוא מאוד אלים , משפיל וקשה גם ככה וזה בהחלט עוזר כשיש מישהו מנוסה שמדריך אותך שלב, שלב..

BlindSide

New member
קיץ קץ

תראה\י. אני פה בתפוז אנשים לא הייתי מלא זמן אז החלטתי לסייר לי פה.. אני בעיקרון ההפף הגמור ממכם אני לוחם ואני אוהב את הצבא.....כל מקרה זה לא למה באתי לפה לפני כמה זמן חייל שלי השתחרר על בעיות מצפון (פציפיזם הוא אומר שיש לו) וזה לא משהו שממש הפריע לגבי הצו ראשון והקב"ן. אל תחשבי על זה שאת משוגעת, אוליי הקב"ן רוצה לדעת אם באמת את מזייפת את הרצון שלך לא להתגייס או שזה אוליי משהו שונה.. כל מקרה אני לא תומך במה שאת עושה כלל וכלל. אבל אל תילחצי מהבירוקרטיה

למעלה