9 שנים ליציאת Be Here Now

sok777

New member
9 שנים ליציאת Be Here Now

9 שנים חלפו מאז האלבום השלישי של אואזיס, Be Here Now. במשך 9 השנים הללו מכרה אואזיס 8 מיליון עותקים של האלבום [!] בכל העולם. האלבום היה תחת ציפיות גדולות לפני יציאתו וזכה למעט אכזבות וביקורות אך כולנו, המעריצים האמיתיים ולא ה'מבקרי מוזיקה' [העאלק מבינים], יודעים שזהו אלבום מעולה. ביום הראשון ליציאת האלבום הוא מכר 423,000 עותקים! בשבוע הראשון הוא מכר 695,761 עותקים!! בתוך שבועיים הם מכרו מיליון עותקים
הישג ענק. מספרים שאי-אפשר לתאר בקצב כה מהיר! האלבום כולל 4 סינגלים: "D'You Know What I Mean?", "Stand By Me", "All Around The World" ו"Don't Go Away" שיצא רק ביפן [לפי ההופעה שרועי העלה ניתן להבין כי היפנים די סוגדים לשיר הזה..]. דיסק פשוט ענק. כל השירים ממש גאונים..! השירים שאני אישית הכי פחות שומע הם: "(!!It's Gettin' Better (Man" ו "My Big Mouth". נואל אמר שהוא רצה לעשות את האלבום אלבום דאבל אך החליט להוציא שירים כמו "Stay Young" ו"Going Nowhere" כבי-סיידז. כאמור, שירי הדיסק מאוד ארוכים והם מסתכמים ביותר מ70 דק' [71:38 אם מתעקשים], 25 דק' יותר מהממוצע [!!] - המון! האלבום זכה להיות שיאן המכירות המהיר ביותר בבריטניה בהסטוריה.
ציטוטים של נואל על האלבום:
".Liam thinks it rocks"
מחמיא לשירים שלו ולאלבום שלהם-"It's the sound of 5 men in a studio, on coke, not giving a fuck. There's no bass to it at all, don't know where that went. The songs are too long and the lyrics are shit and for every millisecond Liam is not singing, there's an air-guitar there in a 'Wayne's World' style."
ציטוט של ליאם:
"We thought it was great, and I still think it's great. People always talk about Definitely Maybe. Fuck Morning Glory, it's over! Fuck Definitely Maybe, it's over!" מצטער שזה קצת לא נוח אבל זה בנוי לעברית. מי שרוצה מוזמן להכנס לויקיפדיה ולקרוא [תודה להם]. אלבום גדול. 9 שנים חלפו. אתם יודעים מה הכי טוב בזה שחלפו 9 שנים? שנה הבאה חגיגות העשור!!
סער

לנון2

New member
אחלה של אלבום

ולי יש זיכרון אישי ממנו. באותו שבוע שהוא יצא אני הייתי בלונדון וראיתי את הכבוד שהוא שהוא קיבל שם. פוסטרים ענקיים בכל פינה, בכל חנות דיסקים אואסיס קיבלו קיר שלם של דיסקים וסינגלים וכמובן שברקע תמיד נוגנו הדיסקים שלהם וכמו כן הוקרנו על מסכים הופעות שלהם... בכל עיתון היה פרסומת לאלבום... פשוט תענוג... אחלה של אלבום...

sok777

New member
איזה מגניב זה../images/Emo11.gif

אני זוכר שסיפרת לי..

imri2

New member
מזל טוב!

האלבום סה"כ טוב, אבל השירים יותר מידי ארוכים וישנם חלקים רועשים מידי. זה אלבום שבועט, אך גם בעצמו. אני הכי אוהב את השירים "בי היר נאו" "דונט גו אוואי" ו"אול ארואנד דה וורלד". גם "דיו נואו וואט איי מין" טוב. למי שלא יודע, אזכיר שג'וני דפ מנגן בשיר אחד ("פאייד אין אוואט"), ישנה גירסה שטוענת שהוא החליף את נואל שהיה שיכור באותו זמן.

RoySupernova

New member
!!

אי אפשר בלי השירים שיש באלבום הזה.. והייתי מת להיות מעריץ של אואזיס (ובכלל להכיר אותם) בזמן שהוא יצא.. וואי וואי ההיסטריה שבטח הלכה באנגליה באותה תקופה.. האלבום באמת נמכר בטירוף בהתחלה, והביקורות הראשונות היללו, אבל אז דיאנה מתה, בריטניה הייתה בדיכאון, והתחילו להגיע ביקורות רעות, והתחילו לרדת על האלבום שהוא הפך להיות האלבום שהכי הרבה אנשים מחזירים או מוכרים ביד שנייה.. ואם מורנינג גלורי נחשב לאלבום שסימל את תקופת השיא של הבריטפופ, בי היר נאו נחשב לאלבום שסימל את סוף התקופה \= בריטניה הייתה בדיכאון עד שהגיע רובי וויליאמס שאחרי כמה נסיונות שלא הצליחו החליט להעתיק את הסגנון של אואזיס וזה הצליח לו בגדול עם הלהיט angels.. וזה הרג את אואזיס שהחליטו לקחת הפסקה מכל הלחץ וירדו מגג העולם שבו הם ישבו באותה תקופה.. חח וכל מה שכתבתי עד עכשיו זה רק מקריאה בפוול מקומות באינטרנט.. אז אני באמת לא יודע מה הלך שם.. הייתי מת להיות מעריץ אז.. אני מסכים עם חלק מזה, האלבום לא בנוי טוב כמו שני קודמיו לדעתי בגלל שהקליטו אותו במשך יותר מדי זמן בהרבה מקומות ואין אווירה ממש תואמת בו.. וזה עוד כמובן מבלי להזכיר את האורך הבכל זאת מוגזם שלו, ואת הסאונד המוגזם והלא מדהים.. אפשר ממש להרגיש שנואל השתדל לעשות הכול יותר גדול באלבום הזה ובסוף זה התפקשש.. אבללללל, זו עדיין הייתה תקופת השיא של הלהקה, ובסופו של דבר לדעתי אם כוללים את הביסיידים שיצאו לסינגלים של האלבום, נואל עדיין היה אז בשיא היכולת שלו של כתיבה (בעיקר הלחנה) של שירים.. דרך אגב מישהו יודע למה נואל התכוון כשהוא אמר and for every millisecond Liam is not singing, there's an air-guitar there in a 'Wayne's World' style..? וויינס וורלד ממה שאני יודע זה הסרט המצחיק הזה של מייק מאיירס אבל אני לא ממש מבין אם עליו מדבר נואל ולמה הוא מתכוון בכלל..

sok777

New member
הייתי מת להיות מעריץ אז כמו 'לנון2'

שהיה בן 13-14 כשיצא דאפ מאייבי. הייתי מת לגלות את הלהקה בתחילתה ולהעריץ אותה:| נשמע מאגניב..
אין לי מושג למה נואל התכוון אבל לפי מה שאתה אומר יכול להיות שכשליאם לא שר אז יש רק גיטרה וזה מצחיק?
חח סתם

למעלה