9 מול 9

shamon51

New member
9 מול 9

אודם הגדיר 9 טיפוסים (פוטנציות) על פי התכונה המרכזית שלהם: א=רפיון, ב=אינטגרציה, ג=אימפולסיביות, ד=ארגון, ה=שסיעות ו=נרקסיסיות, ז=רפורמציה, ח=נוירוזה, ט=אנרכיה וגם נתן כ 30 סימנים גרפולוגים לזיהוי כל אחד מהטיפוסים כמובן שהסימנים לכל כתב מראים על כמה פוטנציות אפשריות למשל לדוד בן גוריון הוא מזהה ד>ב>ג>ה>ז כלומר "ארגון" במקום הראשון (הכי בולט באישיות) עד ל "רפורמציה" כלומר לפי אודם כל אישיות יכולה להיות מורכבת מכל אחד מתשעת הפוטנציות לפי סדר ההשפעה. אבל אין התיחסות לעובדה שאדם מסוים יכול להיות במצבים שונים (התנהגות מסוימת) למרות שאופיו אינו משתנה.

shamon51

New member
9 של האננגרם

על פי תורת האישיות של האננגרם יש גם 9 טיפוסים 1=פרפקציוניסט, 2=עוזר 3=מבצע 4=רומנטי 5=מתבונן 6=נאמן 7=נהנתן 8=בוס 9=עושה שלום מעבר להבדל בשמות הטיפוסים (יחחסית לאודם) התיאוריה של האננגרם ממשיכה (ו"אודם" לצערי נעצר) ומסבירה כיצד הטיפוס משתנה כאשר מצבו טוב, בינוני או חלש כיצד הוא משתלב עם טיפוסים אחרים (מה שנקרא "כנף") כיצד הוא מתנהג בחברה, ביחסים אישים או ב"מצבי קיום" יש באננגרם תיאור מקיף בהרבה של הדינמיקה של הטיפוסים. יש גם ספר של גרפולוגית ידועה בשם "אושה מולן" מלונדון (קרן תוכל להרחיב עליה) שכתבה ספר המקשר בין גרוךוגיה לטיפוסי האננגרם שמעון ראה אתר של אסנת ידגר.

קרןרווה

New member
אושה מולן

איחדה את הגרפולוגיה עם האניאגרם. היא חברה באקדמיה הבריטית לגרפולוגיה. היא עושה מחקרים ובעניין האניאגרם והקבלתו לגרפולוגיה היא הקדישה מחקר של יותר מחמש שנים. האניאגרם, כאמור, מתאר 9 טיפוסים, עם השפעותיהם מטיפוסים אחרים, מצביע על כיוון התפתחות שלהם, על אינטרקציות, על תהליך הבנה עצמית, מצביע על הסביבה בה כל טיפוס יתפקד במיטבו, או להפך.. לי היה הכבוד ללמוד אצלה קורס של ניתוח ציורי עץ.

tamarhp

New member
2 שאלות על האננגרם

1. במבחן שבאתר של האננגרם (שבקישור), יצא לי בטיפוס X מספר שווה של נקודות כמו של אחת הכנפיים שלי, וכשעשיתי את השאלון פעם שניה סתם בשביל הכיף ועניתי ממש כמעט אותו דבר בהבדל של כמה שאלות בודדות, יצא לי אותו טיפוס ראשי אבל בטיפוס X היה בנקודה אחת יותר מאחת הכנפיים שלי.... מה זה אומר לגבי? שטיפוס X מתאים לי יותר מהכנפיים? או שאין צורך להתייחס? או ש...? 2. מה זה בדיוק הכנפיים? לפי מה שכתוב באתר הבנתי שזה כמו טיפוסים משניים שלי, זה נכון?

shamon51

New member
בעיקרון לכל

אחד יש טיפוס עיקרי אחד בלבד וכנף שמספרה +- 1 צריך להסתכל שוב על התשובות שלך לשאלות כלומר: רק אם כל (דגש כל "כל") המשפט נכון אז תסמני חיובי ולענות מהר בלי התפלספויות
אפשר גם לקרוא את ההסבר לכל טיפוס, לעזור כדי שתדעי מה הטיפוס שלך?

tamarhp

New member
זה הקטע...

עניתי פעמיים גם בשביל לבדוק אם עניתי נכון.... והדברים שסימנתי שוהה זה דברים שהתלבטתי לגביהם אז פעם אחת סימנתי ככה ופעם אחת סימנתי ככה... הייתי מאד כנה עם עצמי, וסימנתי רק הצהרות שכל החלקים בהן היו נכונים (כמו בהוראות למעלה...). קראתי את העמוד על הטיפוס ראשי שמאד מאד התאים לי אבל רק בכ80%-90%. את השאר השלימו הכנפיים, וגם טיפוס X - וזה מה שמוזר לי. שאר הטיפוסים לא התאימו לי, או שהתאימו לי מעט. טיפוס X ייצג אותי - לא כמו טיפוס ראשי, אבל אפשר לומר כמו טיפוס משני או משהו כזה...

tamarhp

New member
אז ככה

עשיתי את השאלון בפעם השלישית, למרות שאני מאמינה שבד"כ הפעם הראשונה והספונטנית הכי מדוייקת. רוב התשובות שלי היו דומות כי יש דברים שאני בטוחה בהם וברורים לי, אבל ויש דברים שהיה קצת יותר קשה להחליט (בכל זאת האדם הוא בנאדם מורכב). עכשיו באמת יצא לי קצת יותר הגיוני - הטיפוס הראשי נשאר כמו שהוא, הכנפיים נשאו את הניקוד המשני (ובאמת הכנף שחשבתי שהיא דומיננתית יותר נשאה ניקוד גבוה יותר מהכנף השניה), וטיפוס X היה נמוך יותר. מה זה בדיוק הכנפיים? אשמח לשמוע הגדרה מדוייקת... תודה
תודה בכל מקרה

shamon51

New member
הכנפיים משלימים

הכנפיים משלימים את טיפוס האישיות הראשית למשל 7=הנהנתן עם כנף 8 נהייה יותר ראליסט כזה שעושה ומבצע ואילו עם כנף 6 הוא נהיה יותר שחקן, מבדר, איש מכירות מה הטיפוס הראשי שלך ?

tamarhp

New member
אני

"המתבונן"/"המדען", תלוי לפי איזה הגדרה אתם הולכים - שכתובה באתר או שאתה כתבת (אני יותר אוהבת את ההגדרה שלך). הכנף הראשית שלי גם לפי השיפוט שלי וגם לפי הניקוד בשאלון בפעם השלישית היא "הנאמן"/"ההססן", והכנף השניה היא "הרומנטי"/"הדרמטי" אבל היא דומיננטית פחות למרות שגם היא משלימה אותי. מה שמוזר לי ש"המתבונן" הוא טיפוס שלא מראה רגשות כל כך, רציונלי כזה, הוא מופנם, לעומת הדרמטי - שזו אחת הכנפיים - שהוא טיפוס עם המון רגשות....

shamon51

New member
אהלן ../images/Emo24.gif גם אני 5

עם כנף 6 ובאמת אין סתירה בין נאמן להססן הססן במקרה הזה = למי שאוהב לאסוף הרבה אינפורמציה לפני שהוא מחליט החלטות לעומת זאת למשל 8 מחילט מיד ולא תמיד על בסיס מידע מוצק כך ש"הססן" במקרה הזה זה לא בהכרח רע

shamon51

New member
5 עם כנף 6

נקרא "פותר הבעיות" בניגוד ל 5 עם כנף 4 שהוא "מנפץ מיתוסים" 5 עם טעם של 6 זה אחד שאוסף הרבה אינפורמציה רוצה לדעת הכל (זה מ 5) אבל גם יש לו את החוש לחשוד (זה מ 6) בכל דבר ולבדוק "איפה מסדרים אותו" והוא בעל חושים למציאת בעיות ופתרונות בקיצור "פותר הבעיות" מתאים לך?

tamarhp

New member
מתאים מאד...

אפשר לומר שבערך 90% מהניתוח של טיפוס 5 מתאר אותי, עם קצת השלמות מפה ושם, כי בכל זאת אנחנו בני אדם ולא מכונות והאישיות שלנו די מורכבת.... באתר כתוב שאחד הכנפיים דומיננטית יותר או ששתיהן דומיננטיות, אבל אם ככה - כל כנף מושכת לכיוון אחר, אז איך אפשר שיהיו שתי כנפיים? ד"א, בעמוד של טיפוס 5 יש למטה אנשים מפורסמים של טיפוס 5, כמו אגאתה כריסטי - עכשיו אני מרגישה מה זה כבוד, היא אחת הסופרות המוערצות עלי

tamarhp

New member
מה, להתחיל לכתוב ספרים? ../images/Emo12.gif

בינתיים שלושת אלו שחשפו את עצמם - איזה טיפוס הם - מדענים.....

tamarhp

New member
אחרי שקראתי שוב את טיפוס מספר 4

אני מתחילה להתלבט.... בדיאגרמה יצא לי אמנם שכנף 6 יותר דומיננטית מכנף 4, אבל אני יודעת בפירוש שיש בי גם צדדים של 4 - ודי הרבה... (חוץ מכמה תכונות מסויימות ב4 שאין לי). לדעתי אני מפוצל"שת וזהו.

shamon51

New member
זה דומה לספינה

ששטה בכיוון מסוים ומתנודנדת ימין ושמאל כך כנראה גם ההתנהגות שלך ניה בין 4 ל 6 תלוי במצב ובנסיבות.

tamarhp

New member
כנראה ../images/Emo13.gif

זה תלוי מאד במצב ובנסיבות... בכל מקרה, המון תודה

קרןרווה

New member
זה אומר בעיקר שאת צריכה לעשות

את קורס האניאגרם כדי לענות באמת על השאלה הזו.. או להפגש פגישה עם מומחה לאניאגרם שיידע לשאול אותך את השאלות הנכונות כדי לאפיין את הטיפוס המתאים לך יותר. דרך אגב, אחד הטיפוסים שם מתאפיין בכך שמאד קשה לו להזדהות עם טיפוס אחד.. הכנפיים זה מסייע אשר נותן איכויות נוספות וממתן או מקצין את טיפוס המקור

למעלה