):

):

הייתי אצל קלינאית תקשורת... והיא אמרה שהיא יכולה לעזור לי אבל לא הרבה... ושבכל מקרה זה לא יעבור לגמרי... בגדול, הבנתי שלא כדאי לי לצפות לשינוי גדול. ואז היא ניסתה "לשכנע" אותי להשלים עם זה ושאפשר לחיות גם ככה... וכל מיני משפטים כאלה שתמיד שומעים כשמבינים שאין פתרון... ):

Impious

New member
אל תתייאשי

בפעם הראשונה שהייתי אצל הקלינאית תקשורת היא שאלה אותי מה הציפיות שלי מהטיפול. מיד אמרתי שאפסיק לגמגם, היא חייכה והסבירה לי שמהטיפול אני לא אצא עם דיבור שוטף של אדם רגיל אבל מה שכן הוא ייפחת ואחיה איתו טוב יותר. המשכתי למרות זאת ואני לא מתחרט בכלל שעברתי את זה. אז כן, תרופה לגמגום אין אבל להתמודד איתו זה אפשרי, אפשר גם לחיות איתו, רק צריך את העזרה הנכונה. איזה טיפול זה בדיוק ואיפה?

shuky63

New member
האמת שאם מה שהכי חשוב לך זה השטף

יש טפולים שיכולים להביא אותך ל95-99 אחוזי שטף למשל עיצוב שטף הדיבור בהדסה. השאלה היא המחיר.במקרה הזה: תרגול יומ יומי ממושך לתקופה ארוכה להיות כל הזמן בשליטה ולבקר את המשימות טון הדיבור משתנה והדיבור לא לגמרי ספונטני. אם רוצים לשלם את המחיר יש הוכחות של אנשים שעשו את זה ולאורך הרבה מאד שנים(אני יודע על מקרה של 17 שנים) .שמעתי אותם בעצמי. השאלה אם השטף הוא הדבר החשוב ביותר.אולי אם קלינאית התקשורת שלך יכולה להביא אותך ל70-80 אחוזי שטף +קבלה עצמית כך שתהיי בטוחה שאת יכולה להעביר את המסר של בכל מצב גם אם לא בשטף מושלם,זה יכול להספיק לך. זאת את שצריכה לבחור בין שתי המסלולים. כתבתי את כל זה כדי שתהיי מודעת לשתי המסלולים שעומדים בפנייך.

denomoran

New member
אולי נמאס לך לשמוע את זה אבל...

הדרך היחידה לעבור זה בטוב היא לחיות עם זה ולא נגד זה... לכי תעשי את כל מה שאת יכולה כדי להשתפר ואל תוותרי לעצמך אפילו לשניה... כל פעם שתתקדמי תרגישי יותר טוב עם עצמך וככה תתקדמי עוד.... כן ,יהיו ימים שתפלי אבל את צריכה ללמד את עצמך גם לקום... אני מדברת מנסיון... הייתי במצב שלך היום ואני השלמתי עם זה... יש ימים שהכל נהרס בגלל הגמגום אבל ביום לאחר מכן אני מתעוררת ליום חדש... אני מקווה שמה שכתבתי עזר לך אולי אפילו קצת.... (אני מקווה אפילו שהרבה)...

למעלה