9.05.2007 שעה 21.45

9.05.2007 שעה 21.45../images/Emo152.gif

בערוץ הראשון ...התכנית "פינלנד -אפס נקודות". הנה כל הפרטים.

בשביל מה צריך סרט כשהכתובת נמצאת על הקיר?!

אוקיי אז אני קצת חקרתי את הנושא כי יש לפחות 9 שירים פיניים שאני מאוד אוהב והנה ההסבר שלי למה פינלנד אף פעם לא זכתה: 1964 פינלנד שולחת את Laiskotellen. שיר אכן יפה אבל לא מגיעה לו זכיה כי הוא לא יותר יפה מהשיר האיטלקי 1966 פינלנד שולחת שיר חמוד בשם פלייבוי והדבר המדהים הוא שהיא מסיימת בתיקו במקום ה10 עם השיר המדהים אולי הכי טוב מכל תחרות האירוויזיון של גרמניה. נדמה לי שלסיים בתיקו עם Die Zeiger der Uhr זה כבוד מספיק גדול אולי אפילו יותר מזכיה. 1975 פינלנד שולחת את Old-man fiddle שלטעמי היה ונשאר עד היום פשוט השיר הכי טוב שלה. האמת,אם הייתה שנה שבאמת הגיע להם לזכות זו השנה הזו כי השיר שלהם באמת היה מ ד ה י ם. אבל יש בעיה קטנה...אהמממ...גם השיר דינג א דונג של הולנד היה לא פחות ממ ד ה י ם. אפשר אכן להצטער על מה שקרה ב1975 אבל הצער האמיתי בעיני לפחות הוא שפינלנד לא קיבלה את המקום השני. היא דורגה במקום 7 מתחת לשירים עלובים כמו של בריטניה לוקסמבורג ושוויץ ומבחינה זו אכן נעשה כלפיה עוול עמיתי. 1976 פינלנד עם Pump pump . שיר חמוד אבל ודאי אין לו סיכוי להביס שירים ענקיים כמו השיר הבריטי והצרפתי. 1977 פינלנד עם Lapponia . עוד שיר נחמד אבל אין לו סיכוי בשנה עם הרבה שירים מעולים. 1979 פינלנד עם Katson sineen taivaan הנפלא אבל ב1979 הנהדרת זה לא השיר היחיד שלא מצליח להגיע גבוה לנוכח הכמות הבלתי נגמרת של שירים מעולים בשנה הזו 1983 פינלנד עם Fantasiaa אבל לא יכולה להביס שירים מעולים כמו של קרולה משבדיה למשל כרגיל הבעיה איננה חוסר הזכיה אלא הדירוג הנמוך. פינלנד הייתה צריכה לסיים בין חמשת הגדולים ללא ספק! 1985 פינלנד עם Eläköön elämä המעולה אבל בשנה הזו המצב הוא כמו ב1979. מאוד צפוף בפיסגה ויש המון שירים טובים 1988 פינלנד שולחת את השיר היפה Nauravat silmät muistetaan אבל גם בשנה הזו היו שירים שיותר אהבתי כמו השיר הספרדי והטורקי. לא שזה משנה במיוחד כי גם השירים האלה כמו פינלנד מסיימים בדרוג נמוך מדי רק בגלל שהדיוה הראשונה שביום מן הימים תטביע גם ספינות עולה לשיר מטעם שוויץ. לסיכום,אני באמת חושב השסרט שישודר הוא קצת מיותר. המחקר שלי מוכיח שפינלנד לא הייתה צריכה לזכות גם ששלחה שירים טובים. מה שכן מתגלה מתוך מה שחקרתי הוא שפינלנד באופן מסורתי מסיימת נמוך מדי גם כשהיא שולחת שירים טובים וזו שערורייה ברמה שממש דורשת ועדת חקירה. פינלנד הייתה צריכה להיות נוכחת בין חמשת הגדולים הרבה יותר פעמים ממה שזה קרה בפועל. זו הבעיה האמיתית!

אני אגיד לך למה עלוב

השיר של בריטניה לא היה שיר גרוע זה נכון. מה שהיה עלוב כאן זה חוסר המקוריות וחוסר ההשקעה. עם יד על הלב כמה שירי סבנטיז נשמעו בדיוק כמו השיר הזה?!...ולא רק באירוויזיון... מצטער,כשאני ממש נהנה משיר אני מחפש בו גם משהו מעבר,איזה עיבוד גאוני,איזו פואנטה בלחן, משהו שעושה לי חשק לשמוע את השיר הזה שוב ושוב. עכשיו בוא נדון קצת בשיר Old-man fiddle השיר הזה על פניו הוא סוג של שיר קאנטרי אבל עם יד על הלב כמה יוצא לך לשמוע שירי קאנטרי בשפה הפינית?! אני נחשפתי לשיר רק לפני כשנה כשהחלטתי לגלות את כל השירי התחרויות של פעם שלא הכרתי ונדלקתי על השיר הזה מיד. ההפסקות שהוכנסו בשיר הזה במהלכו נכנסות בדיוק במקומות הנכונות,שילוב הקולות של הזמרים הוא מדהים ממש,והעיבוד עדין ומינימליסטי כשכמובן הכינור הוא הדומיננטי מכולם בהתאם למילות השיר כמובן. השיר הזה בניגוד לשיר הבריטי הוא שיר שרואים שהשקיעו בו,הוא פשוט בנוי טוב. אתה יודע כמה פעמים אני מקשיב לו ולא נמאס לי?! לשיר הבריטי אין לי חשק בכלל להאזין. אתה יודע ברשימת השירם האהובים שלי יש לי עמודה שנקראת עמודת ה"כמעט" ושם נמצאים שירים שלא הלהיבו אותי אבל הרגשתי שעם עוד קצת מאמץ יכלו להיות שירים הרבה יותר טובים. בשנת 1975 היו שני שירים שהכנסתי לקטגוריית ה"כמעט" שלי : שוויץ ובריטניה.

דרור ל

New member
דווקא את שוויץ?../images/Emo5.gif

הוא היחידי שאני לא מסוגל לשמוע בשנה נפלאה שכזו.

יש לו פזמון קליט אבל השיר ככלל די דבילי

היה אפשר על בסיס הפזמון הקליט לעשות שיר טוב יותר. וגם אני לא שומע אותו ובכלל אני לא נוטה להאזין לשירי ה"כמעט" שלי כי מבחינתי "מספיק בקושי" זה עדיין לא ציון עובר. חוץ מזה מי צריך אותו כשיש את הולנד,פינלנד,צרפת,ישראל(שלמה ארצי באחד השירים היפים שלו),איטליה וטורקיה. אלה השירים שאני אהבתי ב1975 במיוחד את שני הראשונים אבל גם את האחרים!

למעלה