וכי את בכיי אינך שומעת?
יהיה זה וידוא הריגה לשאולך זאת ובכל זאת-באמת תדמי שלא להאזין לבכיי? פעם אמרת לי שאינך מכירה מילותיו של משורר מחונן זה אז אולי עכשיו ארצה לומר כמה מהן,שוב, יהודה פוליקר,שתוכו כברו יאמר כמה מילים,עבורי, והרשי לי לשנות מקצת מן הקישוטים, בשבילך,יקירה: יום אביב,ריחות לילך בין חורבות העיר שלנו שנהרסה על מנת לבנות אגדה רבה יותר יום יפה לדוג בנהר ובתוכי.. הלב נשבר! שם הייתה ואינה, ילדותנו,אמא יקרה שלי אין שם אנשים כלל והרי אנחנו יודעים זאת אין דבר שיזכיר ואת שואלת,לאן אני נוסע? ואני עונה,אל הנצח אל האפר והאבק ובטח תבקשי ממני לקחת מעיל בטח תדאגי לי,שלא יהיה לי קר בטח תתני לי מטבע או שניים ואני אומר לך, שאם יהיו קשים הימים היזכרי בי לפעמים ואת זכרוני אותך-אכלה את מלתעות השטן אם תנסינה לקחתו ולאן אני נוסע,אם לא למקום שהורית לי לנסוע אליו ולאן אני מפליג,אם לא לארץ שחלמנו עליה ומי יקשיב לבכיי? מי ימתיק את לילותי? מי ישמור את צעדיי? אך,אמא יקרה שלי, חייב אני,פשוט חייב מוכרח אני לבצע את זממי מוכרח אני לעשות את אשר הוא הורה לי האם לא הרגשנו את החלום? האם לא ידענו ש.. יבוא יום, ואצטרך להיעשות אותו איש? האם לא נזכרנו שוב ושוב באותו מפגש באותו מקום חסר צורה אני,את,וספר הגורל האם לא נשבענו, במילים שלא הגינו לעולם ואולי פחדנו להאמין שהאגדה.. סופה להיות. ואולי חששנו,תמיד חששנו, להרוס את העיר המדהימה שיצרנו אני ואת,את ואני כאילו אין עוד נפש אחת לרפואה בעולם אך האם לא ידענו שסופה של העיר להיחרב, וסופי לצעוד הלאה.. לעבר אותו חלום ילדות שלי? לעבר אותה שאיפה חסרת בושה? זהו אינו עוד מסע נואש,יקירתי זוהי הדרך,אותה הדרך שאני חייב ללכת בה זוהי אותה גדלות רוח שעלי לגלות זוהי אותו מבול דמעות שמחרך את גרוני שעלי לעצור כי תמיד לחשת לי, שלאנשים גבוהים,אתגרים שורפים האמנתי לך.. והרגתי את עצמי על מנת להביא מזור לפצעיהם אינך רואה שהנני הולך ונהפך לכלום? וכי לא תודי שאני..יכול? וכי לא ראית שהלכתי והתאיינתי אל הכלום? וכי לא צפית בי חוזר אט אט.. לובש צורה ו..אדום גועש כולי מבקע את ליבי מבפנים, אט אט, דורש שאתן לו להשתלט עלי.. צועק לומר:הנני! הנני,אותו קול צועק באילמות חסרת ממשות, הנני כאן,נרצחתי-לחינם? לא!כי אם להשלמת אותו מרתף, אותו שנים עשר. ליבי נקרע,נאבק להתכלות, תחת המעשה הנורא שחוללתי לאמי יקירתי אולם,גם את, בסוף תדעי, שנשכתי שפתי, למען אהיה ראוי להם, ואהיה ראוי לפוגשך, באותו כלום חסר כלום, שם. המים אינם חדלים מלהימזג על לחיי אך אני עושה את אשר חייב להיעשות איני מסוגל לעצור את הנהר והרי זו את שלימדת אותי לבכות אז אני בוכה, תוך כדי שאני מבריק את החרב, אותה חרב שאני ראוי לה כעת, אותה חרב מכשפת, שחייב אני לאחוז בה, על מנת לא תהיינה עוד חרבות בין אדם לאחיו. אנא,סלחי לי, על שאני עושה את אשר נכתב באותיות צועקות מדם בספר הקדום סלחי לי, על שאני מעדיף את אושרם, על אושרך סלחי לי, על יכולתי להתאכזר אל מולידתי. סלחי לי, על תעוזתי,על שאיפותי החצופות, סלחי לי, על משימתי. סלחי לי, על תשוקתי הבלתי נשלטת ללכת בדרך הגיבורים סלחי לי, על שהנני אשר הנני. יקירה שאין יקרה ממנה, את הענקת לי את חיי במתנה וכעת עלי להעניק חיים, למלחמות הקדושות, שהכשרת אותי, לנצח אותן, ולבצוע מתוכן את החיים, עבור הממשיים. בטירוף של רגע אינסופי, שאיננו יכול להיעלם שוב, ואינני רוצה להתכחש לו עוד, עלי להסיר את אות הקין מעל פניהם של הממשיים. על כך,אמא יקירה,סלחי לי.